Vücutta Su Tutulması Ödem

- 01:09
Birçok insanın en büyük sorunu olan vücutta su tutulması ödem olarak adlandırılır. Ödem vücudun özellikle bacak, kol ve el kısımlarında görülmektedir. Dokunduğunuzda parmağınızın izinin kaldığı derinizde şişkinlik gösteren ve kilolu görünmeye neden olan ödem, vücutta birçok hormonal değişiklik nedeniyle olabileceği gibi bazı hastalıkların belirtisi olarak da görülebilir.
Ödem söktürücü ilaçlar ve su tüketiminin arttırılması genelde bu sorunun çözülmesini de sağlar. Su tutulması kadınlarda daha fazla görülmektedir ve özellikle bacak bölgesinde şişkinliklerle kendini belli eder.
vücutta su tutulması

Ödem Kimlerde Görülür?

Ödem adet, hamilelik, menopoz ve kalp hastalıklarında görülebilir. Bu nedenle kadınlarda daha sık görülmektedir. Kalp, tansiyon ve yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle görülen ödem, birçok besinden kaynaklanabilir. Özellikle tuz tüketimi ödemin artmasını sağlar ve sağlıksız beslenme alışkanları da bunun sürekli hale gelmesine neden olur.

Vücutta şişkinlik ve kramplarla kendini belli eden ödem tedavisi öncelikle doktor gözetiminde uygulanmalı, daha sonra maydanoz suyu içilerek düzenli bir şekilde su tüketimi sağlanmalıdır.
Tavsiye Yazı
→ Maydanoz Limon Kürü

Ödem Nasıl Gider?

Ödem söktürücü olarak kullanılan en önemli ilaç bol su içmektir. Ayrıca maydanoz da çok etkili bir ödem söktürücüdür. Ayrıca şekerli gıdalar, karpuz, tuzlu yiyecekler, çok fazla oturmak, çok dar giysiler giyinmek, gazlı içecekler içmek ve sağlıksız beslenmek ödeme neden olan en büyük beslenme yanlışları arasında yer alır. Ödemin en kısa sürede giderilmesi için gerekli olan rafine unlu mamullerin hayatınızdan çıkması önemlidir.

Ödem Oluşmaması Nasıl Sağlanır?
Ödem olmaması için vücutta esneme hareketleri yapmak ve özellikle bacakları çalıştırmak önemlidir.
Hareketsiz yaşam vücutta su tutulmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Ödemi önlemek için maydanoz suyu ve ödem söktürücü bitki çayları tüketilmelidir. Tabi bol bol su içilmesi de yapılması gereken en önemli harekettir. Günlük 1 saatlik yürüyüş yeterli olacaktır. Ancak daha uzun süreler yürümek de, ödeme neden olan durumlardan biridir.
ödem atmak için

Hamilelik Döneminde Ödem Nasıl Önlenir?

Özellikle hamileliğin son dönemlerinde ödem çok fazla görülen bir sorundur. Neredeyse tüm hamilelerde görülen bu durum, el ve ayak bilekleri, yüz ve göz kapaklarında belirgindir.
Hamilelik döneminde ödemin oluşmaması, aslında hamilelik öncesi ve sonrası beslenmeyle ilgilidir. Ne kadar sağlıklı beslenirseniz, o kadar az ödem sorunu yaşarsınız.

Beslenme hataları ve hareketsizlik nedeniyle oluşan ödem, aktivite eksikliği nedeniyle olduğu için günlük 1 saatlik yürüyüş egzersizine ihtiyaç vardır. Tuzlu, asitli ve şekerli içeceklerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Bu besinler oldukça zararlıdır. Unlu mamullerin tüketiminin azaltılması da oldukça önemlidir. Hayatınızdan kalıcı olarak şekerli gıdaları çıkarmanız gerekmektedir.

Ödem Söktürücü Bitki Çayları


Ödem söktürücü bitki çaylarının en etkilisi, kaynamış maydanoz çayıdır. Bir demet maydanozu bir litre suda kaynatıp gün içinde tüketebilirsiniz. Ayrıca rezene ve mate çayı da ödem söktürücü etkisi olan çaylar arasında tüketilebilmektedir.
→ Bir önceki Hızlı Yağ Yakan 5 Egzersiz Hareketi başlıklı yazımızda 'yağ yakan, hareketler, en iyi egzersizler, hızlı kilo verme' hakkında bilgiler verildi.