Canan Karatay’a Göre Zeytinyağı Kullanımı

- 22:45
Canan Karatay’ın şeker düşmanlığı hakkındaki görüşlerini bilmeyen yoktur. Bu görüşleri haklı çıkaran kanıtların her geçen gün artması, tek başına tüm tıp dünyasıyla savaşan Canan Karatay’ın yıllardır ne kadar doğru söylediğini bir kez daha ortaya çıkarıyor.
Şeker tüketiminin, bir bağımlılık gibi artarak devam etmesi, bunun yanında da kilo alımının artması metabolizmanın şeker yakıcı olmasına neden olur ve şeker yakıcı metabolizma çalıştıkça, insanın daha fazla tatlı ihtiyacı baş gösterir. İşte Karatay hoca da bunu çok iyi bildiği için, sağlıklı beslenmeyi insanlara öğretmek için bu durumu uzak durulması gereken gıdalar olarak açıkladı.

canan karatay beslenme
Karatay hocanın neden şeker yemememiz gerektiği konusunda yaptığı açıklamalara uyarak sağlıklı beslenirsek, ideal kiloya ulaşma konusunda da gerekli önlemleri almış oluruz.

Neden Yağ Yönünden Zengin Beslenmeliyiz?

Canan Karatay’a göre zeytinyağı kullanımı ve doğal köy tereyağı kullanımı sağlıklı olmak için önemlidir.

Yağ tüketimi başlayınca, vücut yağlardan yakmaya başlar ve bu da kilo vermeye neden olur. Zeytinyağı, zeytinin sütüdür ve zeytinin sıkılarak süzülmesinden elde edilir. En doğal ve sağlıklı yağlar arasında olan zeytinyağı, anne sütü kadar yararlı bir içecektir. Karatay, bu konudaki çalışmaları ve araştırmaları sonucunda, bebeklere de zeytinyağı içirilmesini telkin etmiştir.

Zeytinyağının içecek gibi içilebildiğini belirten Karatay, her yaştan insanın düzenli olarak zeytinyağı ve tereyağı gibi doğal yağları tüketmesi gerektiğini belirtmiştir.


“Zeytinyağı Altın Suyudur”

Katkısız ve doğal zeytinyağının, hem çok sağlıklı hem de kilo sorunu olanlar için yardımcı olacağını söyleyen ünlü hekim, ayrıca günde en az 30 – 40 adet zeytin tüketilmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Yağ tüketimi ağırlıklı olduğunda insanların daha zor acıktığını belirten Karatay , ülkemizin zeytin yetiştiriciliği konusunda başarılı olduğunu, bunu iyi bir şekilde değerlendirmek yerine, şekerli gıdalara eğilimin daha fazla olduğunu belirtti. Karatay zeytinyağı konusunda sadece içilerek değil, cilt ve saç bakımında da kullanılabilen bir iksir olduğunu da belirmektedir.

Zeytinyağının Faydaları

Zeytinin bir meyve, suyunun da meyve suyu olduğunu bildiren Canan Karatay, Türkiye’yi zayıflatan kadın olarak biliniyor. Her gün bir çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı içmek ;

- Metabolizmanın çalışmasına yardımcı olur,
- Dışkılamaya yardımcı olur,

- Kilo vermenin etkisini kalıcı şekle sokar,
- Anne sütünün aynısıdır,

- Tuzsuz siyah zeytinin de düzenli tüketilmesi önemlidir ve kilo vermeye yardımcıdır,

Birçok faydası olan zeytinyağının, vücutta depolanmadığını, karbonhidratların depolandığı için kilo alımının yaşandığını söyleyen ünlü hekim, yemeklerin zeytinyağı ile yapılması gerektiğini söylemiştir. Daha fazla bilgi almak için "zeytinyağının faydaları" yazımızı okuyabilirsiniz.

Saf Zeytinyağı Tüketilmeli

Piyasada birçok sahte zeytinyağının bulunduğunu söyleyen Karatay, doğal ve saf zeytinyağlarının tüketilmesinin önemli olduğu konusunda da halkı uyarmaktadır.
Yeşile dönük bir sarı rengi olan saf zeytinyağı, zeytin kokusu tamamen alınsa bile hafif bir zeytin kokusu olan, koyu renk şişelerde gün ışığı almadan saklanması gereken bir yağ çeşididir.
→ Bir önceki Hızlı Zayıflatan Su Tarifi başlıklı yazımızda 'hızlı zayıflama, kilo verdiren su, süper su tarifi' hakkında bilgiler verildi.