Hibiskus Çayı Faydaları ve Tarifi

- 00:19
Hibiskus çayı doğal detoks yaparak fazla yağların toksinlerin atılmasını sağlayan bir içecektir. Soğuk veya sıcak olarak tüketilebilir. Genellikle zencefil ile karıştırılıp tüketilebilir. Sağlık açısından en önemli faydası ise yüksek C vitamini içerir. Bağışıklı sistemini güçlendirir. Kafeinsiz olduğu için emziren anneler rahatlıkla tüketebilir. Yalnız hamileler için pek önerilmemektedir.
Amerika'da en fazla tüketilen çaylar arasında olan Hibiskus çayı antioksidan içecekler arasında gösterilmektedir.
bitki çaylarının faydaları

Hibiskus çayının faydaları

  • Ödemi atar, şişkinliği azaltır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Mide kanserine karşı koruma sağlar.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Tansiyonu düşürmektedir.
  • Ölü hücreleri yeniler, yaşlanmayı geciktirir.

Hibiskus çayı nasıl yapılır, ne kadar içilmelidir?

Kurutulmuş hibiskus çiçeği ile hazırlayabilirsiniz. Tadına bir değişiklik katmak istiyorsanız bir miktar zencefil ekleyin. Tarçın veya limon suyu da eklenebilir. Bir bardak sıcak suyu içine 1-2 tane hibiskus yaprağı ekleyin. Bu sırada tarçın veya zencefil ekleyebilirsiniz. 7-8 dakika demlenmesi yeterli olacaktır. Daha fazla demlendiğinde tadını acılaşabilir. Bal ile tatlandırarak da içebilirsiniz.
Kilo vermek amaçlı kullanmak için hibiskus çayını sabah akşam 1 fincan tüketebilirsiniz.
Aktarlardan hibiskus çayını satın alabilirsiniz.

Hibiskus Şerbeti Nasıl Yapılır?
Hibiskus, tarçın, limon ve karanfili 2 litre suda kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kısık ateşte tutun. Şeker ekleyerek karıştırın. Tadına bakarak ayarlayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuk servis edebilirsiniz.

Hibiskus Çayının Yan Etkileri

Hibiskus çayının çok fazla yan etkisi bulunmamaktadır. Kanserli hücre sayısının azalttığını tespit eden araştırmalar bulunmaktadır. Emzirme döneminde çok fazla aşırı kaçılmadan içilebilir. Yalnız hamilelik döneminde önerilmemektedir. Düzenli tansiyon ilaçları kullanan kişilerinde aşırıya kaçmadan veya doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.
Özel Diyet Yemekleri
Daha Fazla Diyet Tarif