Domates Suyu Detoksu Nasıl Yapılır?

- 23:51
Domates suyu detoksu vücudun sağlığı için son derece etkili kürlerden birisidir. Vücudun zararlı maddelerden arınması için ve kilo vermek için domates suyu detoksu yapılabilir. Uygulanışı son derece basit olan kürde domates sıvı hale getirilir ve bu şekilde düzenli olarak içilir. Ancak küre hangi amaçla başlanırsa başlansın önemli olan markette yer alan domates sularının kullanılmaması kritik öneme sahip. Yani domateslerin, mümkünse organik olanların taze olarak sıkılması ve içilmesi gerekiyor. Çünkü markette yer alanı suyun içinde katkı maddeler bulunuyor.

Domates Suyunda Ne Bulunur?

Domates başlı başına bir vitamin – antioksidan deposudur. C vitamini yönünden de son derece güçlüdür. Buna ek olarak potasyum, magnezyum, sodyum fosfor, kükürt, opksalik asit bakımından da domates suyu zengindir.

detoks tarifi
Tavsiye Yazı
 Domatesin Faydaları

Domates Suyu Hazırlanışı

Domates suyu hazırlarken bir bardak ölçü için 2-3 tane domates gerekiyor. Bunu sıktıktan sonra isteğe göre bir yemek kaşığı kadar limon ve zeytin yağı da eklenebilir. İsteğe göre sirke ve karabiber de eklenebilir.

Her gün öğlen yemeği öncesinde domates suyu içmek vücutta yer alan gereksiz maddelerin atılmasında güçlü bir destek sağlar. İçerisine zeytinyağı koyulmasının nedeni yağda çözünen yararlı maddelerin daha aktif hale gelmesidir. Ayrıca limon suyu eklendiğinde de domateste er alan likopen miktarı daha da artacaktır. Bu suyu katı diyet şeklinde ya da günde bir kere normal beslenmenize devam ederken içebilirsiniz ancak 2-3 günlük katı uygulama için yan etkilere dikkat etmek gerektiğini unutmayın.

Domates Suyu Detoksunun Yan Etkisi Var Mı?

Detoksun diyet olarak uzun süre ve kontrolsüz biçimde kullanılması halinde kabızlık, vitamin eksikliği, beslenme yetersizlikleri, halsizlik gibi durumlar görülebilmektedir. Bunun yanında kilo vermek istemeyen kişiler için istem dışı sağlıksız kilo kaybına yol açabilir. Detoks uygulanmadan önce şu riskler dikkate alınmalıdır:

Açlık ve baş dönmesi gibi şikayetlerin gelişmesi muhtemeldir.

 Eğer hiçbir şey yemeden yapmak isteniyorsa, en fazla 3 gün devam ettirilmelidir. Bu sürenin aşılması çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

 Kısa sürede kilo verme amaçlı kullanılmaması önerilir. Detoksun temel amacı vücutta yer alan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlamaktır.

 Beslenme eksikliğini yeniden eski normal halinde döndürmek adına 3 gün devam eden domates suyu detoksu sonrasında mutlaka kontrollü ve güçlü vitamin desteği olan bir beslenme programı uygulanmalıdır.

 Özellikle diyabet hastalarının hekim kontrolünde yapması her türlü sağlık riskini ortadan kaldırması açsından önemlidir.

Domates Suyu Diyeti Tavsiyesi
Şayet domates suyu ile kilo vermek istiyorsanız öncelikle diyetisyeninize başvurarak vücudunuz için uygun bir öneri talebinde bulunmanız gerekiyor. Birçok kişi hızlı kilo verme yöntemleri için günlerce aç kalarak ve vücudun ihtiyacı olan vitaminleri almayarak sağlıklarını kaybedebiliyorlar. Zayıflamak için beslenmeyle birlikte hareket etmenin de son derece önemli olduğunu unutmayın.
→ Bir önceki Yumurtanın Pişirme Süresi başlıklı yazımızda 'yumurta, nasıl pişirilir, pişirme süresi, nedir' hakkında bilgiler verildi.