Defne Yaprağının Faydaları

- 22:47
Hindistan’da kilo vermek için çok sık kullanılan defne yaprağı faydaları bölgesel incelme konusunda popüler olmuştur. Güçlü bir aroması olan bu yaprağın yağı da, yaprağı da birçok farklı çeşitlerde kullanılır.
Tıbbi açıdan birçok ilacın içeriğinde bulunan defne yaprağının genel olarak bazı faydaları vardır ve bunlar;
defne yağının faydaları

Terletici,

 İdrar söktürücü,

 Mikrop kırıcı,

 Ağrı kesici,

 Adet öncesi semptomları giderici,

 Romatizmaya iyi gelici özellikleridir.

Defne yaprağının çayının yapılıp tüketilmesi, yukarıdaki durumlar için kullanılmaktadır. Hem ucuz, hem de her yerde kullanılan defne yaprağı, pilavlara da aroma katmak için tercih edilmektedir.

Bazı kişilere alerji yapabilen bu bitkiyi hamilelik döneminde kullanmak sakıncalıdır ve zehirli defne türleri de olduğundan bilinçsiz kullanılmaması önemlidir.

Defne Çayı Zayıflatır Mı?

Kilo verme ve zayıflama konularında çok fazla kullanılan bitkilerden olan defne tek başına değil ama farklı bitkilerle birlikte kullanıldığında yağ yakıcı özelliği vermektedir.

Ancak çay olarak değil, yağ olarak kullanılan defne bitkisi çok iyi bir selülit gidericidir. Bölgesel incelme için tercih edilen ve selülit masajı için kullanılan bu yağ zeytinyağı ve diğer yağlarla birlikte kullanıldığında iyi bir etki sağlamaktadır.

Defne Bitkisi Neye İyi Gelir?

Defne selülitler ve portakal kabuğu görünümünün giderilmesi için biberiye yağı ile birlikte kullanıldığında çok iyi bir etki gösterir.

Düzenli masajlarla kullanıldığında ve kısa sürede etkisi gözlendiğinde başarısı görülmektedir. Ancak hamile bayanların dikkatli kullanması, onun dışında herhangi bir yan etkisinin olmaması nedeniyle gönül rahatlığıyla kullanılabilecek olması söz konusudur.

Defne Yağı Neye İyi Gelir?

Defne yağı selülit dışında saçlar için de kullanılmaktadır. Saç diplerine uygulandığında dökülmeleri önleyen ve kepeklerin de yok olmasını sağlayan bu yağ iyice yedirilerek uygulandığında kısa sürede etkisini gösteriyor.

Defne yağının sivilce ve cilt lekeleri için de kullanıldığı bilinir ve bunun için sabunları da çok sık tercih edilmektedir. Kremlerin yapılmasında kullanılan yağlar kas gevşetici özelliğe de sahip olduğundan cilt için de tercih edilmektedir.

Parfümcülükte de kullanılan defne yağı, Akdeniz defnesi olarak ülkemizin Hatay ilinden çıkarılmaktadır ve geçmişi mitolojik dönemlere ulaşmaktadır.

Esans Olarak Kullanımı

Defne yaprağı lavanta yağı ve okaliptüs yağı karıştırıldığında çok hoş bir kokuya sahip esans olarak da kullanılabilir.

Banyo tuzları ve köpükleriyle kullanabileceğiniz bu yağ, boğaz ve göğüs bölgesine sürüldüğünde ağrıları giderici özelliğe sahip olarak kullanılmaktadır. Defne yağının faydaları özellikle ağrılarda ortaya çıkar ve güçlü aroması parfüm sektöründe kullanılır.

Defne Sabunu

Aktarlarda sık sık karşımıza çıkan defne sabunu, yüz ve saçlar için kullanılmaktadır. Bazen saf zeytinyağı karışımlı bazen de sade olarak kullanılmaktadır.

Defne sabunun faydaları;

Bebeklerde pişik için kullanılır,

 Tıraş köpüğü olarak kullanılır,

 Romatizmaya iyi gelir,

 Saç dökülmesini engeller,

 Kepeği önler,

 Ciltteki iltihapları engeller,

 Kepeği önler,

 Mantar ve egzamaya iyi gelir,

 Varisleri rahatlatır,

 Sivilceleri bastırır,

 Ciltteki lekelere iyi gelir,

 Gözenekleri genişletir ve cilde nefes aldırır,

 Cildin nemli ve parlak görünmesini sağlar,

 Parazit tedavisinde kullanılır.

Hamilelerde Defne Kullanımı
Her üründe olduğu gibi defne yağı ya da defne çayının da hamilelerde doktora danışmadan kullanılmaması gerekmektedir.

Defne sabunun bir sakıncası olmamakla birlikte, çayının ve yağının direkt olarak kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Defne yağı ve yaprağını hamileler dışında herkes güvenle kullanabilir ve herhangi bir yan etkisi yoktur. Alerjik ciltler için de iyi bir bakım sağlamaktadır.
→ Bir önceki Çalışan Kadınlar Nasıl Beslenmelidir? başlıklı yazımızda 'çalışan kadınlar, nasıl beslenmeli, beslenme önerileri' hakkında bilgiler verildi.