Gribe Karşı Tarhana Çorbası

- 22:25
En lezzetli çorbalardan biri olan tarhana çorbası oldukça besleyici ve doyurucu olan bir gıdadır. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan tarhana çorbası her yaş grubu tarafından rahat bir şekilde tüketilebilecek olan bir besindir.
A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, demir ve çinko minerallerini içeren çorba karbonhidrat açısından da oldukça zengindir. Tarhana çorbasının faydaları arasında en önemli olanı ise bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bu nedenle de kış aylarında sık bir şekilde görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha çabuk bir süreçte atlatılmasını sağlar. Tarhana çorbası kişinin ihtiyacı olan enerjiyi kazanmasına da yardımcı olması nedeni ile yorgunluğa bire birdir. Sindirimi de oldukça kolay olan bu besin sindirimin düzenlenmesinde önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca tarhana çorbası vücuttaki fazla tuzu atar. Pankreası çalıştırır böylece de kandaki şeker seviyesini dengeler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunma sağlar. Damar tıkanıklıklarını ve damar daralmasını önlemektedir. Ayrıca tokluk hissi vermesi nedeni ile de zayıflatıcı bir etki yapar.

tarhana çorbası tarifi

Tarhana Çorbası Tarifine Bakalım

Kullanılması gereken malzemeler:

· 3 yemek kaşığı kadar toz tarhana
· 1 çorba kaşığı kadar salça
· 1 çorba kaşığı tereyağı
· 1 çay kaşığı kadar nane
· Tuz
· 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI
1 çorba kaşığı kadar tereyağı tencereye alıp eritmeye başlayın. Daha sonra 1 çorba kaşığı kadar salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. Kızdırdıktan sonra 5 su bardağı kadar suyu da ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içerisine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edip servis yapın.

Maraş Usulü Olan Başka Bir Tarhana Çorbası Tarifi


Maraş’a özgü bir şekilde yapılan tarhana ile içerisine buğday, yoğurt, tuz ve kekikten oluşan bir karışım eklenerek yapılan ve her evde bulunması gereken sabah, öğle ve akşam yenebilecek olan bir çorbadır. Ayrıca gribe karşı da oldukça etkili bir çorbadır.

Malzemelerine bakacak olursak:

· 500 gr Yaprak Tarhana
· Haşlanmış Nohut
· Tereyağı
· Kırmızı Pul Biber
· Nane
· Sarımsak

HAZIRLANIŞI
Yaprak tarhanasını öncelik olarak tencereye koymanız ve üstüne az miktar da su ekleyerek çözülene kadar pişmesi gerekmektedir. Tereyağı ile sarımsağı ise ayrı bir tavada ısıtıp sonrasında nane ve biberi ekleyip sosu hazır hale getirmiş oluyoruz. Sosu da yaptığımıza göre tencere de pişen tarhananın içerisine daha önceden haşlamış olduğunuz nohutu da ekleyip (nohutsuzda olabilir bu tercih size kalmış) pişene kadar bekliyoruz. Sonrasında ise çorbamız hazır demektir.
Özel Diyet Yemekleri
Daha Fazla Diyet Tarif