İbrahim Saraçoğlu'ndan Ödem Atıcı Kür Tarifi

- 20:03
Kadınların en büyük problemi olan ödem, birçok yerde kilo almışsın şeklinde yorumlanır. Fakat bulunduğunuz durumdan ötürü vücudunuzun ödem yaptığını ve fos şişlik içinde olduğunuzu herkese anlatamazsınız.
İnsanlar bunu genellikle kendini avutuyor şeklinde yorumlar. Bu nedenle hazırlanmış birçok bitkisel ödem attırıcı kür mevcut. Fakat her daim olduğu gibi bu kürleri de gelişigüzel kullanmanız mümkün olmayabilir.

Çünkü çocuk emziriyor olabilirsiniz. Tansiyon hastası olabilirsiniz. Şeker hastası olabilirsiniz. Anemi problemi yaşıyor olabilirsiniz. Tüm bunları öğrenmek için öncelikle doktorunuz ile görüşmenizde fayda var.
ödem atıcı kür tarifi

Ödem Atıcı Saraçoğlu Tarifi

Bu sorunlardan herhangi biri ile karşı karşıya değil iseniz, sizin için bir İbrahim Saraçoğlu Ödem Attırıcı Kür Tarifimiz mevcut. Bütün malzemeler evinizde rahatça bulabileceğiniz ucuz ve bol bulunan malzemeler.

Yarım demet maydanoz, bir su bardağı maden suyu, yarım elma, bir tatlı kaşığı zencefil, yarım limon ve bir adet salatalık yeterli. Bütün bu malzemeleri robottan geçirdikten sonra gün boyunca aç karnına gidip gelip içmeniz gerekiyor. Herhangi bir saati, vakti yok. Ne zaman içmek istediğiniz size kalmış. Ayrıca tat olarak oldukça nefis bir içecek.

Kürü Kaç Gün İçmeniz Gerekiyor?

Saraçoğlu ödem atıcı kürü daha önce de söylendiği üzere günü her saatinde tüketmeniz mümkün. Fakat bir öneri isterseniz, yemeklerden yarım saat önce tüketmenizde fayda var. Bu kürü kaç gün tüketmek istediğinizi de yine kendiniz belirleyeceksiniz.

Kaç kiloya düşmek istiyorsanız, kürü o kadar tüketmenizde fayda var. Ayrıca karışımın içine karıştıracağınız zencefil toz veya kök olabilir. Nane ve dereotu seviyorsanız, bu bitkilerden birini daha küre ilave edebilirsiniz.
Tavsiye Yazı
 Saraçoğlu Soğan Kürü Zayıflatır mı?

Saraçoğlu’ndan Kiraz Sapı Kürü

Saraçoğlu ödem kürü olarak kullanabileceğiniz bir diğer kür kiraz sapı kürü. Yazın yediğiniz kirazların saplarını atmayın. Temiz bir tepsi içerisinde, güneşte kuruttuktan sonra, kışın o kiraz saplarından harika bir ödem attırıcı çay yapabilirsiniz.

Kiraz saplarının karanlık ortamda bir sene boyunca muhafaza edilmesi mümkün. On beş yirmi adet kiraz sapını bir demlik içerisinde beş dakika kaynar su içinde kaynatmak gerekiyor. Daha önceden soğuk suya koymayın. Sonrasında gün içerisinde yine aç karnına tüketmeye özen gösterin. Kiraz saplarının zayıflatıcı ve bağırsakları çalıştırıcı etkisi de mevcut.

Sadece Ayak Ödemine Karşı Lahana Yaprağı
İbrahim Saraçoğlu’ nun bir diğer ödem kürü ise sadece ayaklarda meydana gelen şişlikler ile ilgili. Özellikle pazar yerlerinde atılan lahananın dış yapraklarından harika bir ödem kürü oluyor.

Bu yaprakların iki tanesini iki ya da üç bardak suda kaynatın ve aç tok fark etmeksizin tüketin. Ayaklardaki şişliklerin kısa sürede giderildiğini fark edeceksiniz. Ayrıca bu kürler içerisinde bir de çınar yaprağı kürü mevcut. Bu tür bitkiler alternatif tıbbın en çok kullanılan bitkileri olmakla birlikte sizi eczaneye gitme ve para harcama derdinden de kurtarıyor.
→ Bir önceki Kırlangıç Otunun Sağlığa Faydaları başlıklı yazımızda 'yağ yakımını, hızlandırma, yiyecekler, sağlıklı beslenme, zayıflama' hakkında bilgiler verildi.