Lipoliz ve Liposuction Nedir?

- 22:41
Aylarca diyet yapıyor bir türlü kilo veremiyor ve özellikle bölgesel yağlanmalardan kurtulamıyorsanız lipoliz ve liposuction işlemleri ile yağlarınızı aldırmanız mümkün gibi duruyor.
Özellikle genetik yapılarından dolayı bölgesel yağlanmaları olanlar bu yöntemlerle istemedikleri bölgesel yağlarından kalıcı şekilde kurtulabiliyor. Her ne kadar zayıflama yöntemi gibi görülse de bu operasyonlar vücut şekillendirmek için yapılmalı.

lipoliz ve liposuction

Lipoliz İğnesi

Soyadan elde edilen bir madde olan fosfaditil kolin maddesinin deri altına enjekte edilmesi ile lipoliz iğnesi yapılır. Lipoliz uygulaması liposuction gibi cerrahi bir yöntem olmadığından daha çok tercih edilebiliyor. Lipoliz iğnesi marifeti ile bölgesel yağların karaciğer tarafından yok edilmesi sağlanıyor. Küçük iğnelerle deri altına verilen fosfaditil kolin maddesi yağ hücrelerinin geçirgenliğini arttırarak parçalanmasını sağlıyor.

Lipoliz Etkisi Ne Zaman Görülür?

Lipoliz iğnesi yapılmadıktan hemen sonra etki başlıyor. Ancak gözle görülebilir incelik bir iki ayı buluyor. İğnenin etkisi üçüncü haftadan sonra görülmeye başlayıp altıncı haftadan sonra gözle görülebilir incelik elde ediliyor.

Lipoliz Uygulaması İçin Kaç Seans Yeterli

Bir seansta yapılacak olan doz miktarı her zaman bellidir. Seans sayısı sizin yaşınıza, kilonuza ve vücut yağ miktarınıza göre değişir. Genellikle ikinci seanstan sonra etki görülemeye başlanır. Sorunlu bölgelerde seans sayısı çoğunlukla iki ila dört arasındadır.

Lipoliz Fiyatları

Fiyatlar hem kişinin yağ oranına göre ve yağlı bölgeye göre değiştiğinden fiyat bilgisi için estetik merkezlerine ya da bu işi yapan hastanelere danışmak gerekir. Lipoliz fiyatları için net olarak fikir sahibi olmak bir doktora muayenesi ile olur. Seans ihtiyacınız, alınacak yağ oranına fiziki muayeneden sonra fiyat netleşecektir.

Lipoliz İğnesi Hangi Bölgelerde Uygulanabilir?

Bölgesel yağlanma olan bölgeler en önemli hedeftir. Bayanların en rahatsız olduğu basen bölgeleri ve göbek yağlanmalarıdır. Bunun dışında bölgesel yağlar kol, bacak, boyun kısımlarında görülebilir. Lipoliz uygulaması selülit gidermede de kullanılmaktadır. Göğüs büyüme rahatsızlığı tedavisinde ve gözaltı torbaları gidermede lipoliz iğnesi uygulanabilir.

Lipoliz Sonrası

Lipoliz iğnesi enjekte edildikten sonra hafif bölgede hafif morarma hassasiyet görülecektir. Lipoliz tedavisi sonrası şikayetleriniz çok fazla olmayacaktır. Yağlar karaciğer yolu ile parçalanacağından alkol almamalısınız. Tedavi sürecince güneşten kaçınmalı ve solaryum kesinle yaptırmamalısınız. Tedavi sonrası başarıya ulaştıktan sonra diyet ve egzersiz ile görüntünüzü korumaya özen göstermelisiniz.

lipoliz ve sonrası

Lazer Lipoliz Uygulaması

Lazer lipoliz lazeri gören yağ hücrelerinin eritilmesi işlemidir. Yağ hücreleri gören lazer huzmeleri kullanılır. Lazer lipoliz ile diğer hücreler korunarak sadece yağ hücrelerine etki etmektedir. Lazer bir prob vasıtasıyla lazer hücrelere iletiliyor. Bir ya da iki milimetrelik bir delik yardımı ile lazer yağ hücrelerine ulaştırılıyor.

Liposuction Uygulamaları

Liposuction istenmeyen bölgeler yağların cerrahi bir işlem ile alınmasında denir. Yağ aldırma olarak anılır. Liposuction ameliyatı sonrası bölgesel yağların gittiğini gözle görebilirsiniz. Liposuction ameliyatını bir zayıflama operasyonu olarak görememeliyiz. Genetik nedenlerle diyet ile erimeyen bölgesel yağların alınarak vücudun biçimli bir görünüme kavuşturulması amaçlanır.

Liposuction Ameliyatı Sonrası

Operasyon yapılan bölgeler morluklar ve şişlikler olabilir. Ameliyattan sonra 15 gün gece- gündüz korse kullanılır. Bir 15 günde ister gece ister gündüz korseye devam edilir. Liposuction yaptıranların yorumları bakılırsa birkaç gün içinde hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor.

Kişinin ağrı eşiğine bağlı olarak ağrı çekme süreci değişebiliyor. Ameliyatta atılan kesikler bir haftada iyileşip, izleri ise bir yıl içinde tamamen siliniyor. Sonrasında aşırı kilo almanız tabii ki operasyon yapılan bölgenin tekrar yağlanmasına neden olabilir.

Bu yüzden liposuction işlemi egzersiz ve diyet programları ile eritemediğiniz bölgeler için kullanılmalı. Operasyon sonucu kilonuzu korumalı ve tekrar aynı sorunları yaşamamalısınız.

Lipoliz ile Liposuction Arasındaki Fark?

İki işlem arasında teknik farklar var. Sonuçları açısından bir fark yok. İki işlem arasında temel fark liposuctionda yağlar mekanik olarak çekilirken lipolizde eritilerek yağların giderilmesidir. lazer lipoliz yağ hücrelerine hassas bir aletle yapılırken, liposuctionda daha ele bağlı cerraha bağlı bir işlemdir. Liposuction uygulanan herkese lazer lipoliz uygulanabilir. Liposuction insanlar tarafından daha iyi bilinirken cerrahi bir işlem olduğundan ameliyathaneye girmek gerektirir. Ancak lipolizde lokal bir anestezi ile yapılır ve cerrahi bir işlem değildir. Lazer lipolizde günlük hayata dönme daha kısa sürede olur.
→ Bir önceki Kışın Renkli Besinler Tüketin başlıklı yazımızda 'kışın beslenme, nasıl beslenilir, kışın ne yenir' hakkında bilgiler verildi.