Sinüzit Hastalığı İçin Papatya Kürü

- 20:30
Sinüzit, sinüs boşluklarını kaplayan bir iltihap anlamına gelmektedir. Sinüzitin oluşmasına sebep olan en büyük etken ise; sinüs boşluğundaki iltihaplar tarafından üretilen salgının boşaltılamaması durumudur. Genel olarak kış aylarında başlayıp Mart-Nisan aylarına kadar devam etmektedir. Sinüzit için doktor tedavisi ile birlikte birçok yöntem uygulanmaktadır. Bizler de bu yazımız da bu yöntemlerden sinüzit için papatya kürünü sizlerle paylaşacağız.

Sinüzit İnsanların Yaşam Kalitesini Etkilemektedir

Sinüzit, hastalarının yaşam kalitesini oldukça olumsuz yönde etkilemekte ve hepimiz bu ağrının giderilmesi için farklı yollar denemekteyiz. Kişide ateşlenme, şiddetli baş ağrısı ve burun akıntısı tıkanıklığıyla birlikte koku alma yetisi de kaybedilir. Hayattan hiçbir tat alamayan kişi, agresifleşir ve çevresindekilere de olumsuz tutum sergiler.

sinuzite çare papatya kürü

Etkili Bir Tedavi Yöntemi Var Mıdır?

Bu hastalığın en etkili yöntemi ameliyattır. Fakat sinüzit ameliyatı sonrasında da tekrar etmesi ihtimali vardır. Doktora gitmekte elbette fayda vardır çünkü ileri boyutta olursa migren oluşumuna kadar devam etmektedir. Genellikle gerginlik halleri, şiddetli baş ağrısı, burun tıkanıklıkları, koku alamama durumlarıyla karşımıza çıkmaktadır.

Sinüziti Tetikleyen Etmeler nelerdir?

Özellikle kış aylarında belirtilerini gösteren sinüzit oluşumunu önlemini bizler de elimizden geldiğince alabiliriz. Kış mevsiminde kaloriferli evlerdeki kuruyan hava kütlesi, sinüzitin gelişimine katkı sağlamaktadır. Hafif grip belirtileri varken uçakla gezintiye çıkılması, olimpik yüzme havuzlarında yüzerken su altına dalış yapılması, uzun süre soğuk hava maruz kalınması ve özellikle de duş aldıktan sonra soğuk havaya çıkılması aşırı derecede sinüzitin oluşumunda etkili olmaktadır. Sinüzit hastalığı olan kişilerin de bu tarz konularda gerekli önlemleri alması gerekir aksi halde var olan sinüzitin de ilerlemesine göz yummuş olacaklardır.

Sinüzit İçin Papatya Kürü
➤ Ortalama yarım litre suyu bir tencerenin içerisine koyarak kaynatmalısınız.

➤3 çorba kaşığı kurutulmuş papatyayı suyun içerisine ilave ederek beklemelisiniz.

➤15-30 dakika bekledikten sonra uygulama kısmına geçmelisiniz.

Papatya Kürünün Uygulanışı

➥ Başınızı havlu yardımı ile yüzünüzü örterek, tencereye doğru eğilip derin derin burnunuzdan nefes alıp vermelisiniz. İlk başlarda canınız çok yanacaktır fakat sonrasında rahatlatacaktır.

➥ Bu uygulamayı 5 dakika boyunca devam ettirmelisiniz.

➥ Yarım saat ara verdikten sonra tekrar dakikalık bir sürece girmelisiniz.

➥ Günde iki kere uygulamalısınız.

➥ İkinci gün veya üçüncü gün sonrasında burnunuzdan akıntı gelmeye başlayacaktır.

➥ Akıntının gelmesi halinde 3 gün ara vermelisiniz.

➥ Ara verdikten sonra tekrar 5’er dakikalık periyotlarla uygulamalı ve burun akıntısı kuruyana kadar devam etmelisiniz.