Bel Ağrısına İyi Gelen 5 Egzersiz

- 22:17
Bel ağrısı, birçok nedenden ötürü meydana gelebilen bir rahatsızlıktır. Bel ağrılarının en önemli sebepleri vücudun düzenli ya da dengeli olarak spor yapmamasıdır. Bu nedenle bel ağrısına iyi gelen 5 hareket konusunda size bir takım bilgiler topladık ve bu sayede olası bir bel ağrısı durumunda hem sürekli olarak hem de sağlıklı olarak yapabileceğiniz bir takım hareketleri yazımızda anlatmaya çalıştık. Bel ağrısı hareketleri için aşağıdaki yönergeleri sırayla uygulayın.
bel ağrısı egzersizleri


İşte maddeler halinde bel ağrılarına oldukça iyi gelen 5 hareket;

Yatarak Dizi Göğse Doğru Çekmek: Bir yer ya da bir süngerin üzerine uzanarak, dizlerinizden iki elinizle tutup, yukarı doğru yani göğsünüze doğru çekebildiğiniz kadar çekin. Bu hareketi her iki bacağa sürekli olarak yapın.

 Oturarak Bel Germe: Bir sandalye üzerine oturun. Sonrasında ise neredeyse omuz genişliği sayılabilecek bir düzeyde bacaklarınızı yanlara açın. Bunun ardından ise başınızı bacaklarınızın arasına götürecek bir biçimde aşağı doğru belinizin eğin ya da gerin.

 Yatarak Çift Bacak Çekme: Belinizi tamamen bulunduğunuz zemine yayın ve vücudunuzu gerin. Bunun ardından belirli bir süre iki elinizle, iki bacağınızı da yukarı yani göğüslerinize doğru çekin.

 Ayakta Baldır Germe Hareketi: Öncelikle kendinize 10 ya da 15 cm uzunluğunda ayakkabı kutusuna benzer bir platform ayarlayın. Ardından bu platformunu üzerine çıkarak parmak uçlarınızın platformun üzerinde durmasını sağlayın. Bundan sonra ise parmak uçlarınızın aşağı ve yukarı olarak sürekli olarak hareketler yapın.

 Sırtüstü Bacak Kaldırma: Sırtüstü bir şekilde yere ya da herhangi bir zemine uzanın. Bunun ardından bacaklarınızı dik bir şekilde aşağı ve yukarı kaldırıp indirin. Tek bir bacağınızı kullanın ve bacaklarınızın bükük olmamasına özen gösterin.

Bel Ağrısını Neden Oluşur?

Bir takım nedenler bel ağrısının sebepleri arasında oldukça ön plana çıkarlar. Mesela bel kaslarınızı fazlasıyla yormanız ve düzenli olarak kullanmamanız, bu bölgedeki ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra aniden ağır kaldırmak, belinizin ağrısına neden olacaktır.

Öte yandan sürekli ve yanlış bir şekilde oturmak belinizin ağrımasında etkili olan en önemli nedenlerden biridir. Bu nedenle oturuş pozisyonuna dikkat etmek bel ağrısına engel olacaktır. Bunun yanı sıra stres, bel ağrılarınızın oluşmasında etkilidir.

Bel Ağrısını Nasıl Önlenir?

Sürekli olarak bel ağrısından yakınıyor ve belirli aralıklarla bel ağrısı çekiyorsanız, bu konuda bir takım bel ağrısını önlemenin yöntemleri fazlasıyla işinize yarayacaktır. Bu yöntemler sayesinde belinizin ağrısını azaltmak mümkün olacak ve belinizle ilgili problemleri dindirmenize yardımcı olacaktır.

Duruş ve oturuş pozisyonlarınıza dikkat etmek, ağır kaldırmamak, yerden bir şey alırken dizlerin üzerine bükülmek, sigara kullanmamak, eğik bir açıda durmamak, sert yatakta sırtüstü ya da yan yatmak ve sürekli olarak egzersiz ya da spor yapmak, bel ağrılarınızın geçmesine olanak sağlayacaktır.