Göbek Yağları Neden Erimiyor?

- 15:25
Günümüzde birçok kişinin aklına takılan ve bir sorun haline gelen konulardan biri de göbek yağlarıdır. Bu yağları eritmek sanıldığı kadar kolay olmamakla birlikte bazen kişiler için imkansız hale geliyor. Peki neden göbek yağları erimiyor? Bu sorunun birden fazla cevabının olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle göbek yağları yapılan egzersizlerin yanlış olması ve uygulamaların yanlış gerçekleşmesinden kaynaklanan problemlerden ötürü erimiyor. Yaptığınız egzersizlerde genel olarak sırt, bel, kalça ve göbek bölgelerinde yer alan kasların çalışması gerekiyor.

göbek eritme

Tükettiğiniz hazır ya da işlenmiş gıdaların göbek oluşumunda etkisinin büyük olduğunu söylemek mümkün. Bunun yanı sıra vücuda yemek sayesinde giren yanlış ve zararlı yağlar, göbeğinizin erimesi konusunda size dezavantaj sağlıyor. Bunların dışında stres göbek erimesi konusunda ve psikolojik etkileri nedeniyle oldukça zararlı bir etkendir.
Tavsiye Yazı
➤ Göbek Eritme Hareketleri İzle
Genetik açıdan elma tipi vücuda sahip olmak, motivasyonunuzun düşük olması, uyku düzeninizin bozuk olması ve vücudunuzda görülen yaşlılık belirtileri, göbeğinizin erimemesindeki en büyük etkenlerdir.

Göbek Yağlarını Eritmek İçin Yapılan Hareketler

Göbeğinizi eritebilmeniz adına birçok spor yöntemi bulunmaktadır. Bu nedenle göbek yağlarını eriten hareketler yapmak, göbeğinizin daha hızlı ve daha koordineli bir şekilde erimesine neden olacaktır. Öncelikle düzenli olarak yapabildiğiniz tekrarda, günlük 3 sefer mekik yapın. Bunun yanı sıra sırt üstü yere uzanarak, bacaklarınızı dik bir şekilde havaya kaldırın. Bu hareketi de yapabildiğiniz kadar 3 set halinde yapın.

Göbek yağlarını eritmek için yapılan hareketler arasında bir diğeri olan karın çevirme, yere uzanıp, dizlerinizi büküp ve öne doğru kafanızı kaldırmak suretiyle yapabileceğiniz bir harekettir. Bunun yanı sıra ters mekik çekmek yani, yüzüstü yere uzandıktan sonra gövdeyi yukarı doğru kaldırmak oldukça faydalı olacaktır. Bunun dışında ise göbek yağlarını eritebilmek adına sır üstü uzandıktan sonra dizlerinizi kendinize doğru bükün, bundan sonra ise dizlerinizi kendinize doğru çekin ve bu hareketi 3 periyot halinde yapabildiğiniz kadar yapın.

Göbek Yağlarını Eritmek İçin Nasıl Beslenmek Gerekir?

Göbek yağlarının erimesi konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise tükettiğiniz gıdalardır. Bu konuda yeme alışkanlıklarınız oldukça önemlidir. Öncelikle doğal beslenmek fazlasıyla önemli. Bu nedenle tükettiğiniz gıdaların doğal olmasına özen gösterin şeker ve şekerle tatlandırılmış her türlü gıdadan uzak durun. Yağ oluşumunda en etkili maddelerden biri şekerdir.
Göbek eritmek için alınması gereken besinler arasında protein oldukça önemlidir ve çabucak göbek eritmeniz oldukça faydalıdır. Karbonhidrat içeren her türlü gıdadan mutlaka uzak durun. Lifli gıdaların tüketilmesi, göbeğinizdeki yağ oluşumunun azalması için oldukça etkili bir yöntemdir. Yediğiniz yiyeceklerin kalorilerine dikkat etmek ve sürekli olarak spor yapmak, göbeğinizin erimesi için en önemli etkenlerdir. Bu nedenle söz konusu konulara dikkat etmek gereklidir.

Göbek Yağları Neden Oluşur?
Vücudunuzda göbek yağlarının oluşumunu engellemek adına bir takım konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. Mesela öncelikle yağlı yiyecekler, şeker, tuz, karbonhidratlı ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Bu göbek oluşumunda en etkili faktördür. Bunun yanı sıra masa başı bir işte çalışmak ya da imkan olmasına rağmen spor yapmamak, göbeğinizin erimesine neden olacaktır.

Göbek Yağlarının Erimesi İçin Diyet

Vücudunuzda bulunan göbek yağlarının erimesi için diyet yöntemlerinden birini kullanmak size yardımcı olacaktır. Bu konuda en etkili diyet ise şu şekildedir: Kahvaltı olarak, 2 yumurtalı ve yağsız sebzeli omlet tüketmek, atıştırmalık olarak yarım kase yağsız yoğurtun yanına yaban mersini, çilek veya salatalık. Bunun dışında öğle yemeği, ton balıklı salat ve ızgara tavuk yeterli olacaktır. Atıştırmalık olarak 15 adet badem ve akşam yemeğinde ise 150 gram ızgara tavuk göğsü, haşlanmış yarım patates ve zeytinyağı ile karıştırılmış bol salata.