Spirulina Nedir? Faydaları Nelerdir?

- 23:58
Spirulina mikroskobik bir yosun türü olarak bilinmektedir. Genellikle mavi ve yeşil renklere sahip olan bir yosundur. Keşfedilmesi uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. İlk kullanımı Aztekler tarafından gerçekleşmiştir.
Sağlığa faydalı olduğunun fark edilmesi ile kullanım alanı giderek daha yaygın hale gelmiştir. Yüksek besin değerine sahip olması bu yosunu tercih edilebilir kılan nedenler arasında yer almaktadır.
spirulina hakkında
Genel olarak Spirulina incelendiğinde sığ göllerde yetiştiği görülmektedir. Bölge olarak bakıldığında ise Amerika ve Afrika bölgelerinde yer alan alkali göllerde Spirulina adlı yosun türüne denk gelmek mümkündür. Faydalı olduğunun yayılması ile birlikte diğer ülkelerin de bu bitkiye olan talebi artış göstermiştir. Ortalama otuz altı derece sıcaklıkta büyüdüğünden dolayı buna elverişli bölgelerde yetişme imkânı görülmektedir.

Spirulina Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Spirulinanın faydaları oldukça fazladır. Vücudun beslenmesine yardımcı olur ve bunun sonucunda vücut direncini artırarak enerji verici niteliğe sahiptir. Daha çok takviye besin olarak görülen Spirulina kilo vermek isteyen, diyet yapan kişilerin de yararlanabileceği besinler arasında yer almaktadır. Ancak kullanmadan önce uzmana danışmak ve ona göre kullanmak her zaman daha sağlıklı olmaktadır.

Genellikle zayıflamaya yardımcı olma özelliği ile de bilinen Spirulina içerisinde bulunan besin değerleri sayesinde tüketen kişilerin uzun süre tok kalmalarına yardımcı olmaktadır. İçerisinde bol miktarda klorofil içermesinden dolayı detoks için uygun görülen besinler arasında sayılmaktadır.

Spirulina Zayıflatır Mı?

Spirulina adlı yosun türünün faydaları ve kullanım alanları incelendiğinde genellikle kilo vermek isteyen kişilerin sık olarak başvurduğu besin türü olarak bilinmektedir. Dolayısıyla zayıflatıcı etkisinin bulunduğu yapılan açıklamalar arasında yer almaktadır. İştah kesici özelliği sayesinde zayıflamak isteyen kişiler tarafından piyasada yaygın olarak kullanılan kaynaktır.

Spirulina bir ilaç olarak görülmemeli, herhangi bir hastalığın tedavisine yönelik olarak kullanılmamalıdır. Takviye besin olarak düşünülmeli ve kilo vermek, vücut direncini artırmak gibi amaçlara yönelik olarak kullanılmalıdır. Tamamen bitkisel bir niteliğe sahip olması insanların spirulinaya olan güvenini artırmakta ve her geçen gün daha fazla tüketilmektedir. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu pek çok besin değerini bünyesinde barındırması zayıflamaya yardımcı olmasını sağlamaktadır.

Spirulina insan vücudunda çevresel faktörler ve alkol, sigara gibi alışkanlıklar sebebiyle ortaya çıkan zararlı etkileri en alt seviyelere indirmektedir. Cildin daha bakımlı bir yapıya sahip olmasına yardımcı olarak akne, yağlanma gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır. 

Vücut direncini artırarak daha dayanıklı bir yapıya sahip olunmasını sağlar. Spirulina içerisinde yüksek miktarda B12 adlı vitamin yer almaktadır. Bu sağlık açısından faydalı olduğunu ortaya koyan bir özellik olarak tanımlanmaktadır. Düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde ağız kokusu, vücut kokusu gibi problemlerin azalmasına fayda sağlamaktadır. Yeşil renge sahip olması doğal yollarla sağlıklı bir şekilde üretilen gıda boyalarının elde edilmesine olanak vermektedir.