Tatlı Patatesin Sağlığa Faydaları

- 22:43
Son zamanlarda Türkiye’de birçok pazar ve markette bulunan tatlı patatesin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Tadının normal patates ve bal kabağı arasında olmasından dolayı hem tatlı hem de tuzlu tariflerde kullanılmaktadır.

tatlı patates

Diyet Evim - Tatlı patates çok zengin bir beta-karoten kaynağıdır. Bol nişasta içeren tatlı patatesin yumru olan kısmı hariç diğer kısımları zehirli olduğu için yenmez. Tatlı patatesin faydaları arasında şeker hastalığının tedavisinde kullanılması da bulunmaktadır. İçerdiği besin değerleri ile zengin A vitamini özelliğini de taşımaktadır. Çocuklarınızın zekâ gelişimini de önemli derecede desteklemektedir. Kalp riskini azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tatlı Patates Nasıl Tüketilir?

Tatlı patates zengin vitaminlere sahip olan bir sebzedir. Normal patates gibi istenilen şekilde tüketilebilmektedir. Kabuğu ile tüketildiği zaman zengin bir lif deposu haline geldiğinden dolayı yoğun olarak tercih edilmektedir. Tatlı patatesin besin değerleri vücut gelişimi için oldukça uygun olduğundan dolayı her yaşta birey rahatlıkla tüketmektedir. Tatlı patates isteğe göre haşlanarak veya kızartılarak kolay bir şekilde tüketilebilmektedir. Tatlı patates et, tavuk ve balık gibi yemeklerin yanında çok iyi bir garnitür olarak da tüketilebilir.

Tatlı Patates Nerede Yetişir?

Sağlıklı beslenme açısından birçok faydası bulunan tatlı patatesin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Tatlı patates genellikle Orta Amerika’da yetiştirilmektedir. Fakat gelişen teknoloji ile uygun koşullar sağlandığı sürece her yerde yetiştirilebilmektedir. Tatlı patatesin sağlık açısından zararları da uygun bölümleri hariç diğer kısımları tüketildiği zaman ortaya çıkmaktadır. Tatlı patatesin yumru kısmı ve yeşil yaprakları hariç diğer kısımları zehirlidir. Bu nedenle tüketimi sırasında dikkat edilmelidir.

Tatlı Patatesin Sağlık Açısından Zararları

Son zamanlarda yoğun olarak tüketilen tatlı patatesin sağlık açısından zararı bulunmamaktadır. Aksine içerdiği vitamin ve mineraller ile oldukça faydalıdır. Tatlı patatesin yumru kısmı hariç diğer kısımları zehirli olduğundan dolayı tüketildiği zaman sağlık açısından birtakım sorunlar meydana gelmektedir. Tatlı patatesin fiyatı da tüketici bütçesine oldukça uygundur. Kalp krizi riskini azaltması, vücut gelişimi açısından besleyici olmasından dolayı yoğun olarak tercih edilmektedir.

Tatlı Patatesin Kalorisi

Besin değerleri oldukça uygun olan tatlı patatesin 100 gramında 86 kalori bulunmaktadır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan tatlı patatesin besin değerlerinin yüksek olması besleyici bir özelliğe sahip olmasını sağlamaktadır. Tatlı krizini önlemek acıyla da tatlı patates tüketilmektedir. Tatlı patates yetiştiriciliği de son zamanlarda yoğun olarak tüketilmesinden dolayı artmış durumdadır.

Tatlı Patates Türkiye’de Nerede Yetişir?

Tatlı patates Türkiye’de son zamanlarda çok az tanınan bir bitki olduğundan dolayı meraklı kişiler tarafınca tüketilmek için ya da süs bitkisi şeklinde yetiştirilmektedir. Tatlı patates Türkiye’de çok fazla tanınan bir bitki olmadığından dolayı son zamanlarda tanınması ile yetiştiriciliği artmaktadır. Ülkemizde ekonomik olarak bir değer ifade etmeyen bir bitkidir.