Vücudun Su Toplamasını Engellemenin 8 Yolu

- 14:39
Vücutta tutulan su özelliklerde kadınlarda aşırı şişlik ve ödem yapar ve bu durum kötü bir görüntüye neden olur. Bu konuda sizler için vücudun su toplamasını engellemenin 8 yolunu Diyet Evim sizler için araştırdı.

su toplanmasını engelleme
HAREKET ETMEK ➧ Genel olarak fazla hareket etmemeniz ve damarlarınızda kan dolaşımının en alt seviyelerde olması, kılcal damardaki çatlamalara neden olur ve bu durumda dokularda su tutulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bol bol hareket etmek ya da sürekli hareket halinde olmak, vücutta su toplanmasına engel olacaktır.


su ve ödem hakkında

OTURMAK ➧ Genel olarak uzun soluklu oturma pozisyonlarınız vücuttaki suyun tam olarak atılmamasına neden olmaktır ve dolaşım sistemini olumsuz etkilemektedir. Bu konuya dikkat etmek oldukça önemlidir.
su ve ödem hakkında

TUZ ➧ Tuzda bulunan maddeler gereği vücudunuz su tutma konusunda oldukça başarılı olacaktır. Yani sürekli olarak tuz ya da tuzlu gıdalar tüketmek vücutta su toplanmaması konusunda sizin sorun yaşamanıza neden olacaktır.

vücudun su toplaması

MAGNEZYUM ➧ Sürekli olarak magnezyum içeren besinle tüketmek ve magnezyum alımını arttırmak vücutta su tutulmamasına neden olacaktır.

su ve ödem tutan

B6 VİTAMİNİ ➧ B6 vitamini vücutta fazla su tutulması nedeniyle ortaya çıkan şişkinliği azaltmaktadır. Bu nedenle vücutta fazla su tutulmaması için B6 vitaminini sürekli olarak tüketmek size yardımcı olacaktır. B6 vitamini için muz, patates, ceviz ve et gibi besinleri tüketmek size yardımcı olacaktır.

POTASYUM
➧ Potasyum vücutta idrar üretimi konusunda en etkili maddelerden biridir. Bu nedenle vücutta su tutulmaması için gerekli olan besinler arasında potasyum oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bol bol idrar üretimine yardımcı olduğu için potasyum tüketmek oldukça faydalıdır.

su ve ödem

KARAHİNDİBA ➧ Vücutta idrar sökücü bir göreve sahip olan karahindiba, gün içerisinde daha fazla idrara çıkmanızı ve haliyle vücutta fazla olan suyun atılmasını saldığı bilinmektedir.

su ve ödem

KARBONHİDRATLAR ➧ Rafine karbonhidratlar, kan şekerinizin ve insülin değerlerinizin yükselmesinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu durumda vücutta böbreklerin sodyum emilimi seviyesini arttırmasına neden olur ve haliyle bu durum vücuttaki suyun boşaltılması konusunda olumsuz bir etken olarak karşınıza çıkar.

Vücutta Su Toplanmasını Engellemek

Vücutta bulunana suyun atılmasını sağlamak amacıyla birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri ise spor yapmaktır. Spor, vücutta su toplanmasını engellemek amacıyla bilinen en etkili yöntemlerden biridir. Spor her şekilde vücutta bulunan suyun atılmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle bol bol spor yapmak, vücutta bulunan suyun sağlıklı bir şekilde dışarı atılmasında yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra daha fazla su içmek yine vücutta su tutulmasının engellenmesine yardımcı olacak diğer bir etkendir.

Sürekli olarak ya da düzenli bir şekilde tükettiğiniz su, vücudunuzun daha sağlıklı çalışmasında yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra at kuyruğu otu, maydanoz, hibiscus, sarımsak, rezene, mısır püskülü, ısırgan otu ve kızılcık suyu, vücuttaki fazla olan suyun atılmasında etkili olan besinlerdir.