Alkol İçerek Zayıflama Saçmalığı

- 00:48
Alkolün zararları herkesçe bilinmektedir. Sosyal içici olarak arada bir alkol kullananların yanı sıra düzenli veya sürekli olarak alkol kullanan kişiler de mevcuttur. Herkesçe kabul edilen alkolün zararları ve yol açtığı hastalıklar bir yana dursun bazı kişiler alkol kullanarak zayıflayabileceğini zannetmektedir. Alkol kullanarak zayıflamaya çalışmak saçmalıktan başka bir şey değildir.
kilo verme

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Yeme Bozukluğu Derneği henüz tıp literatürüne girmese de drunkorexiayı yüksek miktarda alkol içerek zayıflama ve alkolü gıda ile değişme olarak tanımlanmaktadır. Uzmanlar kadınların erkeklere oranla bu yöntemi 3 kat daha fazla tercih ettiğini belirtmektedir.

Şu an için tıp literatüründe kendine henüz yer bulamamış olan bu sağlıksız yeni zayıflama trendi, genellikle üniversite öğrencileri arasında yaygın olarak görülmektedir. Günlük kalori ihtiyacını yemek yemek yerine aşırı alkol içerik karşılayan bu kişilerden bazıları sürekli zayıf kalabilmek için alkol aldıktan sonra içtiği alkollü kusmaktadır. İstediğin kadar iç ama yeter ki bir şey yeme mantığı ile zayıflamaya çalışan genç kadınlar 90'lı yılların sonunda zayıflama takıntısı dünyayı ele geçirdiği sıralarda önce aşırı yiyip sonra yediklerini çıkartan bulimia hastalarının günümüzdeki evrimleşmiş versiyonları olarak da adlandırılıyor.

Alkol İçerek Zayıflama: Drunkorexia

Drunkorexia yöntemini kullanan kişiler öğünlerinde gıda yerine alkol tüketmeyi tercih ederek normal miktarın çok üzerinde alkol almaktadır. Anoreksiya ve alkolizmin birleşmesi olarak da adlandırabileceğimiz bu durum kişilerin zayıf ve mükemmel bir vücuda sahip olmak isteği ve kişisel bunalımları sebebiyle ortaya çıkmaktadır.

Genç Kadınlar Arasında Sözde Yeni Trend

Aşırı zayıf ünlüleri taklit etmek ve onlar gibi olmak için birçok genç kadın zayıf ünlülerin kokteyllerde ellerinde içki kadehleriyle verdikleri pozları kendilerine örnek alıyor. Özenti sonucu sadece içki içerek zayıflamak isteyen birçok genç kadın daha çok içki içebilmek adına günlerce yemek yemeyip bayılacak seviyeye geliyor. Hatta birçoğu açlıktan bayılıyor. Diğer bir taraftan bu genç kadınlar tarafından sosyal ortamlarda yapılan içki alemleri modaymış gibi algılanarak çok havalı göründüğü düşünülüyor. Böylece Drunkorexia bir trend haline gelerek zayıflama ve ince kalmayı kültürel bir zorunluluk olarak gören kadınlar arasında gitgide yayılıyor. Yapılan araştırmalar bu kadınların en az üçte birinin alkol veya uyuşturucu sorunu yaşadığını ortaya koyuyor.

Drunkorexia Belirtileri

Kusma, düzensiz nefes alıp verme, baş dönmesi, sürekli uykulu görünme ve hissetme gibi özellikler ile ortaya çıkan Drunkorexia belirtileri zamanla daha kötü belirtiler göstermektedir.

Drunkorexia Yüzünden Ortaya Çıkan Sağlık Sorunları

Zayıflamak için bu yöntemi kullanan insanlar zayıflamak uğruna birçok sağlık sorunu yaşamaktadır. Drunkorexia, Parkinson ve Alzheimer gibi nörolojik hastalıklar, beyin işleyişinin bozulması, beyinde hücrelerin ölmesi, kalp krizi geçirme riskinin iki kat artması, kalp atışlarının ve kalp ritminin bozulması, midede ülser ve gastrit gibi rahatsızlıklar, karaciğerde siroz ve yağlanmaya neden olma ve kanser riskinin artmasına gibi bir çok sağlık problemine yol açmaktadır.

Drunkorexianın Sağlığa Zararları


En başta basit bir sorun gibi gözükse de ilerleyen dönemlerde çok ciddi sağlık problemlerine yol açan alkol içerek zayıflama hastalığı drunkorexia, erken fark edilerek önlem alınması halinde kişiye doğru beslenme ve psikolojik destek sağlanarak bu rahatsızlıktan kişilerin kurtulması sağlanabilir.

Özellikle gençler arasında yaygın olan drunkorexia, zayıflamak uğruna birçok sağlık problemine yol açmaktadır. Bu yüzden zayıflamak istenildiği zaman bir diyetisyenden randevu alıp işi uzmanına bırakmak ve onun verdiği direktifleri uygulamak en mantıklı seçim olacaktır. Çünkü drunkorexia zayıflatmaz öldürür.