Yaza Kilo Vererek Girmek İçin Harika Öneriler

- 22:18
Alınan kalorinin yakılan kaloriden fazla olması kilo alımına neden olur. Kilo vermek bu kadar basit bir işlem gibi görünse de buz dağının altında kilolu olmaya neden olan bir çok neden olabilir. Beslenme hataları, hareketsiz kalma, tatlı yeme isteği, yanlış beslenme hızlı kilo almanıza neden olur.
yaza kadar zayıflama

Yağ dokusunu depolanması kilo almak anlamına gelir. Vücudun aldığı fazla kalorileri yağ dokusunda depolanır. Yağ vücutta karbonhidrat ve proteine göre daha kolay depolanır. Kas kütlesi ne kadar fazla olursa o kadar daha kolay kilo verilir. Kaslar metabolizmayı hızlandırır. Yaşlanma ile kas kütleleri azalır. Bu durum metabolizmanın da yavaşlaması demektir. Yaza kadar zayıflamak için öncelikle kas kütlesini arttırmak daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır.

Hızlı Kilo Verme İpuçları

Beslenme düzeninde yapılan küçük değişiklikler çok daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır. Kolay ve sağlıklı kilo vermek için neler yapılır?

1- Alınan kilolar bir günde alınmadığına göre kilo vermek de bir kaç günde olacak bir durum değildir. Bu yüzden öncelikle diyet yaparken sabırlı olmak gerekir. Haftada yarım ile 3 kilo arası vermek normaldir. Üzerine çıkıldıkça anormal bir hal alır.

2- Vücutta yağ depolanmasına neden olan birincil durum kan şekeri düzensizliğidir. Günde 3 ana 3 ara öğün yiyerek kan şekerini düzene sokabilirsiniz. Az ama sık yemek yemek metabolizmayı hızlandırır, kan şekerini dengede tutar. Akşam yemeğinden 2-3 saat sonra mutlaka ara öğün tüketin.

3- Yemek tabaklarını küçülterek işin büyük bir kısmını halletmiş olursunuz. Tabağınızdaki yemek bittiğinde doygunluk hissedecek ve daha fazlasını istemeyeceksiniz. Yemek tabaklarını küçültmek daha az kalori almanızı sağlayacaktır.

4- Yemekleri yavaş tüketmek bir başka önemli diyet yöntemidir. Mideden beyine doygunluk hissi yaklaşık 20 dakika sonra gider. Bu nedenle yemeği yavaş yerseniz daha çabuk doyduğunuzu görürsünüz. Bu da daha az kalori almak demektir.

5- Bazal metabolizma hızını hesaplayarak bu değerin altında kalori almayın. Metabolizma yavaşlar. Yağ depolanması artar.

6-  Güne kahvaltıyla başlamak kendinize yapacağınız en özel iyiliktir. Her gün aynı kahvaltı yapmak yerine farklı kahvaltılar hazırlayarak metabolizmanızı hızlandırın.

7- Su tüketimi tatlı isteğini azaltır. Canınız tatlı çektiğin de su tüketimi arttırın. Su içmek için susamayı beklemeyin. Her gün 10-12 bardak su için.