Çiğ Besin Diyeti ve Beslenme Listesi

- 23:31
Günümüzde uzmanlar tarafından zayıflamak ve daha iyi bir vücuda sahip olmak için çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Mantıklı ve doğru olan diyetler daima kilo vermenizi sağlayacaktır. Fakat hiçbir yararı olmadan yaptığınız diyetler kilo almanızı daha da kolaylaştırmaktadır. Böylece zayıflamaktan ziyade kilo almaya devam ediyor ve hacim olarak genişliyorsunuz.
diyet listesi çiğ besin

Çiğ besin diyeti (raw food)geçmiş dönemlerden beridir milyonlarca kişinin istediği bedene ve görünüme sahip olmasını sağlamıştır. Bu nedenle de sıklıkla ön plana çıkmaktadır. Diyeti genel olarak incelediğimiz zaman kalıcı kilolar vermenizi sağlamaktadır. Yani anlık kilo düşüşleri yaşamaktan ziyade uzun vade de ciddi kilolar verebilirsiniz. Böylece tekrar kilo alır mıyım endişesi taşımanıza kesinlikle gerek kalmayacak.

Diyet Listesi

Güne başladığınız andan itibaren çiğ besin diyeti uygulamalısınız. Yani sabah uyayım akşam başka yerim gibi bir düşünce ile hareket etmek sizlere hiçbir zaman yarar sağlamayacaktır. Aksine kilo almanıza neden olacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi kilo vermek kesinlikle mümkündür. Vermeme gibi durumlar bu zaman kadar oluşmamıştır. Diyete uyduğunuz sürece kilo verebileceksiniz.

Sebze, balık, et ve meyve ağırlıklı beslenmeniz gerektiğini unutmamalısınız. %100’ü pişirilmiş, haşlanmış ve kızartılmış besinler değerini fazlasıyla kaybetmektedir. Örneğin domates diyet için elbette vazgeçilmez bir tercihtir. Çiğ olarak tükettiğiniz de kısa bir süre içerisinde yararlarını göreceksiniz. Fakat domatesi yemek içerisinde kullandığınız zaman ciddi anlamda değer kaybına uğramaktadır. Buda domatesin faydalarının sizlerden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Tabi ki diyet listenizi sizler şekillendirebilirsiniz. Örnek bir diyet listesini belirterek bu konuda ki merak edilenleri cevaplayacağız.
➧ Kahvaltı: Taze granola, fındıklı süt

➧ Atıştırmalık: Çilekli smoothie
➧ Öğle Yemeği: İncir roka salatası, keten tohumlu kraker, muz kurusu

➧ Atıştırmalık: Karışık çerez

➧ Akşam Yemeği: Avokadolu miso çorbası, susamlı karalahana salatası

Belirtmiş olduğumuz liste genellikle kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Tabi ki beğenmediğiniz yerlerini değiştirebilir ve istediğiniz besinleri kullanabilirsiniz. Seçeneğiniz sebze veya meyvelerin değerlerini kontrol etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Çiğ Besin Diyeti ve Beslenme Listesi Yararlı Mıdır?

Çiğ besin diyeti ve beslenme listesi içerisinde yer alan ürünlerin hepsi yararlıdır. Bunu sadece zayıflamak olarak daraltmak yanlış olacaktır. Bütün vücudun ve bütün organların yararınadır. Yüksek kalori de yer alan besinleri tüketmek her zaman sizlerin sağlıksız bir yaşam sürmesini sağlayacaktır. Böylece vücudunuz hastalıklar ile mücadele etmekten ziyade hastalık yaratacaktır. Fakat karaciğerden kalbe kadar bütün organlar daima kontrol altında tutulacak ve sizlerin sağlıklı bir yaşam sürmeniz sağlanacak çiğ besin diyeti ile.

Diyeti Kaç Gün Uygulamalı Mıyız?

Diyeti günlük periyotlar ile uygulamaktan ziyade hayatınızın her alanına yaymanız gerekmektedir. Anlık kilo düşüşleri böylece başarılı bir şekilde ortadan kalkacak istediğiniz vücuda ve fiziğe sahip olabileceksiniz. Kısa bir süre içerisinde de diyetin gerek sağlık ve gerekse fizik olarak etkisini fazlasıyla görebileceksiniz.