Kilo Almaya Yardımcı Yağlar

- 20:47
Günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından biri obezite olmasına rağmen birçok insan da tam aksi konudan muzdariptir. Ne yaparsa yapsın bir türlü kilo alamayan kemikleri sayılacak kadar zayıf olan insanlar da azımsanmayacak sayıdadır.

kilo aldırıcı yağ çeşitleri omega 3
En az kilo vermek için diyetisyenlere, spor salonlarına para saçan kişiler kadar kilo almak için kilo alma yöntemleri uygulayan ve büyük miktarda paralar harcayan kişiler de mevcuttur. Kilo almak isteyen insanların en çok kullanmış olduğu yöntemlerden biri de Omega 3 takviyesidir. Omega 3 en sağlıklı besin yağıdır.

Omega 3 Nedir?

Esansiyel yağ asidi olarak kabul edilen Omega 3 yağ asitleri sağlıklı bir vücut için gereklidir Omega 3 yağ asitleri vücudumuz tarafından üretilmediği için gıdalar yoluyla takviye olarak alınmaktadır ton balığı somon gibi bol yağlı Balıklar da bol miktarda bulunan omega-3 beyin ve kalp gibi hayati önem taşıyan organların sağlığını korumak için oldukça önemlidir.
Tavsiye Yazı
➥ Kalorisi Yüksek Yiyecekler
Düzenli olarak Omega 3 yağ asidi tüketen kişilerde yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, romatoid artrit, Osteoporoz yani kemik erimesi, depresyon şizofreni, şeker bipolar bozukluk dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklukları astım prostat kanseri kolon kanseri meme kanseri riski azalmaktadır. Balık, sebze ve keten tohumu gibi bazı besinler Omega 3 bakımından çok zengindir.

Yüksek Miktarda Omega 3 İçeren Besinler

En çok Omega 3 içeren besinler arasında uskumru, ceviz, ceviz yağı, kanola yağı, soya yağı, buğday tohumu yağı, palmiye yağı, hurma, semizotu, ıspanak, brüksel lahanası, soya fasulyesi, çekirdeği yağı, hardal yağı, mısır yağı, kurutulmuş kekik, karanfil, kurutulmuş nane, sarı hardal tohumu, fındık yağı, kabak çekirdeği, kabak çekirdeği yağı, keten tohumu, keten tohumu yağı, balık yağı (sardalye, ton, somon) gibi besinler bulunmaktadır.

Omega 3 Yağ Asidinin Faydaları

Bellek ve zihinsel konsantrasyonunun gelişmesinde önemli rol oynar. Saç, cilt ve tırnak sağlığını korur. Bayanlarda sancılı adet görme belirtilerini düzeltmeye yardımcıdır. Bayanlarda meme kanserini önlemekte ve meme kanseri riskini azaltmaktadır. Hormon tedavisinin görenlere destek sağlayabilir. Alzheimer hastalığının riskini azaltır.

Depresyon tedavisinde depresyonun atlatılmasına destek verir. Romatizmal hastalıkların gelişmesini önler. Kemik erimesine karşı etkilidir. Prematüre doğum riskini azaltır. Anne rahmindeki bebeğin gelişimine etki eder ve bebeğin doğum ağırlığını arttırır. Yüksek kan basıncı gelişimini önler.

Omega 3 vücudumuzdaki kötü huylu hücreleri yok etmek için bağışık sistemini destek vermektedir. Böylece birçok kanser türüne karşı yararlıdır. İnsülin işlemini arttırarak diyabeti geliştirmektedir. Cilt hücrelerini yenileyerek yaşlanmayı geciktirir ve cildi güzelleştirir.

Kanı inceltip damarları korur. Böylece kangreni önler. İncelen kan beyin damarlarında rahatça dolaşarak migren benzeri ağrıları önler. Gribal enfeksiyonlar, sedef hastalığı, astım ve birçok alerjinin tedavisinde önemli rol oynar.

Daha bir çok hastalık ve rahatsızlığın tedavisinde ve önlenmesinde büyük payı olan omega 3 yağ asitlerinin faydaları saymakla bitmez.

Kilo Almak İçin Kullanılan Yöntemler

Halk arasında zayıf insan sağlıklı insandır anlayışı maalesef doğru bir anlayış değildir. Her kilolu insan sağlık sorunu yaşamadığı gibi her zayıf insan da sağlıklı değildir. Bu yüzden çok zayıf olan ve kilo almak isteyen insanlar birçok yola başvurmaktadır.

Kilo almak için başvurulan bu yolların en sağlıklısı Omega 3 kullanarak kilo alma yöntemidir. Omega 3 kullanarak kilo almak isteyen kişilerin sayısı her geçen gün çoğalmaktadır. Siz de aşırı zayıf olmaktan yana dert yanıyorsanız doktor kontrolünde belirtilen miktarlarda Omega 3 takviyesi alabilirsiniz.