Öncesi Ve Sonrası Fotoğraflar Gerçek Mi?

- 23:31
Günümüzde kilo problemi birçok kişinin yüz yüze kaldığı sorunlar arasında yer almaktadır. İstenmeyen kilolardan kurtulmak birçok insan tarafından istense de bu sanıldığı kadar kolay bir durum değildir. Kilo verebilmek için bazı insanlar kendileri çaba gösterirken bazı kişiler de buna ek olarak bir uzmandan yardım almaktadırlar.

öncesi sonrası kilo

Özellikle aşırı kiloları bulunan kişiler uzman bir diyetisyene başvurarak kendisine özel diyet programı çıkarmakta ve bunun sonucunda da programa sadık kalarak kilo verebilmektedir. Kilolarından kurtulmayı başaran kişiler genellikle aradaki farkı ortaya koymaktan memnun olmaktadırlar. Bu sebepten ötürü kilo vermeden önceki ve kilo verdikten sonraki halin karşılaştırmalı fotoğrafı azmin zaferi olarak insanlara sunulmaktadır.

Öncesi Ve Sonrası Fotoğraflar

Kilo vermek isteyen kişilere bakıldığında bunların genelde öncesi ve sonrası fotoğraflar şeklinde aradaki farkı ortaya koymak amaçlı paylaşım yaptığı görülmektedir. Fakat günümüz teknolojisinin son derece gelişmiş olması sebebi ile bu fotoğraflar içerisinde gerçek olmayanlar da bulunmaktadır.

Kilolu kişiler fotoğraflar üzerinde değişiklikler yaparak kendilerini olduklarından daha zayıf gösterebilmektedirler. Bu da önceki ve sonraki hali fotoğrafları için inandırıcılık seviyesini düşürmektedir. Dolayısıyla gerçek olmayan fotoğraflar kilolu olan kişilerin psikolojik yönden olumsuz etkilenmesine sebep olabilmektedir. Fotoğrafta gördüğü kişinin kilolardan kurtulduğunu gören kişi kendisi kilo veremeyince moral olarak bundan olumsuz etkilenmekte ve bundan dolayı kilo vermek yerine daha da fazla kilo alabilmektedir.

Öncesi Ve Sonrası Zayıflama Fotoğrafları

Zayıflamak isteyen kişiler motive olmak için kilolarından kurtulmaya başladıkları andan itibaren bunları fotoğraflar ile belgelemektedirler. Genelde bu fotoğraflar önceki ve sonraki hali şeklinde yapılmaktadır. Kilolu halleri önceki kısmına zayıfladıktan sonraki halleri ise sonraki kısma koyularak aradaki fark gösterilmektedir.

Böylelikle hem kişinin azmi ortaya çıkmakta hem de diyetlerin kilo verme üzerindeki etkisi görülebilmektedir. Fakat bu fotoğraflar çeşitli amaçlar ile de kullanıldığından dolayı bazen gerçeği yansıtmayabilmektedir. Dolayısıyla öncesi ve sonrası (before after) zayıflama fotoğrafları görüldüğünde bunlara direkt olarak inanmak yerine önce bir sorgulamak ve gerçeklik payını araştırmak fayda sağlamaktadır. Aksi takdirde bu durum hayal kırıklığı ile sonuçlanabilmektedir.

Zayıflayan Kişilerin Öncesi Ve Sonrası Fotoğrafları


Kilo vermek, istenmeyen kilolarından kurtulmak isteyen kişiler kendilerini motive edecek arayış içerisine girmektedirler. Bunun için ise en etkili yolların başında ciddi kilolar veren kişilerin önceki ve sonraki halleri arasındaki farkı ortaya koyan fotoğraflar gelmektedir. Bu fotoğraflar kilo verme azminin sonucunu gösterdiğinden dolayı kilo vermek isteyen kişilere büyük motivasyon sağlamaktadır.

Motivasyonun yanı sıra kilo vermek isteyen kişilerin biraz da sabırlı davranmaları gerekmektedir. Çünkü istenen kiloya ulaşmak için uzun bir zaman dilimi geçmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde sağlıklı bir şekilde kilo verilmekte ve verilen kiloların tekrar geri alınma ihtimali düşmektedir. Dolayısıyla sabırlı olmak önem taşımaktadır.

Öncesi Ve Sonrası Fotoğraflarının Gerçek Yüzü
Özellikle yaz dönemlerinin yaklaşması ile birlikte insanların kilo sorunu daha fazla gündeme gelmektedir. Bu dönemlerde öncesi ve sonrası fotoğrafları sosyal medya üzerinde sıklıkla dolaşmakta ve insanların karşısına çıkmaktadır. Burada merak edilen konu ise bu fotoğrafların gerçeği yansıtıp yansıtmadığıdır. Bazı fotoğraflar azmin zaferi olarak gerçeği yansıtırken bazı fotoğraflarda ise birtakım düzenlemeler oynamalar yapıldığı görülmektedir. Bu değiştirilmiş fotoğraflar da kilolu kişiler tarafından görüldüğünde depresif etkiler ortaya çıkabilmektedir. 

Fotoğraflardaki duruşlar, ortamdaki ışık ve açı gerçeklik payını etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır. Gerçeği anlamak için kişinin farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarına bakmak fayda sağlamaktadır. Bu sayede kişinin gerçek vücut yapısı ortaya çıkmaktadır.

Mucizevî Zayıflama Öncesi Ve Sonrası

Fazla kiloları bulunan pek çok insan bu kilolardan kurtulmak için inanılmaz mücadeleler vermektedirler. Bu mücadelenin sonunda birçok kişi başarılı olmakta ve azminin diğer kilolu kişilere faydalı olması amacı ile kilo vermeden önceki ve kilo verdikten sonraki hallerini fotoğraflayarak sosyal medyalarda paylaşmaktadırlar.

Hem kadınlar hem de erkekler tarafından yaygın olarak yapılan bu uygulama genel olarak gerçeği yansıtmaktadır. Fakat bazı kişiler reklam gibi amaçlar ile kendilerini olduğundan daha zayıf göstererek fotoğraf hilelerinde başvurmaktadırlar. Fotoğraflardaki bu değişiklikler işin uzmanları tarafından fark edilse de birçok kişi fotoğrafları görünce ilk görüşte gerçek olduklarını düşünmekte ve onlara inanmaktadırlar.