Elma Sirkesi Faydaları Nelerdir?

- 00:53
Elma sirkesi eski zamanlardan beri sağlık için faydalı olduğundan çokça kullanılmıştır ve günümüzde de birçok hastalık için tüketilmektedir. Diğer besinler gibi elma sirkesi de çok faydalıdır ama doğal olması sağlığa iyi gelmesi için en önemlisidir.
Marketlerde alışveriş merkezlerinde veya mahalle bakkallarında sayılan birçok elma sirkesi doğal olmamaktadır. Elma sirkesinde önemli olan içerisindeki elma asididir. Ayrıca elma sirkesinin sağlıklı yönünden başka temizlik içinde kullanılabilen en doğal ürünlerden bir tanesidir. Bu yazımızda da elma sirkesinin faydalarından tutunda tüm yararlarını Diyet Evim okurları olarak sizlere sunacağız.
Yapılan ve yapılmakta olan birçok araştırma elma sirkesinin birçok faydası olduğunu ortaya koymuştur.İnsan hayatının her alanında etkisi bulunan elma sirkesi birçok hastalığın tedavi edilmesinde önemli rol sahibidir.

Elma sirkesinin doğal olması vücut sağlımız açısından çok fayda sağlamaktadır. Örnek verecek olursak ayak ve ellerde oluşan nasırlar, dökülen saçlar, genellikle yaz aylarında aşırı güneşe maruz kalınması sonucu oluşan yanıklar, diyet yapan zayıflamak isteyenler için ve yüzde oluşan sivilce lekelerinin giderilmesi için her gün düzenli kullanımlar sonucu fayda sağlamaktadır. Bulaşıkları yıkarken çeşitli maddeler içeren temizleyiciler yerine doğal sirkenin kullanılması da temizlik açısından iyi olacaktır.


Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir:

-Vücudumuzun Direncini Arttırır:Elma sirkesi içeriğinde fazla miktarlarda C vitamini bulundurmaktadır. Vücut direncini arttırması bakımından C vitamini en önemli vitaminlerden biridir.Vücudumuzun birçok hastalığa karşı direnç göstermesini sağlar. Özellikle de kış aylarında  soğuk algınlığı grip gibi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.

- Sindirim Sistemi İçin Faydalıdır: İshale yakalanmış kişiler elma sirkesi tüketirse ishali keser.Mide ve bağırsak ağrıları çekenler içinde tüketilmesi faydalı olacaktır.Elma sirkesi içinde bolca lif bulunmaktadır.

- Sinüzite İyi Gelir: Uzmanlar tarafından da çokça önerilen elma sirkesi burnun temizlenmesinde ve solunum yollarını açmada birebirdir. Mikroplardan arındırarak rahaf nefes alınmasına yardımcı olur. Özellikle sinüzit sorunu yaşayanlar için sıkça önerilenler arasında 1.sırada yer almaktadır.

- Hıçkırığın Geçmesine Yardımcı Olur: Hıçkırığı başlayınca durduramayan için elam sirkesi faydalı olacaktır.Mide asitleri sebebiyle oluşan hıçkırık suyun içine bir miktar elma sirkesi eklenip içilirse hıçkırığın geçmesine yardımcı olacaktır.

- Vücuttaki Kötü Kokuları Gidericidir: Özelikle çok terleyenler ,ayak ve koltuk altı kokusunu gidermek için faydalı olacaktır.Bir miktar suya hemen hemen 2 bardak olacak şekilde elma sirkesini ekleyerek koltuk altına,ayaklara veya kötü kokuya sahip olan bölegelere sürülerek yıkanırsa kokunun giderilmesine yardımcı olacaktır.

- Yorgunluk Giderici Etkiye Sahiptir: Vücutta yorgunluk laktik asit birikimi sonucu oluşmaktadır.Elma sirkesi bu laktik asit oluşumunu engellemekte ve yorgunluğun atılmasında yardımcı olmaktadır.

- Diş Eti İltihabını Giderici Özelliği Vardır: Vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabı yok edici ve engelleyici özelliği de vardır.Özellikle diş etinin sağlıklı olması için elma sirkesiyle gargara yapılabilir.

- Metabolizmayı Hızlandırır: Elma sirkesinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.Özellikle zayıflamak isteyenler içinde çok faydalıdır ,zayıflamalarına yardımcı olacaktır.

- Kan Şekerini Düzenler: Elma sirkesi özellikle şeker hastaları için kurtarıcıdır diyebiliriz.Elma sirkesi kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

- Eklem ağrılarına İyi Gelir: Vücudun herhangi bir  ağrıyan bölgesine masaj yaparak uygulanırsa ağrıları kesecektir.Elma sirkesi en doğal ağrı kesici merhemdir.

- Cilde Faydalıdır: Vücudumuzdaki gözeneklerin açılması,hücrelerin yenilenmesini sağlamak için maske yapılarak kullanılabilir faydalı olacaktır.Bazı ufak tefek cilt lekelerini gidrilmesinde de kullanılabilir.

Kısaca Elma Sirkesinin Faydalarına Değinecek Olursak;

-Vücudumuzun direncini arttırır.
-Hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur.
-Cildimize iyi gelir.
-Sindirim sistemine yardımcı olur.
-Diş eti iltihaplarını engeller.
-Kan şekerini dengelenmesine yardımcı olur.
-Eklem ağrılarına giderir.
-Vücuttaki kötü kokuları giderir.
-Hıçkırığın geçmesine yardımcı olur.
-Sinüzite iyi gelir.
-Metabolizmayı hızlandırır.
-Cilt üzerindeki sivilcelerin temizlenmesinde kullanılabilir
-Metabolizmayı hızlandırır.
-Topuk dikeni gibi sorunlarda sıcak suya ekleyerek masaj uygulaması tedavi edebilir.
-C vitamini açısından zengindir.

Elma Sirkesinin Zararları:

-Elma sirkesi bazı kişilerde genellikle alerjisi bulunanlarda alerjik reaksiyonlar gösterebilmektedir.Bu durum tabi ki kişiden kişiye değişir.
-Her şeyin fazla tüketilmesinin zararlı olabileceği gibi elma sirkesinin de fazla tüketilmesi  yemek borusuna ve mideye zarar vermektedir. Bu yüzden tüketimine dikkat edilmelidir.
Kullanım miktarı bireyden bireye değişiklik gösterdiğinden dolayı bir uzman yardımı almak her zaman için faydalı olacaktır..
Sağlıkla kalın..
Elma Sirkesinin Zayıflamaya Etkisi Var mı?