Yeşil Kahve Mucizesi, Yağ Yaktırıyor, Kilo Verdiriyor

- 23:29
Yeşil kahve, bildiğimiz Türk kahvesinin kavrulmamış hali olan yeşil kahve çekirdeğidir. Lezzet bakımından Türk kahvesi kadar damak tadınıza hitap etmese de, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kanserojen madde içermeyen yeşil kahve, kilo vermek için mucizevi bir etkiye sahiptir. Yeşil kahve mucizesi ününe, oldukça düşük kaloriye sahip olmasından ve vücudumuzda depolanan suların atılarak zayıflamak için oldukça faydalı ve bilinen bir kahve türü olma niteliği ile sahip olmuştur.

Yeşil Kahve Nedir ?

Yeşil kahve kavrulma işlemlerinden geçmediği için içerisinde bol miktarda antioksidan bulunmaktadır. Ayrıca yeşil kahve çekirdeklerinin içerisinde bulunan klorojenik asit ise vücutta depolanan yağları yaktırıyor. Doğal antioksidan kaynağı olan yeşil kahvenin içerisinde kafein oranı da yok denecek kadar az miktardadır.

yeşil kahve zayıflatırmı

Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir ?

Tamamen doğal bir antioksidan kaynağı olarak tüketebileceğimiz yeşil kahve, kavrulma işlemlerinden geçmediği için oldukça az kafein içermektedir. Toplum genelinde kanser hücrelerinin oluşmasını engelledi ve zayıflattığına dair bilgiler bilinse de, yeşil kahve bundan daha fazlasına sahip bir içecektir. Yeşil kahvenin çok bilinmeyen ve bilinmesi gereken faydaları ise şunlardır;
  • Yeşil kahvenin, yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda kan şekerini düzenlediği kanıtlanmıştır. Bu yüzden yeşil kahve diyabet riskini azaltmaktadır. Şeker hastaları da gönül rahatlığıyla tüketebilir.
  • Yeşil kahve, beyine gönderdiği sinyaller ile beynimizi uyarmaktadır. Bu uyarı sinyalleri metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak yağları yaktırıyor ve kilo verdiriyor.
  • Sürekli halsizlik ve bitkinlik yaşayan kimseler, günlük bir fincan yeşil kahve içerek zinde ve mutlu bir hayatın tadını çıkartmaya başlayabilirler. 
  • Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve korunması için mucizevi bir etkiye sahiptir. Yeşil kahve içenler de sık sık hastalanma ve yorgunluk hissi görülmemektedir. 
  • Kalp ve damar sağlığı için gerekli olan antioksidan yönünden oldukça zengin yeşil kahve, düzenli olarak tüketildiğinde kalp-damar sağlığına destek olmaktadır.
  • Kolesterol seviyesinin düşürülmesi ve kan basıncı değerlerinin düşürülmesinde yeşil kahve tüketiminin oldukça önemli bir faydası vardır.
  • Vücutta var olan kanser hücreleriyle savaşmakta ve yeni kanser hücrelerinin oluşmasını önlemekte oldukça önemli bir yeri vardır.
  • Zinde kalmak için size gerekli olan enerjiyi sağlama konusunda etkilidir.

Yeşil Kahvenin Bilinen Zararları Nelerdir ?

Son dönemler de diyet listelerinin zirvesinde yer alan yeşil kahve, insan sağlığına olan faydaları, zayıflamak için gerekliliği ve kilo vermede ne kadar faydalı olduğu, yeşil kahve zayıflatır mı, yeşil kahve kilo verdiriyor, yeşil kahve nasıl yapılır ve içilir gibi konularla karşımıza çıkmaktadır. Fakat yeşil kahve dengesiz ve aşırı tüketimden kaynaklanan yan etkilere de sahiptir. 

Öncelikle hamile ve emziren kadınların yeşil kahveden kesinlikle uzak durmaları gerekmektedir. Bu dönemler içerisinde tüketilen yeşil kahve hem kendi sağlığınız hem de çocuklarınızın sağlığı açısından oldukça tehlike arz etmektedir. 

Yeşil kahve tüketiminde dengeli ve yeterli düzeyde tüketmek önemlidir. Yeşil kahveyi günde 1 fincan olarak tüketmekte fayda vardır. Beğendiniz ve etkisini gördünüz diyelim ki, bu durumda bile maksimum günlük tüketilmesi gereken 2 fincan kadardır. 

İçerisinde bulunan klorojenik asit sayesinde yağ yaktırıyor olması, doğal antioksidan kaynağı olması ve metabolizmayı hızlandırması gibi etkileri ile sadece yeşil kahve tüketilerek yağ yakmak ve kilo vermek oldukça zordur. Ayrıca her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi yeşil kahve tüketiminin de fazlası zararlıdır. Yeşil kahvenin zararları arasında; mide bulantısı, kusma, huzursuzluk, sinirlilik, kalp ritm bozukluğu, uykusuzluk ve baş ağrısı bulunmaktadır.

Yeşil Kahve Nasıl Pişirilir ve İçilir ?

Yeşil kahveyi aktarlardan alarak, kolay ve hızlı bir şekilde pişirip içebilirsiniz. Yeşil kahve alırken dikkat etmeniz gereken nokta öğütülmüş olmasıdır. Çekirdek halinde ki yeşil kahveleri ise siz kendiniz öğütme işleminden geçirebilirsiniz. Yeşil kahvenin pişirilme işlemleri Türk kahvesinin pişirilmesiyle aynıdır. Cezvenin içerisine konulan her fincan su için 1 ya da 1,5 çay kaşığı kahve atıyoruz. Sonra kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Yeşil kahve, çok yoğun olmayan tadıyla bitki çaylarını andırmaktadır. Sürekli bitki çayı tüketenler ve sevenler yeşil kahve içmekte zorlanmayacaktır.

Sizde Türk kahvesi fanatiklerinden biriyseniz biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü yeşil kahve de, Türk kahvesinin lezzeti ve kokusunu bulamayacaksınız. Tat olarak biraz bulanık ve yeşil çayı andırmaktadır. Ama sağlığımıza olan faydaları göz önünde bulundurulunca kesinlikle içilmesi gereken bir kahve türüdür.

yeşil kahve ile zayıflama

Yeşil Kahve Zayıflatır mı ?

Yeşil kahve az kalori içermesi, vücutta su birikmesiyle oluşan ödemlerin atılması ve metabolizmanın hızlı çalıştırılması işlemlerine yardımcı olması özelliğiyle zayıflatır. Kilo vermek için yeşil kahve kullanımı, yemekten bir saat önce içilmesi ya da yemek yendikten 15 dakika sonra içilmelidir.

Yeşil kahve mucizesi, sağlıklı bir içecek olmasının yanı sıra zayıflatıcı özelliğiyle popülerdir. Fakat unutulmaması gereken bir nokta ise sadece yeşil kahve tüketerek kilo vermeye çalışmanın yanlış bir tutum olmasıdır.

Yeşil Kahve Fiyatı Ne Kadar ? Nereden Alınır ?

Yeşil kahve çok yüksek fiyatlara satılan bir kahve türü değildir. Yeşil kahvenin kilosu fiyatı 40₺'dır. Yeşil kahveyi aktarlar ve baharatçılardan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Ayrıca hazır paketler içerisinde, büyük marketlerde de bulabilirsiniz. Yeşil kahveyi daha taze ve doğal olarak kullanmak için aktarlardan çekirdek halinde alarak kendiniz öğütebilirsiniz. Böylece daha taze kullanma fırsatınız olacaktır.