Alkali Su Nedir?

- 12:57
Alkali Su Ne Demek?
Vücudumuz direncini koruması için kanımızın ph değerinin belli bir değerde olması gerekir. Bu değer 7.4 tür. Hücrelerimizde sıvı değerinin ise 7.2 olması gerekir. Vücudumuzda hücreler hafif alkali yapıdadır.  Vücudumuzda meydana gelen olaylarla beraber asit oluşmasına neden olur. Oluşan bu asit enerji verir. Bu asitlerin vücudumuzda birikmesi önlenmelidir. Vücudumuz kontrolsüzce oluşan bu asitleri atmak için büyük bir çaba harcar. Eğer atılmazsa hücrelerimizi olumsuz yönde etkilemeye başlayacaktır.

Bağışıklı sisteminin en önemli öğesi vücudumuzun PH değeridir. O değeri korumaya yardımcı olan alkali yiyecekler ve alkali su çok büyük önem arz etmektedir. Alkali su vücudumuzda oluşan fazla asitleri etkisiz hale getirmeye ve vücudumuzdan dışarı atmaya yardımcı olur.
Alkali suyun Yararları nelerdir?
İçtiğimiz suların içerikleri farklı farklıdır. Suyun yüzey gerilimi az olması suyun kalitesini arttırır. Alkali sularda da yüzey gerilimi az olduğundan dolayı vücudumuzda daha iyi emilir ve vücudumuzdaki hücrelere ulaşması daha kolay olur. Cildimizin kuru olmasına örnek verebiliriz. İçtiğimiz suların alkali düzeyinin az olması hücreler tarafından rahat emilememesi sonucu cildimizin kuru olmasına neden olur. Alkali su içenler daha sağlıklı ve zinde olurlar. Daha fazla su tüketmeye başlarlar. 
Alkali su içerek cildin kurumasının önüne geçebiliriz.
Vücumuzun alkali olması çok önemlidir. Alkaliteli bir vücut ile hastalıkların önüne geçebilirsiniz.  Özetle alkali dengesini koruyan hücreler ömrünü tamamlayan hücrelerin yerine yeni hücreler üretir. Böylece geç yaşlanmayı sağlarız.
Asitler vücudumuza hastalık kaynağıdır…
Diyabet hastalığı, obezite, böbrek taşı, bazı kalp rahatsızlıkları, kemik erimesi, Dengesiz tansiyon gibi rahatsızlıkların sebebi vücudumuzun asit dengesinin bozulmasıdır. Asitli ortamlar hücre yapısını bozar.
“Serbest radikaller” nedir?
Serbest radikallerin oluşma sebeplerinden bahsedelim.  Kirli sular, kirli hava, gdolu ürünler  tüketimiyle vücudumuzda serbest radikaller oluşur. Serbest radikaller,  hücrelerin bozulmasına neden olan kararsız oksijen atomlarıdır. Serbest radikaller depresyon anında da arttığı gözlemlenmiştir. Vücudumuzda oluşan bu serbest radikaller ve asidiklerin bir kısmını atarız ama hepsini atamayız. Vücudumuz bu bunları vücudumuza zararını engellemek için yağların içinde depolar.

Bu Sebeple alkali su içmek zararlı maddelerin boşaltım ve terleme ile atılmasını sağlayarak hücrelerimizin daha stabil çalışmasını ve yenilenmesini gücünü arttırır. 

Bir sonraki yazımızda 'Alkali Su Nasıl Yapılır?' konusuna yer verilecektir...