Dr. Öz'den Düz ve Sıkı Karın için 7 Öneri

- 03:08
Karın bölgesinde gün geçtikçe fazlalaşan yağlar hepimiz için can sıkıcıdır. Karın yağlarını eritmek eritmek istemez misiniz? Herkesin hayali olan düz ve sıkı bir karına ulaşmak için Doktor Mehmet Öz'den 7 öneriyi okumalısınız. Bu 7 öneri ile artık karnınızdaki farkı hissedeceksiniz.
Yazımızın devamında 'Düz ve Sıkı bir Karın için Öneriler' hakkında bilgiler verilmektedir.
karın yağlarıKontrolsüzce yenilen tatlılar, alınan bol miktardaki kaloriler karnımıza yağ olarak depolanır. Bu yağları yakmak kol ve bacaklarda oluşan yağlanmaya oranla daha zordur. Erkeklerde ve Kadınlarda olması gereken bel ve göbek çevresi kaç olmalı? Şimdi bu sayılara bir bakalım:

Erkeklerde Göbek çevresi: En geniş bölgeden ölçülecek.

70 -93 cm: Normal
94 -101 cm: Risk
102 cm ve üzeri: Yüksek riskli

Kadınlarda Bel çevresi: En dar bölgeden ölçülecek.

60 – 79 cm: Normal
80 – 87 cm: Risk
88 cm ve üzeri: Yüksek riskli

Şimdi elinize mezurayı alarak ölçümüzü yapın ve karın yağlarınız eğer risk grubundaysa aşağıdaki önerileri okuyun.

Düz ve Sıkı Bir Karın İçin Neler yapılır?

1. Su oranı yüksek besinler tüketin.
Aşağıdaki beslenme listesi size yol gösterecektir. 
* Kahvaltı
Acı biber salçası kahvaltınızı göbek eritici suyla birleştirin. Bir sürahi suya başlayın ve limon, kavun, nane ve böğürtlen ekleyin. Bu içecekten gün boyu yudumlayabilirsiniz
* Öğle yemeği
Doğranmış beyaz lahana ya da büyük marul yaprakları arasında salsa sosla hazırlanmış bir ıslak fasulye burrito yapın.
* Atıştırma
Kuru atıştırmalıkları unutun! Kereviz, mandalina ve kaju deneyin. Fazladan karın eritme için bir tutam kırmızıbiber ekleyin. Bu karışımı bir çantaya koyup şişmeyle mücadelenizdeki bu yararlı şeyleri gün boyunca atıştırabilirsiniz.
* Akşam yemeği
Sulu gıdalar yalnızca meyve ve sebzeler değil! Akşam yemeğinde bir hindi burger fena fikir değil. Tatlı olarak da portakalın tadını çıkartın.

2. Yeşil çay ile yağlarınızı eritin.

Organlarımız da zamanla yağlanır. Bu yağlar zamanla büyür ve yakılması daha zor bir hale gelir. Bu yağlara karşı yeşil çay çok iyi bir bitkisel ilaçtır. Yeşil çay ile bu yağların içlerini boşaltır ve hücrelerin yağ yakmasını sağlar. Her sabah içeceğiniz iki fincan yeşil çay ile yağlarınızın küçülmesini sağlayın.

3. Alkol ve tatlıyı azaltın

Alkol yağlanmayı tetikleyen bir içecektir. Alkol ve özellikle biradan bulunan maya organlar üstündeki yağlanmayı arttırıyor. Yediğimiz tatlılar bel bölgesindeki yağlanmanın çoğalmasını sağlar.

4.Akasya Tozunu deneyin

Bu toz akasya ağacının tozundan yapılıyor. Baharatlar gibi yemeklerin üzerine serpebileceğiniz bir toz. Tokluk süresini arttırıyor. Yedikten sonra su içmeyi unutmayın.

5.Karın inceltici egzersiz yapın

Göbek Eritme Egzersizleri konusuna inceleyerek egzersizleri yapın. Bu egzersizlere kısa zamanda bedeniniz cevap verecektir. Formda kalmak için de bu hareketleri gün içinde yapabilirsiniz.

6. Stresten Uzak Durun

Gün içinde stresten uzak durarak karın yağlanmasının önüne geçebilirsiniz. Stres tüm hastalık baş kahramanı olduğu gibi yağ depolanmasında da rolü büyüktür. Bunun en büyük sebebi ise stres bizi yemeğe ve tatlıya sürükleyecektir. Ne kadar direnseniz de baş etmek zordur.

7.  Tempolu Yürüyüşler Yapın

Haftanın 3 günü her sabah yapacağınız 30 dakikalık yürüyüş ile karın yağlarınızı yakarak ve yağlanmayı önleyebilirsiniz.