10 Ayda 70 Kilo Verdim

- 00:36
Tüp mide ameliyatı geçiren A.D. 10 ayda 138 kilodan 69 kilo düştü. 23 yaşındaki genç kız "Kilolardan kurtularak öz güvenimi geri kazandım." dedi. Mide küçültme ameliyatı ile kısa sürede bu kadar kilo vermesi akıllara şu soruyu getirdi: Kısa sürede bu kadar kilo vermesi sağlıklı mı?
Detayları haberin devamında bulabilirsiniz...
Uzun zamandan beri obeziteyle mücadele eden genç kız bir çok diyet ve spor denemesine rağmen kilo veremeyince bir uzmana başvurdu. Sağlık kontrolünde geçerek tüp mide ameliyatı olabileceği kararı alındı. Ameliyat sonrası diyetisyen kontrolünde yaptığı diyet ve spor ile 10 ayda 70 kilo vererek görenleri ve duyanları şaşkına çevirdi.

Tüp Mide Yöntemi Sağlıklı mı?

Uzmanlar arasında bu kadar kısa sürede 70 kilo vermesi tartışmaya yol açtı. Ameliyatı gerçekleştiren doktor ise şöyle bir açıklama yaptı.
"Laporoskopik operasyonu ile midenin %80'nine yakın  oranında karına dışına alıyoruz. Mideyi ince uzun bir tüp hali alıyor. Bu şekli alan mide yemek yer yemek doyuyor. İştah hormonu çıkarılan tarafta kaldığı için daha az acıkıyoruz.
4-5 çeşit şişmanlık ameliyatı var. Hastanın yapısına, yaşına göre değişmektedir. Bunların içinde en uygun olanı tüp mide ameliyatı olarak görüyorum. "

zayıflama öncesi sonrası

İnsanlar Benimle Dalga Geçiyordu.

Ameliyat yardımıyla istediği ideal kiloya ulaşan A.D. şunları söyledi. 
"Küçüklükten beri kilolu biriydim. Diyet ve spor yardımıyla 15 kilodan fazla veremedim. İnternetten tüp mide ameliyatı hakkında bilgiler okudum ve olmak istedim. Mide küçültme ameliyatı sonrası istediğim kiloya ulaştım. Sadece ameliyat değil tabi. Düzenli spor yaptım. Şu an yürüme, koşu ve yüzme sporlarına devam ediyorum. Diyetisyenimin verdiği listeden başka bir şey yemedim. .Sarkmalar olmaması için spor ile destekledim. Önceden hiç bir şey bulamazdım üstüme. Şimdi istediğimi çok rahat giyebiliyorum."