Bisiklet Sürmek Zayıflatırmı?

- 00:51
Bisiklet sürmek kimi için bir spor, kimileri için bir hobi, kimisi içinde bir ulaşım aracıdır. Sağlık için de çok faydalıdır. Kalori yakmak ve formda kalmak zayıflamak isteyen bir çok kişi ya evlerine aldıkları kondisyon bisikletlerini kullanırlar ya da bisiklete binerek bir şehir turu atarlar. Peki bisiklet sürmek zayıflatırmı? Bugün sizlere bu konuda bir kaç önemli bilgi vermeye çalışacağım.

Bisiklet sürmek bacak kaslarımızın yanında kol kaslarımızı harekete geçirir. Vücutta enerji harcar ve kalori yaktırır. Kalori yakmanın sonucunda kilo kaybederiz. Kilo vermek için yaptığınız diyetlerin yanında bisiklet sürmeyi deneyebilirsiniz.

Bisiklet Sürmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Bisiklet sürerken her pedal çevirdiğimizde öncelikle karın kasları çalışmaya ve sıkılaşmaya başlar. Karın kaslarınız geliştikçe daha kolay bisiklet sürersiniz. Bunun yanı sıra kol kasları, boyun ve omuz kasları, göğüs kasları ve sırt kaslarının da gelişmesini sağlar.
Bisiklet sporcularına baktığınızda dik ve sıkı bir vücut görürsünüz. Bunun nedeni bisiklet sürmek vücuttaki bir çok kası çalıştırmasıdır. Kaslarımız bisiklet sürmeye hemen alışmaya bilir. Diz ağrısı oluşabilir.  Böyle bir durumla karşılaşırsanız kademeli olarak sürmeye devam edin. Mesela 1. gün 15 dakika, 2. gün 20 dakika...

bisiklet sürerken

Bisiklet Sürmek Kaç Kalori Yaktırır?

60-65 kilo olan bir bayan; 1 saat yüksek hızda bisiklet sürmesi ile yaklaşık olarak 450-500 kalori harcarlar. Spinning bisikleti bulunan özel salonlarda bu kalori 900'e kadar çıkabiliyor.
  • Bisiklete binmek kalori yakmanın yanında metabolizma hızınızı arttırır. 
  • Çok hızlı olmamak koşuluyla bisiklet sürmek kalp sağlığı için önemlidir. 
  • Küçük yaşlardan büyük yaşlara kadar kolay bir şekilde yapılacak bir egzersizdir. 
  • Form tutmak, zayıflama ve vücudun sağlıklı kalması üzerinde de etkilidir. 
Bir önceki "Selülit Diyet Listesi" başlıklı makalemizde 'Ender Saraç, anti-selülit, selülit yağı, selülit salatası, selülit diyeti" hakkında önemli bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.