Biberiye Yağı Zayıflamak için Nasıl Kullanılır?

- 02:27
Biberiye yağı biberiye bitkisinin yapraklarının özünün çıkarılmasıyla el edilir. Biberiye kadar faydalı olan bu yağ birçok hastalığa ilaç olarak kullanılmaktadır. Kilo verdirme ve selülit giderme özelliği ile zayıflamak isteyenler için de tercih edilir. İlk zamanlar romatizma hastalıklarında ve yaraları iyileştirmek için kullanılmıştır. Daha sonra kullanıldıkça biberiye yağının birçok rahatsızlığa iyi geldiği ortaya çıkmıştır. En baştan uyaralım; hamilelerin ve tansiyon hastalarının kullanmaması veya doktor kontrolünde kullanması gerekiyor.

Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Eklem ağrılarına çok iyi gelir.
  • Baş ağrısına çözüm olarak kullanabilirsiniz.
  • Biberiye yağı morlukları kısa sürede geçirmek için biberiye yağı sürün ve hafif masaj yapın.
  • Saç dökülmeniz ve kepek sorununuz varsa saç diplerine masaj yaparak sürebilirsiniz.
  • Haftada 1-2 kere cildinize sürerek cildinizin daha parlak ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Birçok kremin içeriğinde biberiye yağı vardır. 

Biberiye Yağı ile Zayıflamak Mümkün mü?

Biberiye yağı bölgesel zayıflamak için kullanılır. Aynı zamandan göbek ve basen bölgeleri eritmek içinde kullanılıyor. Bu yaz tatil de bikini giydiğiniz de göbeğin o görüntüsünü görmeyi kimse istemez. Karın bölgesini inceltmek için yaptığınız egzersizlerin yanında biberiye çayı içebilir veya biberiye yağını kullanabilirsiniz. Bitkisel çayların en bilinen özelliklerinden biri metabolizmayı hızlandırmasıdır. Hızlı olan metabolizma yağ yakımını daha hızlı ve etkili gerçekleştirir.

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Bölgesel zayıflama istediğiniz yere iyice sürün, yedirin. 10 dakika boyunca o bölgeye güzel bir masaj yapın.
  • Günde 1 kere uygulanması uygundur. 
  • Gece uygulama yaparsanız sürülen bölgeyi streçle sararak daha iyi emilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece bölgesel zayıflama gerçekleşir. Bu uygulamayı haftada 2-3 defa yapmaya özen gösterin. Fazla yapmak cilde zarar verebilir.
  • Biberiye yağı sürüldükten sonra streç ile sararak egzersiz veya yürüyüş yapabilirsiniz. Bu uygulamayı da hafta da 2-3 defa yapın. Çünkü cildimizin nefes alması da gerekir. 
  • Bol su içmeyi unutmayın. Terleme ve tuvalete çıkma çoğalacaktır.
  • Sabah veya akşam 45 dakikalık yürüyüşler yapın.
  • Göbek eritme üzerinde etkin bir yapıya sahiptir.
  • Banyo yaparken sürdüğünüz bölgeye lif ile masaj yapın. 
  • Biberiye yağı zayıflamak için; Selülitli bölgeye sürüldüğünde bir süre sonra selülitlerin yok olduğunu göreceksiniz.
  • İçmek veya yemek isterseniz; Bir fincan sıcak su içine 2-3 damla biberiye yağı damlatılır. Yada bir kesme şekere 2-3 damlatılarak yenir. Gün içinde bunu en fazla 3 defa yapın. Bu kür zayıflamaya karşı çok etkilidir. Aktarlarda bulabilirsiniz. 
biberiyenin faydaları

Biberiye Yağının Diğer Kullanım Alanları
Düşük kan basıncında 15 damla biberiye yağı, 10 damla limon otu, 10 damla greyfurt karıştırılır. Bu karışımın 2-3 damlası, soğuk banyo suyuna ya da duş jeline katılır.
Yorgunluk ve ağrıyan ayaklarda 15 damla biberiye yağı, 5 damla angelika ve 5 damla ardıç yağı, 50 ml badem yağı ile karıştırılıp ilgili yerlere sürülür. 
Kas tutukluğunda 5 damla biberiye yağı, 10 damla ardıç yağı, 10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı, 100 ml badem yağı ile karıştırılıp ilgili yerlere masaj yapılır. 
Romatizma, artritis ve gut için 10 damla biberiye yağı, 3 damla oregano, 5 damla ardıç yağı, 5 damla majoran, 10 damla papatya yağı ve 2 damla karanfil yağı, 100 ml badem yağı ile karıştırılıp ilgili bölgelere masaj uygulanır. 
Balgamın fazla olması halinde 3 damla biberiye yağı ve 3 damla manuka, günde 3 kez inhale edilir. 
Vücut savunmasını güçlendirmek için günde 2 kez 1 damla TEEBAUM ve 1 yemek kaşığı propolis alınır. Hafıza ve hatırlamanın güçlendirilmesi için ve ayrıca koku, görme ve konuşma zayıflıklarında 3-4 damla biberiye yağı, 200 ml su içeren koku lambasına damlatılır. 
Tuzlu serinleme banyosu 3 yemek kaşığı deniz tuzu, 5 damla limon yağı ve 3 damla biberiye yağı. 
Yağlı saçlar için sert yağ giderme kürleri ve kuvvetli alkol içerikli saç suları ya da anti-yağ şampuanlarıyla tam karşıtı elde edilir : Kötü muamele edilen baş derisi, talk üretimi için devamlı uyarılarak daha da yağlanır. Buna karşı yumuşak şampuanlar kullanılmalıdır. Ayrıca yağlı et, baharatlı kızartmalar, dumanlanmış balık ve tatlı yenmemelidir. Saçlar, gerektiği kadar yumuşak bir şampuanla yıkanmalıdır. Her yıkamadan sonra şu bitkisel karışımlı suyla saç masajı yapılması tavsiye edilir : Birer çay kaşığı kekik yağı ve biberiye yağı, yarım litre suyla karıştırılıp 10 dakika dinlendirildikten sonra ılık olarak saçlar durulanır. Koyu renkli saçlılar, saçlarını bu işlemden sonra bir daha yıkamaz. Saçı açık renk olanlar ise, 1 litre suya yarım çay bardağı sirke katarak saçlarını yıkamalıdır.
biberiye yağı zayıflama

Selülite Karşı Biberiye Yağı Kürü

Biberiye yağı - 10 damla
Servi yağı - 10 damla
Altıntop yağı - 20 damla
Susam yağı - 100 ml
Selülitli bölgeye bu karışımı sürerek yedirerek masaj yapın. Kabak lif ile yapmanız daha etkili olacaktır. 

Evde Biberiye Yağı Nasıl Yapılır?

İsterseniz evde biberiye yağı hazırlayabilirsiniz. Bu vereceğim tarif ile kullanıma hazır el yapımı biberiye yağı olacak. Önce biberiyenin yapraklarını ince ince koparıyoruz. Cam şişe içerisine doldurun. Doldurduğunuz miktarın 2 katı kadar da zeytin yağı doldurun. Örneğin 50 gr. bitki koyduysanız 100 gr. da zeytinyağı koyun. Ayçiçekte olur ama zeytinyağı olması daha faydalıdır. Ağzını sıkıca kapatın ve evin en güzel güneş alan bir yere koyun. 20 gün boyunca her gün çalkalayın. 20-25 gün sonra kapağını açtığında kokuları içinize çekerek bir kapa tülbent ile yağı süzün. Biberiye yağı zayıflamak için hazır. Serin yerde veya buz dolabında bir seneye kadar kullanabilirsiniz. Tabi ilk önce küçük bir yerde alerji testi yapmanızı öneririm.

Bir önceki "Kiraz Sapı Çayı İle Zayıflama" başlıklı yazımızda 'kiraz sapı çayının faydaları, zayıflatır mı, nasıl hazırlanır, kiraz sapı ile zayıflama' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun