Tam Yağlı Yoğurt ile Zayıflama

- 00:44
Bir çoğumuz diyet yaparken az yağlı yoğurt veya sütü tercih ederiz. Bu yazıyı okuduktan sonra bu düşünceniz değişecek ve yağlı yoğurt tabağını elinizden bırakamayacaksınız. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya tam yağlı yoğurt yemenin metabolizmayı düzenlediğini ve hızlandırdığını söylüyor. 8000 kişi üzerinden yapılan bir araştırmada tam yağlı yoğurdun, az yağlı yoğurda göre daha iyi zayıflattığı sonucuna ulaşıldı.
"Yoğurt ile zayıflama nasıl olur? Yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt kürü nasıl yapılır?" hakkında bilgiler verilecektir.

Yoğurt ile Zayıfladım

Zayıflamaya yardımcı yoğurdun faydalarına şöyle bir bakalım.
  • İçerdiği yağ oranı nedeni ile midenin boşalma zamanını uzatıyor. Böylece acıkma duyumu daha geç oluyor. Az yoğurtta acıkma süresi daha kısa oluyor ve yemek yeme isteği daha erken gerçekleşir.
  • Yoğurt içerik bakımından yüksek protein içeren besinler arasındadır. Yaklaşık 100 gram yoğurtta 4 gram protein bulunur. Bu nedenle kişinin yağlı yoğurt ile tokluk süresi uzar.
  • Yoğurt kaç kaloridir? 1 kase yoğurt 132 kaloridir.
  • Yemekten sonra duyulan tatlı ihtiyacını azaltmak isterseniz yemeklerinizde tam yağlı yoğurda yer verin. İçeriğindeki süt şekeri yani laktoz sayesinde tatlı ihtiyacını azaltır.
  • İçeriğindeki iyi bakteriler bağışıklık sisteminin onarımında ve bağırsaklar üzerinde de olumlu etkiye sahiptir.
yoğurt kürü
  • Kansızlık probleminiz varsa yoğurdu ana öğünde değilde ara öğünlerde tüketin. Çünkü yoğurt demir emilimini azaltır. 
  • 3 temel besinlerden protein, yağ, ve karbonhidratı içeriğinde bulunduran eşi az bulunan yiyeceklerdendir. Öğünlerinizde veya ara öğünlerde sadece yoğurt tüketerek vücudunuz için gerekli olan bu 3 ana besini almış olursunuz.
  • Metabolizmayı hızlandırır. Bu etki sayesinde yoğurt ile zayıflama da daha hızlı olur. İçeriğindeki kalsiyum kemik erimesine karşı vücudu korur.
  • Bölgesel zayıflamak istiyorsanız her öğün mutlaka yoğurt ile beslenin. Bel yağlarını incelten bir besindir.
  • Zayıflama sürecini hızlandırmak karın bel yağlarını eritmek için her yemekten sonra 1 kase yoğurt tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır?

Yoğurt kürü hazırlanması çok kolaydır. Yoğurt kürünü ana ve ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Ben ara öğünlere bu kürü yiyerek besleniyorum. Hem doyurucu hem de uzun süre tok tutuyor. İçeriğindeki tarçının tok tutma özelliği bulunuyor. 
Malzemeler:1 kase tam yağlı yoğurt, 1'er çay kaşığı tarçın, zerdeçal ve zencefil.
Hazırlanışı: Hepsini karıştırın.

Bir önceki "Ender Saraç Dondurma Diyeti" başlıklı yazımızda 'ender saraç diyeti, dondurma diyeti, 3 günlük diyet, yaz diyeti'  hakkında bilgiler verildi. Okumanızı tavsiye ederim.