Ramazanda Sahurda Tok Tutan Yiyecekler

- 20:31
Ramazan yazılarımızla sizlere çok önemli bilgiler vermeye devam ediyorum. Bugünkü yazımız oruç tutan herkesi yakından ilgilendiren tok tutan yiyecekler hakkında. Sahurda tüketeceğiniz bu besinlerle uzun ve sıcak bu günlerde hem ibadetimizi yerine getirmek, hemde tokluk sürenizi uzatmak mümkün.

Tok tutan besinlerle beraber tokluk sürenizi uzatabilir, ramazanı daha sağlıklı ve kolay geçirebilirsiniz. İftarda ve sahurda bu besinleri tüketmenizi öneririm.
Sahurda ne yenilir? Sahurda tok tutan yiyecekler? Tok tutan sahur yiyecek listesi hakkında yazı




Tok Tutan Besinler

acıkmayı önler
Badem de sahurda yenilmesi gereken yiyeceklerdendir. İçeriğindeki protein acıkmayı önleyici etkisi vardır. 

tok tutan yiyecekler
Sahurda bir tane elma yerseniz tokluk hissiniz artacaktır. Elmanın lif oranı yüksektir. Ramazanda lifli yiyecekler tüketilmesi öneriliyor. 

Yulaf ezmesi içerdiği yüksek lif sayesinde saatlerce tok kalabilirsiniz.

tok tutar

Süt; İçeriğinde bulunan D vitamini ve kalsiyum ile açlık sürenizi kısaltır. Sahurda 2 bardak süt içilmesi hem sağlıklıdır, hemde karnı tok tutar.

tok tutan tarçın
İnsülin yükselişlerini engellemenin bir yolu da tarçın tüketmektir. Kolestrol seviyelerini kontrol etmek ve tok kalmak için bir çay kaşığı tarçın tüketin. 

tok tutan besinler
Yumurta yüksek protein içeren yiyeceklerdendir. Yumurta sayesinde tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

ramazanda yeşil çay
İftardan sonra uykuya yakın bir zamanda yeşil çay tüketmek gün boyu olan yorgunluğunuzu alır. Sizi dinlendirir.

Bir önceki "Ramazanda Alkali Beslenme" başlıklı yazımızda 'alkali su, alkali beslenme, sahurda alkali beslenme, ramazanda sağlıklı beslenme'  hakkında bilgiler verildi. Okumanızı öneririm.