Yüzden Kilo Vermenin Yolları - Yüz Egzersizleri

- 02:59
Merhaba arkadaşlar;
Bir takipçim yorumundan 'Yüzden nasıl hızlı kilo verilir?' diye soru sormuş. Arkadaşımıza yardımcı olmak için hemen araştırmalara başladım. Çok yeni bilgiler edindim. Yüzden kilo vermek isteyenlere bu yazımızı sonuna kadar okumalarını ve yüz inceltici egzersizleri hemen uygulamaya başlamalarını öneririm. Sadece yüzden kilo vermek pek mümkün değil. Ama birtakım yöntemler ve yollarla yüzünüzü inceltmek, ince göstermek mümkün.

Yüz İnceltici Hareketler

Yüzden kilo vermek için egzersizler yaparak yüzdeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Yapacağınız egzersizler ile yüz kaslarını güçlendirecek ve sarkmaları engelleyeceksiniz.
  1. Egzersizlere göz kırparak başlıyoruz. 40 kere gözlerinizi açın kapatın. 1 saniye kapalı/açık olmasına dikkat edin. Bu egzersizi önce sağ gözle, sonra sol gözle yapın.
  2. Parmaklarımızı göz şakaklarına koyarak geriye doğru itin. Bu hareket ile göz etrafındaki çizgilerin oluşmasını engeller, gerginlik kazandırır. Bu hareketi 15 kere tekrarlayın.
  3. Diğer hareketimiz 2. hareketi yaparken gözlerimizi kapatmak. 15x3 şeklinde uygulayın. Arada 1 dakika dinlenin.
  4. İki işaret parmağınızı kaşların üzerine koyun ve yukarı kaldırın. Bu egzersizi 3x2 set halinde yapın. Arada 1 dakika dinlenin.
  5. Gözleriniz kapatın. 10 dakika boyunca yukarı bakmaya çalışın. Aynı hareketi aşağıya bakarak da yapın. Gözler açılmadan kaşlarınızı yukarıya kaldırın ve 10 saniye boyunca böyle bekleyin. 10 dakika boyunca kendinizi sıkmadan rahatlayarak bu hareketi tekrarlayın. 
  6. Yüz inceltici başka bir harekette emme çalışması yapmaktır. Parmağınızı veya bir meyve sebze de olabilir. Bu biraz farklı gelebilir size ama çok etkili bir egzersizdir. 10 dakika boyunca emmeye devam edin. 
  7. Yanakları çalıştırmak oradaki kasları güçlendirmek için üç parmağınızı yanağınıza koyun. Önce sol yanağınızdan bastırarak ağzınıza doğru yanağınızı itin. Bu hareketi yaparken en güzel gülümsemeniz yapmaya çalışın. 5 dakika bu şekilde bekledikten sonra aynı hareketi diğer yanakta tekrarlayın. Böylece o bölgedeki yağların yakılmasını sağlayabilirsiniz.
  8. Yanak egzersizi için derin bir nefes alın. Yanaklarınızı şişirerek aldığınız havayı üfleyin. 10x2 set halinde tekrarlayın.

Yüz incelten egzersizlere günlük 30 dakikanızı ayırın ve uygulayın. Hemen sonuç beklemeniz anlamsız olacaktır. Sabredin ve her gün bu hareketleri mutlaka yapın. Yüz incelten hareketlerin faydasını kısa sürede görmek için beslenmemize de dikkat etmeliyiz.

Yüzden Kilo Vermek İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Tuz ve şekerin fazla tüketimi yüzde su birikimine yol açar. Bir çok bu konuda aynı fikirdedir.

Aşırı alkol tüketen kişiler de yüzden kilo alımı daha hızlı olur. Bunun nedeni alkol vücut su oranını düşürür. Vücut bu durumda su birikimi yapar. Yüz bölgesinde kiloların büyük bir bölümü bu şekilde oluşur.

Yanlış kullanılan ilaçlar veya bazı ilaçlar yan etkisi olarak vücutta su birikmesini destekler. Yüzden kilo vermek için vücuda şişkinlik ve ödem yapan ne varsa tüketmeyin. Genelde reçetesiz ilaçlara dikkat edilmesi gerekir. Bu konuda bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Yüzdeki şişkinliğin büyük bir bölümü su içmemekten kaynaklanır. Su içmemek vücudun su depolamasına neden olur. Yanaklarda ve göz çevresinde biriken su şişkinliğe ve yüzün kilolu görünmesine neden olur.
yüz inceltici egzersiz

Yüzden zayıflamak için neler yapılmalı?

  • Yağlı yiyeceklerden uzak durun.
  • Yanak egzersizi yapın.
  • Gülmek yüz kaslarını çalıştırır.
  • Kalsiyumlu besinler tüketin.
  • Sebze ve meyve tüketimi hem cilt güzelliği sağlar hem de yüzlerdeki kiloların verilmesini kolaylaştırır.
  • Saç stilinizi değiştirin.
KAPANIŞ
Yüzden Kilo vermek için hareketler ve beslenme yazımızdan yüzü zayıflatmak için önerilerde bulunduk. Bu yöntemler ile bir ay sonunda farkı göreceğinizi düşünüyorum. Yüzden zayıflama egzersizleri yapanların yorumlarını okuyabilir, isterseniz siz de yorum yazabilirsiniz.

Bir önceki "Hızlı Kilo Almak için Diyet Listesi?" başlıklı yazımızda '6 günlük elma diyeti, 2 haftada 10 kilo, elma diyeti yapanlar, elma diyet nasıl yapılır ' hakkında bilgiler verildi. Kilo vermek için okuyun...