Diyet Ürünlere Dikkat Edin!

- 02:03
Merhaba;
Bugün sizlere diyet yapanların sıkça tercih ettiği diyet ürünler hakkında bilgiler vereceğim. Diyet ürünleri satışı gün geçtikçe artıyor. Peki bu ürünleri ne kadar doğru kullanıyoruz. Öncelikle şunun bilincinde olalım; sınırsız bir şekilde yenebilecek bir diyet ürün yok. İçeriği şekersiz ve tatlandırıcısı bulunan her üründe kalorisi yok diyemeyiz. Diyete yardımcı ürünler deyince akla peynir, bisküvi, yoğurt, dondurma geliyor. Bu ürünleri tüketirken yapılan en büyük hata bol bol yiyebileceğimizi inanmamız. Light ürünleri şekersiz veya tatlandırıcısı yok diye fazla miktarda tüketmek kilo almaya bile sebep olabiliyor.
Diyet ürünleri de tüketsek mutlaka kalorisini bakmalısınız. Light süt ile normal süt arasında kalori bakımında fazla fark olmadığını göreceksiniz. Dondurma da ise durum böyle değil. Light dondurmalarda yağ olmadığı için daha az kalori içeriyor.

Diyet Ürünlerdeki Yazılara Dikkat!

Light Ürünler
Normal ürünlere göre 1/3 daha az kalori içerir. Yağ oranı da ½ daha az yağ veya sodyum bulunur. 

Ekstra Light Ürünler
Yağ oranını çok az olan ürünlerdir.

Diyabetik Ürünler
İçeriğinde tatlandırıcı bulunan ürünlerdir. Yağ ve kalori miktarında pek bir değişiklik yoktur. Diyet ile diyabetik ürünleri birbirine karıştırmayın. Şeker yerine tatlandırıcı kullanılan bu ürünler şeker hastaları içindir. Diyabetik ürünlerin etikettinde şu maddelere dikkat edilmelidir;
  • Kalorisiz Tatlandırıcılar: Aspartam, asesülfam, sakkarin
  • Kalorili Tatlandırıcılar: Mısır şurubu, fruktoz, dekstroz, maltoz
Diyet Ürünler
Kalori miktarı az olan yiyeceklerdir.

Azaltılmış
1/4 oranında kalorisi, doymuş yağı, kolesterolü, sodyumu azaltılmış ürünlerdir.

diyet ürünleri satış

Diyet Ürüne Alternatif Yiyecek Önerileri


  • Bir paket diyet bisküvi yerine 2 dilim ekmek, yarım simit ve biraz peynir, yağsız tost yenebilir. Bu yiyeceklerin kalori miktarları birbirine çok yakındır.
  • 2 adet grisini yerine 1 dilim ekmek tüketebilirsiniz. Kilo vermek adına 1 paket grisini yemeyin. İçeriğindeki yağ kilo almanıza neden olabilir.
  • Kepek ekmek ile normal ekmeğin kalori miktarları hemen hemen aynıdır. Sadece kepekli ekmek daha doyurucudur.
  • İçeriğinde kafeinden dolayı diyet kola da fazla tüketilmemelidir. Fazla kafein vücutta yağ oluşumuna neden olabilir.

Bir önceki "Kabızlık Giderici Tarifler" başlıklı yazımızda 'kabızlık giderici yiyecekler, kabızlık için öneriler, kabızlık giderici tarifler' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun!