Kahveniz Kafeinli mi Kafeinsiz mi Olsun?

- 01:41
Kahve biz kadınların vazgeçilmez bir parçasıdır. Sohbetlerde, günlerde ve yorgunlukta bize eşlik eden bir arkadaş olmuştur. Kahve yapacak kişi genelde ev sahibi veya en iyi yapan gelir o ne zaman soracak diye beklediğimiz sorusunu sorar? Kahvenizi nasıl alırsınız? Kafeinli mi kafeinsiz mi? :) Herkes şaşırır şaşırmasına ama içeriğindeki kafein maddesinden dolayı bağımlılık yapan çeşidi olduğu gibi kafeinsiz olanı da vardır.


Peki Nedir Bu Kafeinli Kahvenin Özellikleri

İçeriğindeki kafeine verilen tepki kişiye göre değişmektedir. Kafeinli Kahve içiminin ardından kan konsantrasyonu yükselir. Kafein vücutta depolanmaz ve 2 saat içinde dışarı atılır. Günde 2 bardaktan fazla içilen kahve ise sağlığı olumsuz etkiliyor. Kalp ritm sorunlarına, kemik erimesine neden olmaktadır. Bazı doktorlara göre aşırı kahve tüketimi doğurganlık oranını azalttığını belirtiyor. Hamile ve emziren anneler dikkat; Fazla tüketilen kahve de bebeği olumsuz etkilemektedir.


Kafeinsiz Kahvenin Özellikleri Nelerdir?

Normal kahve çekirdekleri kafeinlidir. İşlemden geçirilerek içeriğindeki kafein oranı azaltılır. Kafeinsiz diye piyasada satılan ürünlerde kafeinsiz oranı %97'dir. Bazı bilimsel araştırmalar bu tür kahvelerin kalp krizi riskini arttırdığını ve kanserojen maddeler içerdiğini belirtiyor. Ancak sağlık sorunlarına neden olduğunu gösteren kesin bir veri bulunmuyor. Selülite neden olma riski de kafeinli kahve ile aynı oranda olduğu düşünülüyor. Yeşil kahvenin de zayıflattığı bilinmektedir.

kahve çeşitleri

Kafeinli mi Kafeinsiz mi?

Kafein sadece kahvede bulunmuyor. Çikolata, çay, kola gibi ürünlerde de bağımlılık yapan bu madde bulunmaktadır. Aynı zamanda uyku açıcı, enerji verici gibi yanları da var. Eğer günlük 2 bardaktan fazla kafeinli kahve içiyorsanız bunu azaltın. Çünkü bu şekilde devam etmeniz halinde ileride büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız günlük 300 mg'dan fazla kahve kesinlikle tüketmeyin. Kadınlarda düşük riski arttırıyor. Kafeinsiz kahvede ise durum biraz karışık. Sağlıklı olum olmadığı konusunda hala kesin bir araştırma ve sonuç yok.
SİZ KAHVENİZİ NASIL ALIRSINIZ? Yorumlarınızı bekliyorum...

Bir önceki "1 Haftalık Bol Alternatifli Diyet Listesi" başlıklı yazımızda 'kan şekeri düşüklüğü, hipoglisemi hastalığı, beslenme bozuklukları, beslenme hataları' hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun...