Kavitasyon Nedir? Nasıl uygulanır? Zararları Nelerdir?

- 22:39
Kavitasyon nedir? Zararları nelerdir? Nasıl Uygulanır? Seans ücreti ne kadardır? Zayıfatır mı? Yorumları hakkında bilgiler okuyacaksınız.

Kavitasyon bölgesel zayıflama yöntemidir. Böbrek taşlarını kırmada kullanılan ses dalgaları bölgesel zayıflatmada kullanılmaya başlanmıştır. Kavitasyon yağ dokusuna ulaşarak yağlı bölgeyi parçalayan farklı bir bölgesel zayıflama yöntemidir.

Kavitasyon Kaç Seans Sürer?

Her seansta farklılık gösterse de ortalama 2 cm incelme sağlayabilir. En fazla 7 seans süren uygulama 10 cm'ye kadar uygulanan bölgeyi zayıflatmaktadır.

Hangi Bölgelere Uygulanır?
Vücutta en fazla yağ oluşan bel, basen, bacak, göbek bölgesine kavitasyon yaptırılabilir.

Kavitasyon Zayıflatır mı?

Yağ dokusunu inceltmek ve eritmek için kullanılan bu yöntemde aynen ultrasyonda olduğu gibi bölgeye jel sürülür. Kavitasyon cihazı ile bölgeye ses dalgaları yollanır. Ses dalgaları yağ hücrelerini parçalayarak vücutta atılması için hazırlar. Bir süre sonra vücuttan idrar yoluyla atılır.

Kavitasyon Fiyatları Ne Kadardır?
Seans ücreti 100 ile 1000 TL arası değişmektedir. Firmaların kampanyalarını yakalayabilirseniz daha ucuza yaptırabilirsiniz.

kavitasyon zararları

Evde Akupuntur ile Zayıflama

Kavitasyon Zararları ve Yan Etkileri Var mı?

Kavitasyonun Zararları konusunda Genel Cerrahi Uzmanı Ziya Şaylan'söylediklerine bir bakalım:
“Bu yöntem yeni değildir. Belki yeniden pazarlanmakta ve bu nedenle sanki yeni bir yöntem gibi sunuluyor. Türkiye’de 2 yıldan beri kavitasyon cihazları mevcuttur ve ben de bu aleti satın alıp kullandım.
Kavitasyon yöntemi ile incelme bir yağ emme (Liposuction) değil. Belki az miktarlarda mevcut olan yağları (100-150 ml kadar) ortadan kaldırabilir ancak hiçbir zaman gerçek bir yağ emmenin yerini tutmaz. Bundan 20 gün önce 1-3 Ekim tarihleri arasında Washington da benim de sunumlar yaptığım Dünya Liposuction Kongresi’nde bize söylenen mezura ile yapılan ölçümlerin sağlıklı olmadığı, uygulamayı yapanın mezurayı sıkı veya gevşek tutarak 2-3 cm fark sağlayabileceği. Bilimsel olarak ancak MR ile bir ölçüm yapılabilir ve buda çok pahalı olduğundan kullanılmıyor. Kavitasyon yöntemi ile beraber hastaya verilen diyet ve egzersizler de incelmeye neden olduklarından gerçek etkinin neye bağlı olduğu bilinmiyor.”
Uyguladığı dönemde hastalarında cilt yanıkları oluştuğunu ifade eden Op. Dr. Şaylan, “Oldukça zor durumlar yaşadık. Kavitasyon ile verilen ultrason bir enerjidir ve dokulardan yaşlanmaya neden olan oksidan maddelerin büyük miktarlarda açığa çıkmasına neden olur. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Antiaging tedavisinin esasının antioksidanlarla mücadele olduğunu düşünürsek bu istenmeyen bir durumdur. Ayrıca yapılan araştırmalarda Kavitasyon cihazının tiroit, yumurtalıklar ve testislerden en az 10-15 santim uzakta olması gerekir. Aksi takdirde bu hormon salgılayan bezlerde zararlı DNA değişikleri meydana gelebiliyor” şeklinde konuşuyor.

Kavitasyon Yorumları

  • 5 seans yaptıracağım. 2. seansta 2 cm inceldim. Bana göre biraz yavaş zayıflıyorum. Bunu doktora söylediğimde normal olduğunu söyledi. bilmiyorum... 5. seans sonrası zayıflarsam yine yazarım.
  • Önümüzdeki hafta bende başlayacağım. Gülben Ergen kavitasyon ile zayıflamış.
  • Bugün 2. seansa girdim. 4 cm incelmişim. yuppii...
  • Eximia Kavitasyon, radyofrekans, Lenf Drenaj, vakum yapan güzellik salonunu aradım. 1 seans 45 dakika sürüyormuş. Seansa gelmeden 6 bardak su içecekmişim. Bitince de aynı şekilde. 2. seans sonunda 2 cm'ye garanti veriyoruz. dedi. Gitmeyi düşünüyorum.
  • 3 farklı yerde kavitasyon yaptırdım. Hiç bir sonuç alamadım. En güzeli estetik olucam.
Kavitasyon yaptırdıysanız veya yaptırmayı düşünüyorsanız aşağıya yorumlarınızı bekliyorum.

Bir önceki "Squat Hareketleri Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızda 'squat nedir, nasıl yapılır, squat hareketi çeşitleri, basen ve kalça inceltme, incelme hareketleri'  hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.