Tartıyla Olan İlişkinizi Hemen Bitirin

- 00:11
Diyet yapanlar ile tartının birbirleriyle olan ilişkisini bilmeyen yoktur. Çoğumuz her sabah kalkar kalkmaz tuvalete gidip, daha sonrasında üzerimizdeki fazlalıkları atarak tartıya çıkar, acaba kilo verdik mi diyerek tartı üzerindeki o bizim için çok önemli olan bölüme bakarız. Sonrası ya hayal kırıklığı olur ya da yüzümüzde güller açar. Tartı bu anlamda bizim için hem çok faydalı hem de zararlı olabiliyor. Bu yüzden tartıyı doğru kullanmayı öğrenmeliyiz.
Ne zaman tartılmalıyız? Tartıdan kurtulma yolları nelerdir?
Evdeki tartı ile tartılmak bir takıntı haline gelmesi motivasyon kaybına neden oluyor. Tartılma sonucunda hayal kırıklığı yaşayanlarda kilo verme isteğinde azalma olduğu bir gerçektir. Aynı zamanda sık tartılmak diyet sürecini olumsuz etkiler. Tartının göstergesini hayatımızdaki en önemli olay olarak düşünmeyin. O sadece bir göstergedir. Kilonuzla ve kendinizle barışın. Günde 1 veya daha fazla tartılanlar için bu alışkanlığa bir son vermek üzücü olabilir. Bu alışkanlığa son vermeniz durumunda daha mutlu olacağınıza, hayata daha iyi bakacağınıza ve zayıflama kararınıza daha bağlı kalacağınıza emin olabilirsiniz. Peki bu alışkanlığı nasıl bırakacaksınız onu açıklayalım. Aşağıdaki basamakları inceleyin ve uygulayın.

nasıl tartılmalıyım

3 Haftada Tartıyı Aklınızdan Çıkarın!

Gözüm Görmesin Tartıyı
Banyoda, mutfakta, salonda, yatak odasında... Her nerdeyse tartıyı (baskül) gözümüzün önünden kaldırıyoruz. Dolabın üstüne kaldırın, yatağın altına koyun, isterseniz bir süre bir arkadaşınıza bile vermeyi düşünebilirsiniz.

Bana Bakan Gözler
Zayıfladığınızı tartı söylemesin. Size bakan gözler en hassas ölçümü yapacaklardır. Zayıfladığınız anda " Kız Ayşe kilo mu verdin sen?" sesini duyacaksın zaten. Bu yüzden tartıya olan güveninizi çevrenizdeki insanların gözlerine verin.

Alternatif Ölçümler Deneyin
Baskül yerine kullanabileceğiniz en ideal ölçüm aracı mezuradır. Ayda 1 kez kol, bacak, basen, göbek bölgenizi ölçün ve not edin. Ölçümlerinizi aylık karşılaştırmalar yaparak daha iyi zayıflama yöntemleri kullanarak iyileştirmeye çalışın.

Tartılmadım Ödülü
Harika bir gün geçirdiniz ve günü tartılmadan bitirdiniz. Bu harika olayı ölümsüzleştirin. Yazın, fotoğrafını çekin, arkadaşınızla paylaşın. Arkadaşınızı seçerken sizi motive edecek arkadaşınız olmasına dikkat edin. Bir zayıflama günlüğü oluşturun ve oraya zayıflama maceranızı anlatan küçük notlar alın. Kendinizi motive edici cümleler yazın.

İdeal Bel Çevrenizi Hesaplayın

3 Hafta Sonra İlk Tartı Farklı Bir Heyecan

3 hafta boyunca diyet ve egzersizler yaptınız. Beslenmenize çok dikkat ettiniz ve hiç tartılmadınız. 3 hafta sonunda tartıya çıktığınızda daha büyük bir mutluluk hissedeceksiniz. 3 hafta sonunda tartıldığınzda kilo verme isteğiniz artacak, motivasyonunuz yükselecektir.
Tartı ile olan ilişkinizi bitiremediyseniz yukarıdaki önerileri dikkate alarak tekrarlayın. Günde 1 tartılma yerine haftada 1, sonra 2 haftada 1, daha sonrada da 3 haftada 1 tartılmaya özen gösterin.

 Bir önceki "Yunan Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızda 'yunan diyeti, diyet listesi, akdeniz tipi beslenme, yunan diyet listesi'  hakkında bilgiler verildi. Mutlaka okuyun.