Beyaz Çay Nedir? Faydaları Nelerdir?

- 23:12
Son zamanlarda adını çok duyar olduğumuz beyaz çay nedir? Faydaları nelerdir? Fiyatı ne kadardır? Bizim en çok merak ettiğimiz konu beyaz çay zayıflatır mı? Sizler için araştırdığım beyaz çay dosyasını açıyorum.

Heyecanla bir çok kişinin beklediği beyaz cay nihayet Çaykur tarafından 'Beyaz İksir' adıyla piyasaya sürüldü. E-ticaret yöntemiyle satışa sunulan ilk 20 gramlık 5000 kutu kısa sürede bitti. Beyaz çayın sırrını açıklıyoruz.

Beyaz Çay Nedir?

Tüm çayların tek bitkisi Camellia Sinensis bitkisidir. Beyaz çayı, baharın başında açmamış çiçeklerin toplanması ve hiç bir işlemden geçmeden kurutulmasıyla elde ediliyor. Bu işlemdeki amaç çayın içeriğindeki kateşin maddesini korumak. Siyah ve yeşil çay işlem gördükleri için bu madde biraz daha az bulunuyor.

Hasat zamanının yağmurlu ve nemli günlerin dışında olduğu için çok az elde ediliyor ve çok değerli. Bu nedenle başka bir adı da altın çaydır. Siyah çayın biraz sert bir içimi vardır. Yeşil çay biraz daha hafiftir. Beyaz çay ise aromalı bir tada sahiptir.

beyaz cay

Beyaz Çayın Faydaları Nelerdir?

Beyaz çay son zamanlarda yeşil çaydan daha fazla konuşulur hale geldi. İki çayda faydalı çaylar arasındadır. Arasındaki tek fark işleniş tekniğinin farlı olmasıdır. Beyaz çay yeşil çaya göre daha fazla antioksidan içerir. Faydaları yeşil çaya benzemektedir.

  • Japonya'da Türkiye'de üretilen beyaz çay hakkında yapılan araştırma sonucunda kanserli hücreleri yok eden bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Aynı araştırmada düzenli içilen beyaz çayın, göğüs, cilt, pankreas, yemek borusu, mide ve bir çok kanser hastalığına iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Amerikan Kanser Derneğinde hastalığın tekrarlanmaması için beyaz çay içilmesi önerilmektedir.
  • Cildimizin esnemesini sağlayan maddenin yok olmasını önler. Sıkı bir cilt isteyenler mutlaka tercih etmelidir. Antioksidanlar vücuttaki yıpranmış her hücrenin yenilenmesini onarılmasını sağlar. Ciltte oluşan tahribatların oluşmasını engeller. Beyaz çay güneşin zararlı etkilerini de en aza indirir. Yaşlanmayı geciktirdiği de bilinmektedir.
  • İçeriğindeki antioksidan sadece kansere değil hayat standardımızı yükseltmek sağlığımızı korumak için de çok ihtiyacımız olan bir maddedir. Bağışıklığı güçlendirmek için de kullanılmaktadır.
  • Yapılan araştırmalar kalp krizi riskini azalttığını göstermektedir. Kateşin maddesi, kan akışını düzenli olmasını sağlar. Tansiyonu düşürür.
  • Florid maddesi bakımından zengindir. Çürük ve diş rahatsızlıklarına faydalıdır.

Beyaz Çay Zayıflatır mı?

Havaların yeni yeni ısındığı yaz mevsiminin yaklaştığı bu zamanlar beyaz çayı yanımızdan eksik etmemeliyiz. Çünkü içeriğindeki etkin maddeler metabolizmayı hızlandırıyor. Hızlanan metabolizma yakılan kaloriyi arttırır, yağ yakımının daha etkili olmasını sağlar. Son zamanlarda beyaz çay üzerine bir çok araştırma yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de beyaz çayın yağ yapan hücrelerinin oluşumunu engellediğini gösteren araştırmadır. Aynı zamanda vücuttaki fazla yağın atılmasını kolaylaştırır.

→  Yeşil Çay Zayıflatır mı?

Beyaz Çay Nasıl Demlenir?
  1. Bardağın içine 2 çay kaşığı beyaz çay atın.
  2. Kaynadıktan sonra 5 dk. dinlenen suyu üstüne dökün.
  3. En az 6 dakika dinlenmesini sağlayın.
Beyaz Çay Ne Kadardır? Kaç TL?

2015 yılına kadar ülkemizde üretilmeyen beyaz çay yurt dışından ( Çin, Japonya, Hindistan) getirilerek ülkemizde çeşitli firmalarca satılıyordu. 2015'in başlarından itibaren ülkemizde de satışa başlamıştır. Çaykur tarafından üretilen beyaz çayı internet üzerinden kilosu 4000 TL'den, 20 gramlık şık kutularda ise 80 TL'ye satın alabilirsiniz.