Hangi Diyeti Yapmalıyım?

- 22:42
Bahar geldi. Bir çok kişi yazın hayalini kurmaya başladı. Yaza form ve fit bir şekilde geçirmek için bu 3 ayı çok iyi geçirmelisiniz. Sağlıklı beslenme kararınızı hiç bozmadan yaza kadar devam edin. Kaybeden kilolar kazanan siz olacaksınız. Peki hangi diyeti yapacaksınız? Bu soru mail ve sosyal paylaşım siteleri aracılıyla en çok sorulan sorulardan biri. Bu yazımızdan "hangi diyeti yapmalı" konusunda karar vermenizi kolaylaştıracak ipuçları önereceğim. Ayrıca kişiye özel diyet listesi hazırlayabileceksiniz.

Hızlı Kilo Vermek İstiyorum

Hızlı kilo vermenin riskleri daima çok fazladır. Verilen kiloları daima geri alma riski vardır. Çünkü o kiloları 3 günde almadınız ve 3 günde de gitmeyecektir. Gitse bile bu durum çok kısa sürecektir. Bunları göze aldıysanız eğer şok diyetler sayfamızda istediğiniz diyeti seçip başlayabilirsiniz. Yine de size önerim zayıflama sürecini uzun tutmanız. Bu şekilde daha sağlıklı kilo vereceğinizi düşünüyorum.

Size En Uygun Diyet Hangisi?

Öncelikle basit hesaplamalar yaparak kendinizi biraz tanıyın.
Bu hesaplamaları yaparak bir yere not edin. Bu verilerin yanına bir de ideal kiloya ulaşmak istediğiniz tarihi ekleyin. Vücut Kitle Endeksine göre fazla kilolu sınıfındaysanız işiniz kolay, obezite 1- 2 - 3 evresine girdiyseniz işiniz biraz daha zor olacaktır. Bu durumda bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Aylık, 2 aylık, 3 aylık diyet planları hazırlamanız gerekecektir. İdeal kilo durumunuza göre bu süreyi hesaplayabilirsiniz.

hangi diyet

Hangi Diyet Listesini Uygulamalıyım?

Size uygun sağlıklı diyet listelerini bulmak için Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama aracını kullanacağız. Bilgilerimizi girerek, kilomuzu korumak için gerekli olan kaloriyi, kilo vermek için gerekli olan kaloriyi öğrenin. 1 haftada 1 kilo vermek en ideal olanıdır. Spor ve egzersiz ile bu sayıyı 2'ye çıkarmanız mümkündür.

Kilo vermek için ihtiyacınız olan kaloriyi bir yere not edin. Bu kalori ile beslenir ve spor yaparsanız 1 hafta sonunda en az 1 kiloya elveda diyeceksiniz. Kalori hesabı yaparak kendi listenizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Ya da benim hazırladığım Kalorilik Diyetlerden faydalanabilirsiniz.

Kapanış
Siz de "hangi diyeti yapmalı" sorusunu kendinize soruyorsanız, bu yazımdaki öneriler size yardımcı olacaktır. Yaş, kalıtım, cinsiyet, su tüketimi, alkol sigara kullanımı, hastalık, psikoloji, uyku ve fiziksel etkinlik gibi etkenler de kilo vermenizi doğrudan etkilemektedir.

 Bir önceki "3 Günlük Bahar Detoks Planı" başlıklı yazımızda 'detoks, bahar detoksu, zayıflama detoksu, 3 günlük detoks' hakkında bilgiler verildi. Diyet öncesi detoks yapın.