Diyette Saat Kaçta Ne Yiyelim?

- 19:02
Merhaba;
Yine farklı bir konu ile sizlerle beraberim. Çok beğeneceğinizi umarak yazıyorum. Sonuna kadar okumanızı önemle arz ederim. :)

Vücudumuzun sahip olduğu bir beslenme saati vardır. Diyet saatleri de diyebiliriz. Bu öğün saatlerinde vücudumuz farklı yiyeceklere ihtiyaç duyar. İhtiyaçları zamanında karşılanan vücut daha iyi bir metabolizmaya sahiptir. Metabolizmanın güçlü olması güçlü bir bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi daha kolay forma girmenizi sağlar. Diyetin 1 gününde neler oluyor?
Diyet yapıyorsanız veya sağlıklı beslenmek için dikkat ediyorsanız aşağıdaki diyet saatleri nasıl olmalı hangi saatlerde hangi besinleri yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.Vücudunuzun saatlerine göre beslenmek kısa sürede forma girmeye ve kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yemek yememek için başka bir nedeniniz yoksa (oruç gibi) aşağıdaki saatleri öğünlerinize uygulayın.

Diyet Saatleri İle Sağlıklı Beslenin

07.00-08.00
Kahvaltı yapmak için en ideal saatlerdir. Metabolizmayı tetikleyen güzel bir kahvaltı vücut yağlarının yakılması ve dışarıya atılmasını sağlar. Vücudun gün boyu harcayacağı enerjiyi kahvaltıdan almalısınız. Yoksa günü baş ağrısı ve yorgunlukla bitirirsiniz. Protein miktarı yüksek bir kahvaltı ve yanında az da olsa sağlıklı karbonhidratlar ile güne başlayın. Bol çeşitli ve zengin olması gerekir. Kahvaltılık yiyecekler yanında sebzeler de kahvaltı da tercih edilmelidir.
OKUYUN  Diyet Kahvaltı Seçenekleri
09.00-11.00
Bu saatler de vücut dinçtir. Dikkat derecesinin, konsantrasyonun en yüksek olduğu zamanlardır. Bu olumlu havayı biraz daha ileri ki saatlere taşımak için bir fincan Türk kahvesi çok iyi bir karar olacaktır.

12.00-13.00
Yavaş yavaş açlık hissetmeye başlar, hafif bir uyku hissedersiniz. Yakıt ikmali gerekmektedir. Güne yeniden başlamak için protein bakımından zengin bir öğle yemeği sizi uzun süre tok tutacaktır. Enerjinizi yenilemek için de sağlıklı karbonhidratlardan tüketin. Bir kase çorba, tam tahıllı 1-2 dilim ekmek, bulgur, esmer pirinç, kinoa gibi karbonhidratlar sağlıklıdır. Tabi ölçülü miktarlarda tüketmenizi öneririm.
öğün saatleri

15.00
Öğleden sonra saat 3 mutluluk demektir. Vücudumuz bu saatlerde endorfin hormonu salgılamasını üst seviyeye çıkarır. Kaçamağı en çok isteyeceğiniz saatlerdir.

16.00-17.00
Kaçamak isteklerinize karşı koyamıyorsanız 1-2 kare bitter çikolata yemenize müsade var yalnız akşam spor yapmak şartıyla. Kuru meyveler, meyve, yoğurt, süt, fındık, badem gibi yiyeceklerle güzel bir ara öğün yapabilirsiniz.

17.00-18.00
Artık egzersiz spor zamanı. Kas aktivitesinin en iyi olduğu saatlerdir. Spor saatlerinden önce yenilen 1 kase meyve salatası, fındık ve badem gibi besinler enerjinizi daha iyi kullanmanıza yardımcı olacaktır. Artık kaçamak yok bu saatlerden sonra yenilen kaçamaklar kilo aldırıyor.

akşam yemeğinden sonra bir şey yemeyin
18.00-20.00
Artık yavaş yavaş gün bitiyor. Günün son öğünü akşam yemeğindeyiz. Midemiz bu saatleri yenilen yemekleri eritmek ve temizlemek için çok fazla asit salgılar. Sindirimi kolay besinler seçmek midenin işini kolaylaştıracaktır. Balık, tavuk veya hindi eti, sebzeler, tam tahıllar, yoğurt ve salata sindirim sistemini koruyor.

21.00-22.00
Diyet saatlerinin tehlikeli olduğu saatlerdir. Bu saatlerde oluşturulan alışkanlıklar hayat boyu devam edebilir. Yatmadan önce yenilen fazla besinler kilo artışına hatta sonrasında obezite hastalığına kadar gidebilir. Bu nedenle akşam yemeğinden sonra yemek yememeye özen gösterin.

23.00-05.00
Günün yorgunluğuyla gelen derin bir uyku ile beraber melatonin hormonu salgılanır. Yıpranan vücut ve organlar kendini yenilemeye başlar.

Yazımız burada son buluyor. Sonuna kadar okumaya katlandığınız için teşekkürler. 
→ Bir önceki "Dr. Mehmet Öz Detoks Diyeti" başlıklı yazımızda 'dr. öz, mehmet öz, detoks, detoks diyeti, detoks yaparak zayıflama, ' hakkında bilgiler verildi.