Karpuzlu Detoks İçeceği

- 17:42
Yazın serinleten aynı zamanda çok faydalı besleyici bir detoks içeceği hazırlayalım bugün. İsterseniz sofralarınızda da soğuk içecek yerine hazırlayabilirsiniz. Zararlı asitli içecekler yerine böyle besleyici ve sağlıklı içecekleri tercih etmelisiniz. Bugün karpuzlu detoks içeceği hazırlayacağız. Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz serinletici ve besleyici içecek ile vücudunuzu arındırın, aynı zamanda kilo verin.

Karpuz Böbrekleri Temizliyor

Karpuz böbrekler için en faydalı besinlerden biridir. Yüksek miktarda potasyum içerir. Kalp fonksiyonlarını düzenliyor ve böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Vücuttan sodyumun atılmasına yardımcı oluyor. Alkali bir meyve olduğu için vücut asit düzenini dengeliyor. Büyük bir bölümü sudan oluşuyor. Bağırsakları ve böbrekleri çalıştırıyor. Fazla suyu dışarı atarak toksinleri temizliyor.

Antioksidan Kaynağı

Karpuz tam bir antioksidan kaynağı. İçeriğindeki likopen ve beta karoten hücre yenilenmesini destekliyor. Karpuzlu detoks içeceğine eklenen limon ve portakal C vitamini yönünden çok zengin. Kullanacağımız yeşil çay da antioksidan içeren bitkiler arasında yerini alıyor. Araştırmalar yeşil çay içeriğinde bulunan maddelerin yağ yakma da etkili olduğunu gösteriyor.

detoks içecek tarifi

Malzemeler
  • 4 dilim karpuz
  • 1 tane soyulmuş portakal
  • 1 tane elma
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağı
  • 4 tane buz
Hazırlanışı
Karpuz, elma, portakal ve limonu katı meyve sıkacağı ile sularını çıkarın. Daha sonra üzerine 1 tatlı kaşığı yeşil çay atın. 10 dakika beklettikten sonra buzları atın ve Karpuzlu detoks içeceğini afiyetle için.