Ramazan Pidesi Kaç Kalori? Kilo Aldırır mı?

- 20:00
Ramazan sofralarının baş tacı pide, iftar ve sahur sofralarında yerini aldı. Sağlıklı mı, kaç kalori, kilo aldırır mı tartışmaları ise devam ediyor. Bugün bu sorulara cevap arayacağız. Ramazan pidesi büyüklüğüne göre besin içeriği ve kalorisi değişiyor. Yumurtalı, susamlı, çörek otlu olmak üzere bir çok çeşidi yapılmaktadır. Susamlı yerine çörek otlu yumurtasız tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Ramazan pidesi kalorisi büyüklüğüne göre değişmektedir. 1 bütün ramazan pidesi 15-18 dilim ekmeğe eşit olduğunu unutmadan tüketilmelidir. Susamlı ve yumurtalı olması kalorisini arttırmaktadır.
1 Çeyrek Pide (75 gram) = 165 kaloridir.
1 Bütün Pide (300 gram) = 660 kaloridir.

Ramazan Pidesi Sağlıklı mı?

Glisemik indeksi çok yüksek olan bir besin olan pide, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere neden olabilir. Bu aç bir vücut için son derece tehlikelidir. Bu dengesizlik ani acıkmalara neden olur. Vücut tatlı yeme isteği duyacaktır. Yüksek oranda insülin salgısı kan şeker sıvısını arttıracak ve vücudun yağ depolamasına neden olacaktır.

ramazan pidesi

Pide Kilo Aldırır mı?

Bu sorunun cevabını aslında biraz olsun vermiş olduk. Kan şekerinin yükselmesi sonrasında tatlıya yönelmeler ve daha fazla yemek yeme isteği sonucunda yağ depolamaya başlayan vücut kilo almaya başlar. Gün içerisinde aç kalan midenin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamaz. Pide ile beraber sebze tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Posa değeri bakımından da fakirdir. Pideyi çok fazla kaçırırsanız iftardan sonra 1 saat yürüyüş veya 1 saat egzersiz yaparak pide den aldığınız kalorileri yakmaya çalışabilirsiniz.
OKUYUNRamazanda Beslenme Sayfası
Ne Kadar Pide Tüketilmelidir?

1 bütün pideyi tek başına yemek gibi bir niyetiniz asla olmasın. Tam doygunluğu pide ile sağlamaya çalışmayın. Ramazan'ın simgelerinden olan pideyi sofranızdan çıkarmak yerine çeyrek dilimi geçmeyecek şekilde tüketin. 1 dilim pide ile beraber posa oranı yüksek bir porsiyon sebze yemeği tüketmek son derece doyurucu olacaktır. Onun dışında ekmek yemek isterseniz 1 dilim de tam buğday ekmeği yiyebilirsiniz.
→ Bir önceki "1 Günde 1 Kilo Verme Diyeti" başlıklı yazımızda '1 günlük diyet, 1 günde 1 kilo, kilo verme diyeti, diyet listesi, diyetler' hakkında bilgiler verildi.