Doğum Sonrası Diyet Kilo Verme

- 21:00
Hamilelik dönemi boyunca hem bebeğin büyümesiyle hem de düzensiz beslenmeyle oldukça kilo alınmaktadır. Sağlıksız beslenme ise hamilelik boyunca yapılan en büyük hatalardan biridir. Hamilelik boyunca insanların etraftan sen iki canlısın yemelisin sözlerini öncelikle başka bir köşeye koymalı ve yediklerinize dikkat etmeniz gerektiği asla unutulmamalıdır. Hamilik sonrası fazla kiloları vermek zor olduğu için hamilelik döneminde beslenmeye çok dikkat edilmelidir.
"Doğum sonrası diyet yapılır mı?" sorusunu cevaplayalım.
Doğum sonrası kilo vermek için öncelikle ideal kilonuzu öğrenmeniz gerekmektedir. İdeal kilonuzu öğrendikten sonra zayıflamak ve doğum sonrası verilecek kilolardan kurtulmak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Normal bir hamilelikte alınması gereken kilo en fazla 10 dur. Sizin çevrede ki sözlere aldırış ederek yemeniz daha fazla kilo almanıza neden olmaktadır. Doğum sonrası lohusa döneminde de çevrede ki kişiler süt yapar diyerek yemeniz gerektiğini söylemektedir. Fakat bu sözlere aldırış etmeden aynada ki görüntünüz ile yüzleşmeniz en doğrusudur.

Doğumdan sonra aldığınız kiloları kalıcı olarak vermek istiyorsanız 6 ayınızı gözden çıkarmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hızlı verilen kilolar kısa zaman da geri alınır ve aynı halinize geri dönersiniz. Bu 6 ay içerisin de yediğiniz yiyeceklerin kalorilerine dikkat ederek yemeli ve öğünlerinizi az ve sık olarak arttırmanız gerekmektedir.

Hafta da en az 4 gün tempolu bir şekil de 45 dk yürüyüş yapmanız gerekir. Bu yöntemleri uygulayarak doğum da alınan kilolar kolaylıkla verilebilmektedir. Öğünlerinizi kaçırmadan doğru bir şekil de uygulamaya dikkat edin. Eğer kendiniz yapamıyorsanız bir hekim tarafından bir diyet önerisi alabilir ve uygulayabilirsiniz.

Su içmek her insanının vücuduna iyi geldiği gibi sizin için de idealdir. Su metabolizmayı hızlandırır ve daha kısa sürede kilo vermenizi sağlar. Süt üretimini arttırır. Günden az 2 buçuk litre su tüketimin de bulunarak kilo vermenizi bu şekil de hızlandırmış olursunuz.

hamilelikten sonra zayıflama

Doğum sonrası zayıflamak için DiyetEvim'deki beslenme önerilerini takip ederek sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanabilirsiniz.
OKUYUN  Emziren Anne Diyeti

Doğum Sonrası Zayıflama

Hamilelik boyunca 10-12 kilo alması beklenir. Bu kilodan fazla alım ise vücutta yağ birikmesinin yaşandığının göstergesidir. Doğum sonrası bebek bakımı ile beslenme ikinci plana atılır ve daha düzensiz bir beslenme hayatı başlar. Kısa süreli yemekler sonucunda metabolizma yavaşlar. Süt yapar söylentisine dayanarak şekerli yiyecekler tüketilmesinde artış görülür. Bu nedenler sonucunda doğum sonrası kilo alımı gerçekleşir.

Emzirme dönemi başladığı andan itibaren kalori alımı biraz daha arttırılmalıdır. Normal bir kadının doğum sonrası alması gereken günlük kalori miktarı 2000 kalori ise buna ek olarak 300 kalori daha eklemelidir. Emzirme döneminde süt üretirken enerji harcadığınızı yani kalori yaktığınızı da unutmamak gerekir. Her 10 ml süt üretiminde 70 kalori harcarsınız. Bu da kilo vermek için güzel bir avantajdır.

Doğum sonrası ideal kilo ölçümünden sonra ikinci yapmanız gereken Bki (beden kitle indeksi) hesaplamasıdır. Eğer ölçümünüz 25'in üzerinde çıkarsa diyet yapma ve kilo verme fikrini ciddi ciddi düşünmeniz gerekmektedir.

Doğum Sonrası Beslenme

  • En az 5 öğünün olduğu beslenme listenizi oluşturun.
  • Kalorisi yüksek miktarı az olan yiyecekleri listenizden çıkarın.
  • 6 ay bebeğinizin anne sütü ile beslenmesine çok dikkat edin. Yapılan araştırmalar anne sütü veren annelerin daha kolay kilo verdiğini göstermektedir.
  • Su içmek hem metabolizmayı hızlandırır hem de süt üretimini arttırır. Her gün 2,5 litre süt için.
  • Yediklerinizin listesini tutun.
  • Yürüyüş yapmaya çalışın. Yapamıyorsanız oturmak yerine zaman buldukça egzersizler yapınız.
  • Tüm besin gruplarını öğünlerinizde bulundurun.
  • Süt ve yoğurt tüketimini unutmayın.
SON SÖZ
Hamilelik sonrası kilo vermek zor bir süreçtir. Bu dönemde çok sabırlı olmanız gerekir. Emziren bir anneyseniz önceliğiniz bebeğiniz olmalı ve ona göre bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Zayıflamak amacıyla düşük kalorili diyet listeleri uygulamak hem sizin için hemde sizden süt bekleyen bebeğiniz için oldukça sağlıksız olacaktır.
→ Bir önceki "Cilt Güzelliği İçin 10 Altın Öneri" başlıklı yazımızda 'cilt bakımı, cilt güzelliği, cilt sağlığı için, öneriler, geç yaşlanma' hakkında bilgiler verildi.