Baş Dönmesi İçin 10 Doğal Tedavi Yöntemi

- 01:21
Çoğumuzun hayatın bir kaç kere yaşadığı bir durumdur. Farkında olmadığınız bir çok nedenden ötürü başınız dönebilir. Vücudunuzun bir başka yerindeki rahatsızlık başınıza vurabilir. Bu sorunun tam sebebini öğrenmek için doktorunuza başvurmalısınız. Doktora gitmeye vakit bulamıyorsanız ve baş dönmesine iyi gelecek öneriler, doğal tedaviler okumak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Baş dönmesi ile beraber ayağınız yerden kesilecekmiş gibi hissedersiniz. Dengeniz bozulur, adımlarınız kararsızlaşır. Kulaklar, gözler ve sinirler aldığı mesajları beyne iletir. Gelen bilgi alışılmışın dışında olacağında bilgi işlenemez ve baş dönmesi başlar.
Baş dönmesini sık sık yaşıyorsanız ciddiye almanız gerekir.

Baş Dönmesinin Nedenleri
Düşük tansiyon baş ağrısının en çok görülen nedenlerinden biridir. Kan sağlıklı olarak vücutta dolaşamaz beyne kanın az gitmesi durumunda baş ağrısı gözlemlenir. Baş dönmesinin en çok görülen nedenleri arasında su kaybı da vardır. Günlük su ihtiyacının karşılanması önemlidir.

Kulakta oluşan rahatsızlıklar, travmalar, nörolojik hastalıklar, psikolojik sorunlar, kansızlık, kalp rahatsızlıkları, panik atak, anksiyete bozukluğu, stres, yüksek tansiyon gibi hastalıklar da baş dönmesine neden olmaktadır.
baş dönmesi

Baş Dönmesine İyi Gelecek 10 Öneri

 1- Zencefil
Tıbbı özellikleri bilinen özel bir yiyecektir. Baş dönmesine karşı çok etkilidir. Baş dönmesini önlemek için zencefil çiğnemek veya zencefil çayı içmek iyi gelecektir. Günde 2 defa kullanılabilir.

 2  Nane Yağı
Nane yağı baş dönmesini normale döndürmek için birebirdir. Baş dönmesi ile gelen ateşi dindirir. Sakinleşmenizi sağlar.

 3  Süper Karışım
2 yemek kaşığı buğday, haşhaş tohumu, 5 badem, bir çay kaşığı kabak çekirdeğini karıştırın. Hepsini suda bekletin. Sabahleyin tereyağ ile karanfili kızartın hazırlanılan macuna ekleyin. Sabahları süt ile beraber tüketin. 2-3 gün sonra baş dönmesini büyük ölçüde azalacaktır.

 4  Limon Tuz Karabiber 3'lüsü
1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin, Üzerine 3 yemek kaşığı limon sıkın. Limon baş dönmesi tedavisine çok iyi gelir. Aromatik kokusu rahatlatır.

 5  Su Kaybı
Baş dönmesinin ana nedenlerinden biri de su kaybıdır. Organların ve hücrelerin su ihtiyacını zamanında karşılamak gerekir. Su kaybı sonucunda vücut baş dönmesi olarak tepki verebilir.

 6  Derin Nefes Alın
Ani baş dönmeleri yaşarsanız, derin nefes almaya çalışın ve tekrarlayın. Beyine giden kanda azalma olduğu zaman baş dönmesi gerçekleşir. Derin nefes alma bu sorunu çözen kolay bir yöntemdir.

 7  Buz Tedavisi
Baş dönmesini geçirmek için bir başka tedavi yöntemi ise buz uygulamaktır. Yüz üstü yatın ve ensenize soğuk baskı yapın. 10 dakika sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

 8  Düzenli Beslenme
Uzun süre aç kalma sonucu baş dönmesinin görülmesi olasılığı yüksektir. Bu nedenle öğünleriniz arasını çok fazla tutmadan 'az ama sık yiyerek' beslenme düzeninize geçmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Çok sık baş dönmesiyle karşılaşıyorsanız yanınızda atıştırmalık ceviz, fındık, badem, kuru kayısı vb. yiyecekler bulundurun.

 9  Doğru Noktalara Masaj Yapın
Vücudunuzdaki bazı noktalara yapılan masajlar baş ağrısına ve dönmesine iyi gelmektedir. Bu bölgelere masaj yaparak baş dönmesini unutabilirsiniz. İşaret parmağı ile baş parmağınız arasında kalan kemiksiz deriden biraz bileğinize doğru olan yeri diğer iki parmağınızı kullanarak hafif baskı uygulayın. Biraz baskıyı arttırarak devam edin. 2 dakika boyunca uygulayın.

 10  Dinlenin
Vücudunuzun alacağı farklı duruşlar rahatlamayı sağlayacaktır. Ayaklarınızı havaya kaldırarak uzanın. Beyne daha fazla kan gitmesini sağlayın. İkinci duruş ise oturur pozisyonda başınızı ayaklarınız arasına alın. Bir süre sonra baş dönmesi azalacaktır.
→ Bir önceki "2 Haftada 6 Kilo Veren Semra'nın Diyeti" başlıklı yazımızda 'kilo verme, sağlıklı kilo verme, diyet listesi, diyetler ' hakkında bilgiler verildi.