Canan Karatay'dan Sağlıklı Beslenme Önerileri

- 15:32
Prof. Dr. Canan KARATAY'ın meslekten men edildiğini falan düşünmeyin. Verdiği bilgileri uygulayan bir çok kişi hayatına memnun ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Karatay diyeti ile Türkiye'yi sallayan hatta namı Dünya'ya yayılan Canan KARATAY yeni beslenme önerileri ile kafaları biraz karıştıracak gibi.
Alışagelmiş beslenme düzeninden sıkılmış olanlara iyi gelecek beslenme ve diyet önerilerini hep birlikte inceleyelim.

Karatay Beslenme ve Diyet Önerileri

"Ne kadar kalori alırsanız o kadar kilo alırsınız" dönemi artık bitti. Kalori hesaplamak yerine kaloriyi aldığınız yiyeceği doğru seçin.

Kalori almadan yapılan diyetler sağlıksızdır. Kalori alırsanız kilo vermek için direnciniz o kadar
yüksek olur. Aç ayı oynamaz ata sözünü hatırlayın.

Trans yağları evinize sokmayın. Doymuş yağları ise sofralarınızda bulundurun. Çünkü doymuş yağlar sağlıklıdır. Az yağlı yemekler tüketmeyin yerine doğru yağda pişirilen veya yapılan yiyecekler tüketin.
beslenme önerileri
Tereyağdan uzak durmak yerine sofralarınızın baş köşesine koyun. Yalnız doğal köy tereyağından bahsediyoruz. Mısır özü ve ay çiçek yağları çiğ olarak kullanılırsa sorun olmaz. Yalnız ısındıkları zaman içeriğinde trans oluşur. Yemek yaparken kullanılacak olan sağlıklı yağlar; zeytinyağı, fındık yağı ve tereyağdır.

Protein ve kaliteli yağ içeren yiyecekler sık acıkmanızı engeller. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Kilo vermek istiyorsanız en önemli yöntem doyduğunuzda bırakmak. Vücudunuzu tanıyarak beslenmek, ihtiyacı olan besinleri tüketmek sağlıklı olanıdır.

2015'in Zayıflama Yolları
Son 5 Kiloyu Verme

Karatay'a Göre Neler yemeli Neler Yenmemeli?

Serbest Besinler: Kırmızı ve beyaz et, balık, tereyağ, yumurta, sütü ve süt ürünleri, fındık yağı, zeytinyağı, avokado, tüm yeşil sebzeler.

Arada Sıra: Meyveler, elma, kaju, kestane, patates.

Yasak Olanlar: Şekerli besinler, paketlenmiş besinler, beyaz pirinç, karbonhidratlar ve tahıllar.
→ Bir önceki "Su Orucu Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?" başlıklı yazımızda 'su orucu, şifa orucu, su diyeti, zayıflatır mı, yapanlar, deneyimleri' hakkında bilgiler verildi.
Bu yazıyı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın.