Makarna Kaç Kaloridir? Kilo Aldırır mı?

- 23:58
Bu yazımızda sizlere fakir-zengin her evin temel vazgeçilmez lezzeti olan makarna hakkında bilgi vermek istedik. Makarnanın içeriği nedir? Makarna kaç kaloridir, kilo aldırır  mı, makarnanın faydaları nelerdir gibi konulara değineceğiz.

Makarnanın Faydaları

Makarna hem pişirilmesi kolay hem de oldukça ucuz bir besin kaynağı olması açısından yaygın olarak tüketilen bir besindir. Özellikle yemek yapma vakti olmayan öğrencilerin ve hızlı ve kolay olarak yemek hazırlamayı tercih eden insanların temel besin kaynağı olan makarna bol miktarda B1 vitamini B2 vitamini barındırmakta oldukça doyurucu besin olarak kolesterol düzeyini dengelemektedir. Kolay sindirilmekte, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmakta, enerji vermekte, kalp damar sağlığını korumaya yardımcı olmakta, şeker hastalığına yakalanma riskini en aza indirmektedir. Makarnanın kepekli veya yumurtalı olanları daha doyurucudur.
Bu kadar büyük ve geniş bir fayda vizyonuna sahip olan makarna çok önemli bir besin kaynağımızdır.

Makarna Kilo Aldırır mı?

Ekmek grubunda olan makarnayı tüketirken çok dikkatli olmalısınız. 100 gram makarnanın %30'u karbonhidrattır. Kompleks karbonhidrat bulunur. Posa içeriği yüksektir. Fazla tüketilen karbonhidrat kilo alımına neden olur. 3 yemek kaşığı makarna tüketmeyi düşünüyorsanız o gün 1-2 dilim ekmekten vazgeçmelisiniz.
yiyeceklerin kalorisini hesapla

Makarna Kaç Kaloridir?

100 gram makarna içinde 180 Kcal kalori vardır. Büyük bir porsiyon olan 200 gr makarna 60 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 10 gram protein ve 10 gram yağ barındırır. En güzel yanı kalp dostu potasyumun mili gram cinsinden değerinin 120 mg olmasıdır.
Makarna Çeşitleri (100 gr)
Pişmemiş Makarna : 365 Kalori
Domatesli Makarna : 95 Kalori
Fırında Makarna : 85 Kalori
Havuç Soslu Makarna : 100 Kalori
Yağsız Kepekli Makarna : 135 Kalori
Mantar Soslu Makarna : 89 Kalori
Peynirli Makarna : 359 Kalori
Sebzeli Makarna (kepekli) : 60 Kalori
Ton Balıklı Makarna : 90 kalori

100 gram makarna 180 (kcal) kaloridir.

Makarnanın İçeriği Nedir?
Makarnanın elde edilişi şöyledir; makarna bilindiği gibi su un yumurta ve tuzun birbiri içinde harmanlanarak yoğrulmasıyla elde edilmektedir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan makarna posa içeriğince zengin bir besin kaynağı olması hasebiyle metabolizmamızın daha hızlı çalışmasına yardım etmektedir. Un mamulü olduğu için karbonhidratça zengin olan makarna B1 ve B2 vitaminince zengindir.
KAÇ KALORİ?Yiyecek sorgula...