Terlemeye ve Ter Kokusuna Doğal Yöntemler

- 23:55
Yaz aylarının bunaltıcı ve aşırı sıcak havasını bu günlerde iyiden iyiye hissetmeye başladık. Yaz sıcaklarının vücut üzerindeki ilk belirtisi, aşırı sıvı kaybı ve bunun getirdiği terleme oluyor. Terlemenin kendisinden ve alnımızdan akan su damlacıklarından daha da fazla terin kokusu bizi ve çevremizdekileri rahatsız ediyor. Ter kokusunu ve terlemeyi önlemek için ne yapılmalıdır?

Her ne kadar deodorant kullansakta, özellikle gündüz saatlerinde ter ve ter kokusuyla başa çıkmak çok zor oluyor. Bizim yapabileceğimiz tek şey sizlere aşırı terlemeyi ve ter kokusunu önleyebilecek birkaç öneri sunmak.

Sıcak yaz aylarında terlemeden kaçınmanın ilk yolunun, dar elbiseler yerine, geniş ve rahat elbiseler giymek olduğunu siz de fark etmişsinizdir. Ayrıca pamuk gibi doğal maddelerden yapılma ince elbiseler giymekte terlemeyi önleyebilir.

ter kokusu terleme

Aşırı Terlemeyi Önleme Yolları

Soğan, sarımsak gibi kokan yiyecekler tüketmek terinizin de kokmasına neden olacaktır. Ter kokusunu önlemek için bu gibi besinlerden kaçının. Ayrıca aşırı terlemeyi önlemek için baharat ve acı kullanımını azaltın.

Adaçayı aşırı terlemeyi önlemenin en iyi yollarından biridir. 1 çay kaşığı ada çayını kaynar suya ekleyip 3 dakika bekleterek içmek terlemeye engel olur. Ayrıca ada çayı gece terlemesini de engeller.

Hem içilmesi hem vücuda sürülerek uygulanmasında birçok yarar olan elma sirkesi adeta doğal bir deodoranttır. Koltuk altlarınız gibi, aşırı terleyen yerlerinize, kuru bir bezi elma sirkesiyle ıslatarak sürerseniz faydasını hemen görürsünüz. Elma sirkesi ayak kokuları içinde çok etkilidir. 75 ml kadar elma sirkesini 2 litre ılık suya ekleyin ve ayaklarınız 15 dakika kadar bu suda bekletin. Bu işlemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Ter Kokusu İçin Doğal Çözümler

  • Nar ve fesleğeni 15 dakika kaynatın. Sonra demlemesini bekleyin. Kahvaltıdan önce ve yemekten sonra tüketin.
  • Patlıcan, dereotu ve maydanozu karıştırın. Suda bekletin. Karışımı yemeklerden sonra için.
  • Dereotu ve kesilmiş patlıcanlar suda bekletilir. Süzülür ve içine 1 limon sıkılır. Gün boyu dinlendirdikten sonra banyo suyuna bu karışım eklenerek ter kokusunu önlemek için banyo yapılır. 
Özellikle, genital bölgede terlemeyi ve enfeksiyon oluşumunu engellemek için çörekotu yağı kullanabilirsiniz. İçinde barındırdığı anti bakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonları engeller. Ayrıca duştan sonra koltuk altınıza uygulamanız günü daha rahat geçirmenizi sağlar.
→ Bir önceki "Ayça Kaya Mucize Kalsiyum Diyeti Listesi" başlıklı yazımızda 'Ayça Kaya diyeti, kalsiyum diyeti, diyet listesi, kesin zayıflatan diyet"' hakkında bilgiler verildi.