8 Dakika Ayır İdeal Kiloya Ulaş

- 01:34
Her sabah kendinize ayıracak 8 dakikanız varsa bu yazıyı sonuna kadar okuyun.
Amerika'da 'Sabahları 8 Dakika' adında bir program var. Sunucusu Jorge Cruise günlük 8 dakika ayırarak ideal kiloya ulaşılabileceğini anlatıyor. Bunu sadece egzersiz ve doğru beslenmeyle yapıyor. Jorge Cruise küçüklüğünden beri sağlıksız bir beslenme ve spor hayatı olmuş. Daha sonra hastanelik olunca tüm alışkanlıklarını bir kenara bırakarak yeniden hayata tutunmuş.
Jorge Cruise yaşadığı bu kötü deneyimden sonra televizyonda herkese doğru beslenme, sağlık ve spor konularında insanlara kilo vermeyi öğretmeye çalışıyor. 
Günlük 8 dakikanızı ayırarak 28 günde ideal kiloya ulaşma vaadi veren Cruise'i dinleyelim.

Sabahları 8 Dakika Programı

İçsel Konuşma
Sabah uyanınca  'içsel konuşma' yaparak motivasyonunuzu güçlendirin. Bu içinizdeki zayıflama dürtüsünü ortaya çıkarak heyecan oluşturacaktır. İçsel konuşma sırasında yapacağınız kilo verme hareketlerini düşünün. Olumsuz düşünceleri ve fikirleri dışarı atın. Öz güveninizi ortaya çıkarın. Hazırlayacağınız diyet günlüğüne düşündüklerinizi ve hedeflerinizi yazarak ideal kilo için hazırlık yapın.
zayıflama hareketleri

Fiziksel Aktivite

İstediğiniz egzersizlerden zayıflama hareketi seçin. Bu zayıflama hareketlerini tam 8 dakika boyunca tekrarlayın. Sabahları yapacağınız bu hareketler metabolizmanızı hızlandırıyor, vücudu yağları yakmaya hazırlıyor.


Beslenme

Takip etmesi son derece kolay olan "yağ yiyin forma girin" beslenme programı kişide yemekten yoksun bırakılma duygusu uyandırmıyor. Bu programda, hemen her diyette söylendiği gibi, sadece omega yağlarını yemek zorunda değilsiniz. Yemeklerinizde her türlü yağı, hatta tereyağı gibi doymuş yağları bile kullanabilirsiniz. Ayrıca mısır yağı veya hoşlandığınız diğer yağları da kullanabilirsiniz. Sadece bunları az miktarda kullanmaya dikkat edin. Ama yine de unutmayın ki, omega yağlarını ne kadar fazla kullanırsanız, o kadar daha az yemek yiyecek, yediklerinizden keyif alacak, metabolizmanızı hızlandıracak, hastalıkları engelleyecek ve kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz.



Ketentohumu Yağı Kullanın

Ketentohumu yağı kullanmanız gereken yağların başında geliyor. Sabahları ekmeğinize reçel sürmek yerine, ketentohumu yağı kullanın (Bunun erimiş tereyağı olduğunu düşünebilirsiniz). Bu tostunuzun daha lezzetli olmasını ve kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayacaktır. Sebzelerinizin üzerinde sos kullanmak yerine öğlen veya akşam öğünlerinde bir çay kaşığı ketentohumu yağı kullanın.

Aşırı yemek yemenizi engellemek için akşam yemeğinden 1 saat önce bir çay kaşığı keten tohumu yağı karıştırılmış bir kase yağsız yoğurt veya soya yoğurdu yiyin. Pişirdikten sonra bir çay kaşığı keten tohumu yağı katarak çorbanızı daha doyurucu, yağ yakıcı bir dost haline getirin. Metabolizmanızı harekete geçirecek ve çorbanızın lezzetini artıracaktır.
→ Bir önceki "Bağırsak Detoksu Nasıl Yapılır? " başlıklı yazımızda 'bağırsak temizleme, toksinleri atma, diyete hazırlık, detoks tarifleri' hakkında bilgiler verildi.