Günlük Protein ihtiyacı Hesaplama

- 01:03
İçerisinde aminoasitleri bulunduran, vücuttaki işleyişi düzenleyen, vücudumuzun bir çok organında bulunan vücudun en önemli bileşenidir. Vücut ağırlığının yaklaşık %20'si proteinden oluşmaktadır. Kanda ise 300 grama yakın protein dolaşmaktadır. Protein alımı daha çok sporcular tarafından tercih edilmektedir. Protein ihtiyacının ne kadar olması gerektiği ise kiloya göre değişmektedir.

Protein ihtiyacı belli bir düzeyde alınması gerekir. Çok fazla protein alımı bazı sorunları da beraberinde getirir. Fazla protein vücutta proteinlerin depolanacağı bir yer olmadığından karaciğer tarafından parçalanarak, dışarı atılır. Fazla protein alımı kalsiyum atımını hızlandırır. Bir kısım protein ise yağa dönüşür. Bu nedenlerle protein ihtiyacı hesaplaması yaparak beslenme listesini düzenlemek gerekir.
Protein İçeren Yiyecekler
Kiloya göre alınan protein miktarı değişmektedir. Normal anlayış kilo başına 1,5 gram protein alınmasıdır. Bu protein değeri yapacağınız spora göre de değişmektedir. Kuvvet sporlarında kilo başına 2 grama kadar çıkmaktadır. Spor yaparak bir diyet listesi uyguluyorsanız kas kaybı yaşamamak için protein hesaplaması yaparak ne kadar protein almanız konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
ne kadar protein

 Protein İhtiyacı Hesaplama
Vücut Ağırlığınızı Girin:
 Kg.
Sonuçlar
Harcadığınız kalori miktarı ortalaması:
Kalori
Günlük kalori ihtiyacınız:
Kalori
Günlük Protein İhtiyacınız:
Gram
Örnek bir hesaplama yapılması gerekirse 75 kiloda olan bir kişinin ortalama protein ihtiyacı 64 gramdır. 60 gram protein almak için yaklaşık 300 gram et yenilmesi gerekir.Az alınan protein güç ve kas kaybına neden olabileceği gibi fazla alınan protein hiç bir işimize yaramayacaktır.
Diğer Hesaplamalar