Düz Karın İçin Atılacak 5 Adım

- 00:49
Düz bir karına sahip olmayı kim istemez ki? Az yiyerek, diyet ve egzersiz yaparak göbeğinizi küçültmeyi düşünebilirsiniz. Ancak sadece bunlar da yetmeyebilir. Düz bir karın için beslenme alışkanlıklarında ve yaşam tarzınızda değişiklikler de yapmayı düşünmelisiniz. Her işte olduğu gibi başarı için çalışmak lazım. Düz bir karın için de biraz çaba sarf etmek gerekiyor.
Düz Bir Karın İçin 1. Adım
Stresi hayatınızdan çıkarın.

Bu yorucu koşuşturmada her ne kadar imkansız gözükse de etkilerini azaltmanız hem sağlığınız için hem de kilo vermeniz için çok iyi olacaktır. Stresli bir hayat metabolizmayı yavaşlatır, vücudunuzun gereksiz yere daha fazla yorulmasına neden olur. Yapılan araştırmalarda stresli bir hayat yaşayanların daha çok kilo aldıkları, göbek bölgesindeki yağlanmanın daha fazla olduğu görülmektedir. Stresle baş etmek için kendini yemeğe verenlerin sayısı da bir hayli fazla. Tüm bu olumsuz nedenlerin sonuçları da ağır oluyor. Karın bölgesinde yağlanma, aşırı kilo alımı sorunlarıyla baş etmek zorunda kalırsınız. Stresi ne kadar azaltırsanız kilo sorununuz daha da azalacaktır.
göbek incelten öneriler

Düz Bir Karın İçin 2. Adım
Gece Kaçamaklarına Son Verin

Akşam yemeğinden sonra en tehlikeli saatlerdir. Akşam yemeğini saat 20:00'den sonraya kesinlikle bırakmayın. Yemekten sonra da yediklerinize çok dikkat etmelisiniz. Bu saatlerde yapılan gece atıştırmaları bel ve karın bölgesinde yağlanmaya neden oluyor. Bunun nedeni ise artık metabolizmanın yavaşlaması. Düz bir karın için yatmadan önceki yemek seansını bırakmalısınız.

Düz Bir Karın İçin 3. Adım
Güzel bir uyku çekin.

Düzenli bir hayat tarzı benimsemek için zamanında uyumak ve zamanında kalkmak çok önemlidir. Kaliteli bir uyku gün sonunda yavaşlayan metabolizmanın dinlenmesi ve uyanma ile birlikte yeniden harekete geçmesini sağlar. Sağlıksız uyku yaşayanların kortizol hormonu salgılanmasında artış görülür. Vücut kortizol seviyesi arttıkça bel ve karın bölgesi yağlanması daha artar. Bu sorunu engellemek ise sizin elinizde. Günde en az 8 saat kaliteli uyku uyumalısınız. Uykuya dalmada sorun yaşıyorsanız yatmadann önce papatya, melisa, ıhlamur çayları içebilirsiniz.

Düz Bir Karın İçin 4. Adım
Doğru İçecekler Tüketin

Asitli, şeker oranı yüksek içeceklerden uzak durun. Bu içeceklerin hem kalori oranı hem de şeker oranı fazladır. Yapılan araştırmalar şeker oranı yüksek asitli içeceklerin bel ve karın bölgesinde yağlanmaya neden olduğunu gösteriyor. Bu içecekler yerine su için. Su içmek sindirimi kolaylaştırdığı gibi metabolizmayı hızlandırır. Alkollü içecekler, market meyve suları, kola, fanta, gazoz vb. içecekleri sofranıza koymayın. Tercihinizi su ve doğal meyve sularından yana kullanın. Light kolanın da sanıldığı kadar masum olmadığını unutmayın.
OKUYUN → Göbek İncelten Süper Tarif
Düz Bir Karın İçin 5. Adım
Hareket edin.

Doğru beslenme, stres kontrolü, güzel uyku hepsi tamam. Son adım egzersiz. Doğru egzersizleri uygulayarak karın bölgesinde incelmeyi kolaylaştırın. Düz karın egzersizleri, koşu, yürüyüş ve kardiyo gibi egzersizlerin çok faydasını göreceksiniz. Bunun dışında dışarı da yapacağınız yüzme, bisiklet sürme egzersizleri de göbek bölgesini inceltmeye yardımcı olacaktır.
→ Bir önceki Yoğurt Kaç Kalori? başlıklı yazımızda 'yoğurdun kalorisi, besin değeri, sağlığa faydaları, yoğurt' hakkında bilgiler verildi.