Hangi Spor Aleti Hangi Kası Geliştirir?

- 14:46
Birbirinden farklı olan vücut geliştirme aletleri içinden aradığını bulmak oldukça zordur. Hepimiz bu aletlerin gerçekte ne işe yaradığını bilmediğimiz ve almak için kararsız kaldığımız anlar olmuştur. Hangi kas grubu için hangi aleti kullanmalıyım tereddüttü yaşıyorsanız bu yazıyı dikkatlice okumalısınız.

Göğüs Kaslarını Ortaya Çıkartmak ve Geliştirmek İçin Kullanılan Aletler

Göğüs kaslarını geliştirmek istiyorsanız her daim göğüs pres yapmalısınız. Ayriyeten bir bankın üstünde dambıl ve bar ile yatarak da pres yapma şansınız bulunmaktadır.

Bankın üstüne uzanın ve omzunun hizasında tutmuş olduğunuz barı gögüsünüze kadar indirin. Sonra bu barı nefesinizi vererek yukarı doğru kaldırın. Karın kaslarınızı egzersiz boyunca kasmayı ve içeri çekmeyi de unutmayın.
kas geliştirme

Sırt Kaslarını Ortaya Çıkartmak ve Geliştirmek İçin Kullanılan Aletler

Sırt kaslarını çalışmak ve geliştirmek için dikey yapılan çekme egzersizi oldukça idealdir.
Köprücük kemiklerinizi barın seviyesine getirin. Omuzları aşığıda, sırtı dik tutun. Çekme esnasında nefes alın verin.

Kol Kaslarını Ortaya Çıkartmak ve Geliştirmek İçin Kullanılan Aletler
Kol kaslarını geliştirmek için dips ve biseps gibi aletlerin kullanılması gerekmektedir. Ayriyeten curl ve barda yapabilirsiniz.
Ayakta durun ve barı omzunun genişliğinde kavrayın. Avuç içlerinizi havaya bakar şekilde nefes vererek barı çenenizin altına kadar taşıyın

Bacak Kaslarını Ortaya Çıkartmak ve Geliştirmek İçin Kullanılan Aletler
Bacak kaslarını geliştirmek için pres aleti kullanmalısınız. Barla ya da vücut ağırlığınız ile squat yapabilirsiniz.
Ayakta durun. Ayaklarınızı leğen kemiğiniz genişliğinde açın. Nefes alın, bacaklarınızı bükme esnasında kalçanızı hafif bir şekilde geriye doğru itin. Sonra nefes vererek yukarı doğru kalkın.

Omuz Kaslarını Ortaya Çıkartmak ve Geliştirmek İçin Kullanılan Aletler
Omuz kaslarını geliştirmek için pres aleti mükemmeldir. Ayrıca sırt üstü yatarak yapılan askeri egzersizler de işe yarar.
Ellerinizi omuzlarınızın seviyesinde açın. Köprücük kemiklerinizin seviyesinde olan barı kavrayın. Nefesinizi vererek barı başınızın üstüne kaldırım

Karın Kaslarını Ortaya Çıkartmak ve Geliştirmek İçin Kullanılan Aletler
Karın kaslarını geliştirmek denilince akla gelen karın kası geliştirme aletleridir. Bu aletler dışında bacak egzersizleri, mekik ve plank ile de karın kası geliştirilebilir.