Yoğurt Kaç Kalori?

- 22:27
Protein, potasyum, folik asit ve kalsiyum açısından zengin olan yoğurt, günde 1-2 kase yoğurt tüketilmesi önerilmektedir. Zayıflamak isteyenler az yağlı veya yağsız yoğurt tercih etmelidir.
Bir çok vitamin ve mineral bakımından zengin olan yoğurt günlük kalsiyum miktarının %15'ini karşılar.
Kaç Kalori  > Yoğurt Kaç Kalori?
BESİN DEĞERİ
100 gram yoğurt
Karbonhidrat : 3,6 gr
Protein : 10 gr
Yağ : 0,4 gr
Kolesterol: 5 mg
Potasyum:  609 mg
Diyet Lifi: 0 gr
Şeker: 3,2 gr
Kalsiyum: 110 mg
Magnezyum: 11 mg
A vitamini: 4 IU
Demir: 0,1 mg
58
KALORİ
Kaynak: Ulusal Besin Veri Tabanı

Yoğurdun Kalorisi
Yoğurt iyi bir protein kaynağıdır. Sağlığımız için günlük almamız gereken vitamin ve mineralleri yoğurt tüketerek alabilirsiniz. Kalorisi çok düşüktür. Bu nedenle sağlıklı besinlerin en başında gelir. 100 gram yağsız yoğurt 58 kaloridir. Yağ oranı arttıkça ve kaymaklı olması kalorisini arttırır. Ulusal besin veri tabanından alınan bilgiye göre yoğurt kaç kalori?
  • 100 gram yağsız süzme yoğurt 58 kaloridir.
  • 100 gram yarım yağlı yoğurt 66 kaloridir.
  • 100 gram tam yağlı yoğurt 76 kaloridir.
  • 1 kase yoğurt (200 gr) 116 kaloridir.
  • 1 bardak yoğurt (200 ml) 128 kaloridir.
  • 100 gram meyveli yoğurt 108 kaloridir.
yoğurdun kalorisi

Yoğurt Zayıflatır mı?

Beslenmenize yoğurt ekleyerek ya da sadece yoğurt yiyerek kilo vereceğinizi düşünmeyin. Yoğurdun besin değeri yüksek olduğundan günlük alınması gereken kaloriyi aşmamak adına beslenmemizde çok yardımcı olacağı kesin. Yoğurdun beslenmenize en büyük faydası tokluk süresini uzatmasıdır. Öğünler arasında acıkmamak için kalorisi az bir yemek isterseniz yoğurt tercih edebilirsiniz. (1)

Yoğurt içeriğinde bulunan protein daha yavaş sindirilir. Bu durum tokluk süresini uzatır. Kilo aldıran karbonhidratlar yerine protein kaynağı olan yoğurt tüketmek bu nedenle daha sağlıklı olacaktır. 

Yoğurdun sağlığa daha bir çok faydası bulunmaktadır. Vücuttaki yağın yakılmasını sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda; beslenmesini yoğurt ile destekleyenlerin göbek bölgesinde incelmeler görülmüştür. Yoğurt, metabolizmayı hızlandırır. Kas kütlesini arttırır.
OKUYUN → Yoğurt Kilo Yapar mı?

Diyet Yaparken Yoğurt Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Öğle ile akşam öğünleri arasında daha çok acıkırsınız. Bu iki öğün arasında yapılacak ara öğünde yarım kase yoğurt tüketirseniz hem akşam yemeğini daha az yemiş olursunuz, hem de akşam öğününe yakın yaşamanız muhtemel tatlı krizlerinden kurtulursunuz. Bu ara öğün aynı zamanda abur cuburlardan da sizi uzaklaştıracaktır. Haftanın bazı öğünleri az yağlı, tam yağlı yoğurt yemeyi de düşünebilirsiniz. Bu durumda diğer öğünlerde alacağınız yağ miktarını dengelemeniz gerekecektir. 1 kase tam yağlı yoğurtta 7 gram yağ bulunmaktadır.
OKUYUN Tam Yağlı Yoğurt Yiyerek Zayıflama?
Diyet yaparken kabızlık yaşarsanız yoğurt yiyerek bu sorunu kısa sürede çözebilirsiniz. Yoğurtta bulunan bakteriler bağırsaklarda olumlu etki oluşturarak sindirimi rahatlatır. Bu bakteriler her yoğurtta bulunur. Ancak probiyotik yoğurtlarda daha fazladır. (2)

Diyet yaparken biraz halsizlik yaşıyorsanız yarım kase yoğurt yiyebilirsiniz. Az kalorili ve sağlıklı bir besin olduğu için diyetiniz bozulmayacaktır. Aynı durum egzersiz sonrası için de geçerlidir. Egzersiz sonrası kendinizi güçsüz hissederseniz yarım kase yoğurt ile enerjinizi tekrar toparlayabilirsiniz.

Sonuç olarak sadece yoğurt yemek kilo verdirmez. Diyet programına yoğurt eklemeyi düşünüyorsanız ara öğünlere eklemek daha doğru olacaktır. Tokluk süresini uzatması fazla kalori alımının önüne geçeceğinden zayıflama için size avantaj sağlayacaktır.
→ Bir önceki 3 haftada 10 Kilo Verdiren Hastane Diyeti başlıklı yazımızda '3 haftada 10 kilo verme, kilo verme,, hastane diyeti, diyet listesi' hakkında bilgiler verildi.