Limon Neye İyi Gelir?

- 23:15
Akdeniz ve Ege bölgelerinde neredeyse birçok evin bahçesinde yetişen küçük sarı renkli ve ekşi bir meyve olan limon suyuyla olduğu kadar kabuğuyla da faydalıdır. Yüksek miktarda C vitamini içeren limon özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırmaktadır.
Soğuk havalarda karşılaşılan bulaşıcı hastalıklara karşı limonun vücut direncini artırması ve vücudu koruması herkes tarafından bilinir. Ancak limonun faydaları bu kadarla sınırlı değildir. Limon neye iyi gelir diyorsanız işte sizlere limonun hiç bilmediğiniz faydaları;

Limonun Faydaları

  • Limon içerdiği C vitamini sayesinde nane ile karıştırılarak içildiğinde soğuk algınlığı ile birlikte görülen boğaz tahrişini iyileştirmektedir.
limonun sağlığa fayası
  • Mide bulantısı, mide yanması ve ekşimesi gibi rahatsızlıklarda nane ile birlikte içildiğinde fayda sağlar. 
  • Vücuttaki sıvıyı dengeleyen limon aynı zamanda kan basıncını da dengede tutar. 
  • İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. 
  • İçerdiği C vitamini ve antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. 
  • Gaz ve şişkinlik gibi problemlere iyi gelmesinin yanı sıra kabızlığa da iyi gelerek bağırsakların temizlenmesini sağlar. 
  • Limon suyu karaciğerde oluşan ürik asit ve toksinlerin vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. 
  • Cilt lekeleri ve tırnak bakımında faydalanılabilmektedir.
  • Kansere neden olan serbest radikallerin oluşmasını önlemeye yardımcıdır.
Limon Suyu Zayıflatır mı?

Hücrelerde depolanan yağın vücuttan atılmasını sağlayan vücuttaki fazla suyun ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlıyor. Diyet önerilerinde sunulan limon suyu zayıflama konusunda uzmanlardan olumlu yorumlar alıyor. Hal böyle olunca da diyet yapanların birçoğu limon suyu zayıflatır mı sorusunu sormadan geçmiyor. Limon suyunun zayıflamaya olan etkileri gerçek. Ancak tek başına limon suyu içerek zayıflamanın da mümkün olmadığını bilmek gerekiyor. Ayrıca limon suyunu fazla tüketmek de mide ile ilgili sorunlara neden olabiliyor.

Yüksek miktarda C vitamini ve flavonoidler içeren limon idrar söktürücü özelliği ile kilo vermeyi hızlandırır. Dikkat edilmesi gereken nokta limon suyu ile birlikte düzenli beslenme ve egzersizin önemidir. Vücudunuza enerji verecek limon suyu ile egzersiz sırasında daha fazla yağ yakmayı sağlayabilirsiniz. Son olarak limon suyunun taze sıkılıp içilmesine de önem verilmelidir.
→ Bir önceki Az Uyumak Kilo Yapar mı? başlıklı yazımızda 'az uyuma, sağlığa zararları, uyku kilo ilişkisi, az uyku uyumanın etkileri' hakkında bilgiler verildi.