Mısırın Kalorisi, Faydaları, Besin Değeri

- 00:05
Mısır vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bir çok besin kaynağını içeriğinde bulundurur. B vitamini grubunu bol miktarda bulunur. Fosfor, demir, folik asit, potasyum, magnezyum bakımından zengin olan mısır diyet lifi açısından iyi bir kaynaktır. 1 bardak mısır günlük lif ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar.

Kaç Kalori  > Mısır Kaç Kalori?
BESİN DEĞERİ
100 gram mısır
Karbonhidrat : 20 gr
Protein : 3 gr
Yağ : 1 gr
Kolesterol: 0 mg
Potasyum:  120 mg
Diyet Lifi: 4 gr
Kalsiyum: 6 mg
Magnezyum: 11 mg
A vitamini: 65 IU
Demir: 1 mg
115
KALORİ
Kaynak: Ulusal Besin Veri Tabanı

Mısır Kaç Kalori

Tahıl grubundan bir besin olan mısır besin değeri açısından oldukça yüksek değerlere sahiptir. B grubu vitaminler başta olmak üzere bir çok minerali de içeriğinde bulundurur. 1 bardak mısır ile bir ara öğünü yapabilirsiniz. Haşlanmış, közlenmiş ve patlamış mısır olarak tüketilmektedir. Mısırın kalorisi tükettiğiniz haline göre değişmektedir. En hafif hali haşlanmış olanıdır. En fazla kaloriyi ise patlatıp yediğinizde alırsınız. Son zamanlarda dışarı da çok sık gördüğümüz bardak mısırın kalorisi yağ ve tuz oran yüksek olduğundan buradaki verilerden biraz daha fazla olabilir. Bir de sos eklerseniz bir bomba haline gelebilir. Bu nedenle tüketirken dikkat etmenizin sağlık ve kilo açısından faydası vardır.
Mısırın Kalorisi
1 bardak haşlanmış mısır (100 gr) : 115 kaloridir.
1 koçan mısır : 70 kaloridir.
1 kavanoz haşlanmış mısır : 230 kaloridir.
100 gram patlamış mısır : 410 kaloridir. Bkz. patlamış mısır kaç kalori?
mısır hakkında herşey

Mısırın Faydaları

Mısır Sindirim Sistemini Rahatlatır: Lif bakımından yüksek bir besindir. Lifli yiyecekler daha yavaş sindirilir, kan şekerini dengeler. Bir bardak mısır (100 gram) günlük lif ihtiyacınızın %21'ini karşılar. Lifli beslenmek yağ yakımını destekler, sindirim sistemini düzenler, bağırsakları rahatlatır. Kabızlığı engeller.

Mısır Diyabeti Önler: Mısırda bulunan lif kan şekerini kontrol altında tutmaya çalışır. Enerji sağlarken kan şekerinin düşmesini engeller.

Mısır Kalp Sağlığına İyi Gelir: Yapılan araştırmalar kalp ve damar hastalıklarına karşı koruduğunu göstermektedir. İçeriğinde yağ çeşidi kötü kolesterol seviyesini düşürür. Damar tıkanıklığı engeller ve kan basıncını dengeler. Felç ve kalp krizi riskini azaltır. Magnezyum kalp krizi sonrası ihtiyaç duyulan bir mineraldir. Mısırda bulunan magnezyum kalp krizi sonrası kalbin zarar görmesini engeller.

Mısır Kanserden Korur: Mısır antioksidan bir yiyecektir. Vücutta bağışıklığı zarar veren toksinleri etkisiz hale getirir. İçeriğinde bulunan flot kötü kolesterolü düşürür, kolon kanserine çok iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucu ortaya koymuştur.

Hamilelikte Mısır Tüketimi: Folik asit hamilelerin alması gereken bir besin kaynağıdır. Hamile olan kişiye ve bebeğe faydası bulunmaktadır. Folik asit eksikliğinde doğum sırasında sorunlar oluşabilir. Bu sorunlarla karşılaşmamak için folik asit bakımından zengin mısır tüketilebilir.

Mısırın Saç ve Cilde Faydaları: Cilt sağlığına çok iyi gelen mısır bir çok kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Beta karoten ve A vitamini içermesi onu cilt için vazgeçilmez yapıyor. Cilt gözeneklerinin temizlenmesinde, nemlenmesine yardımcı olur. Ciltte kurumalar ve dökülmeler varsa mısır tüketerek bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz. E vitamini de cilt için çok faydalıdır. Mısırda bulunan E vitamini sayesinde cildi pürüzsüzleştirir.
OKUYUN
Lifli Beslenmenin Faydaları

Mısır Kilo Aldırır mı?

Yarım koçan haşlanmış mısır veya 1 bardak patlamış mısır yediğinizde 1 dilim ekmek yemiş gibi olursunuz. Diyet yapıyorsanız 1 dilim ekmek yerine 1 bardak mısır tüketebilirsiniz. Haşlanmış mısır sağlık ve kalorisi açısından daha faydalıdır. Dışarıda satılan bardak mısırlar yerine siz alıp hazırlarsanız daha az kalori ve daha sağlıklı bir mısır tüketmiş olursunuz.

Patlamış mısırın kalorisi yüksek olduğundan çok yenildiğinde kilo aldırır. Haşlanmış mısırı ise çok yememek şartıyla yemek kilo aldırmaz. Hatta uzun süre tok kalmak isteyenler tercih edebileceği bir yiyecektir. Ara öğünlerde 1 bardak haşlanmış mısır uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...